reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Agawa - jaki mały ten Twój brzusio. Tylko pozazdrościć figury. Ale nie ma tak dobrze - jeszcze się uwypukli.
Moniska - daj znać co lekarz powiedział. Może jednak... Leków nie odstawiałaś? Moniska, za wcześnie , żeby Ci to pisać, bo nie można wątpić, że TA Fasolka urosła. Ale to absolutnie nie czas na takie myśli, że nie będziesz miała dzieci! Czasem sama natura nie wystarczy, trzeba pomóc lekami, zabiegami, ale to się udaje! Spójrz ilu pomogło!

Paniki ciąg dalszy...
Dziewczyny, które były na Clexanie i Acardzie w ciąży! Kiedy i czy w ogóle odstawiałyście te leki? Jak tak to od kiedy? I jak odstawiałyście to nic się nie działo?
I jeszcze Dziewczyny po cięciu cesarskim! Kiedy Wam ruszyła laktacja? A przed tym jak ruszyła to jakie mleko dzidzia dostawała? Czy trzeba kupić coś czy dają w szpitalu szpitalne? W sumie wolałabym kupić najlepsze a nie liczyć na to co podadzą.

Ja brałam Acard i z tego co pamiętam to odstawiłam w 8 miesiącu ciąży..ale takie rzeczy lepiej z lekarzem ustalać..
Ja byłam po cesarce i malutką od razu przystawiałam do cyca.. jak miałam wyrzuty na drugi dzień że nic nie dostaje to poprosiłam położne by jej dały 1 butle a ja dzielnie pobudzałam laktację..3 go dnia mała była już tylko na cycu.
Ja szłam z nastawianiem: jak nie zadziała laktacja to luz, na butli też będzie super..ale wyszło że miałam taki nawał w 3 dobie że wykarmiłabym 5 cioro dzieci chyba:-p. (przystawiałam malutką w szpitalu co 3 h + pobudziałam laktację laktatorem-teraz wiem że trochę za duzo ;p).
Jak byliśmy w domku to malutka raz na jakiś czas dostawała butlę na sen w nocy i nigdy mi się laktacja o to nie zmniejszyła ani nic.. wręcz miałam trudności z odstawieniem.. więc generalnie najważniejsze to nie stresować się tym za bardzo.

Agawa- ja miałam mega mały brzuszek całą ciąże i strasznie się tym stresowałam.. a malutka 3 kg urodzona ;)
IMG_2885 2.jpg
ja tak wyglądałam w 19 tyg ;)

i w 20..
20.jpg

z tego co patrzę to zaczął mocniej rosnąć po 23 tyg ;) ale i tak do końca był mały.. to fotka 3 dni przed porodem:
IMG_3686.jpg

Załączniki

• IMG_2885 2.jpg
    IMG_2885 2.jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 72
  • 20.jpg
    20.jpg
    55,3 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_3686.jpg
    IMG_3686.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 75
Ostatnia edycja:
reklama
Martocha - no nie zartuj, ze ta ostatnia fotka 3 dni przed porodem:szok: gdzie Ty pomiescilas te 3kg dzidziola???:szok: Czy Ty w ogole jakies ciazowe ciuchy nosilas? Przeciez taka drobniutka jestes... Pewnie jak wyszlas ze szpitala ze Stella, to nikt nie uwierzylby, ze to Ty ja przed chwila urodzilas...:-D Moja bratowa miala podobnie...

Martoocha zmień sobie pasek w sygnaturce bo ten co masz jest jakiś dziwny. Od kilku dni mi pokazuje że Stella ma 12 miesięcy a chciałam życzenia urodzinowe złożyć. A brzuszek to na prawdę ciężko uwierzyć że zaraz pojechałaś rodzić. Dalej jeszcze karmisz piersią?
Carollina dzięki za info. Wkurzyłam się trochę bo o ile przy Piotrusiu po pierwsze sezon chorobowy się kończył a po drugie nie przynosił mi nikt bakterii/wirusów z przedszkola tak teraz chętnie bym się zaszczepiła a ten dupek nawet mi o tym nie wspomniał.

Wcale się nie czuję porodowo. Do tego Piotrek znów gorączkuje. Przyszedł z przedszkola i 38. Na razie nic Mu nie dawałam i nie idzie w górę ale nie uśmiecha mi się jechać na porodówkę, zostawiając komuś chorego Synusia. Tak na Niego dziś patrzyłam jak śpi taki jest Kochany, Bezbronny a pewnie za kilka dni jak przyniesiemy Adasia do domu to wyda mi się taki "dorosły"

Pietrucha &&& za wtorkową wizytę. Ciekawe o której godzinie masz wizytę. Napisz cobyśmy mogły Cię myślami na bierząco wspierać. Czekam na wspaniałe wieści :*

martucha -wow ja teraz mam brzuch jak ty przed porodem :-D ale i ciała dwa razy tyle :-D:-D

galway - moja tez goraczkuje od 3 dni , gardło jak na anginę ale nie boli ją nic... :confused: i tak czekamy na nurofenie i tantum werde czy sie rozwinie czy ucichnie

anncka.. a moze maluch wcale duży nie jest? co do herbatki to słyszałam ze od 36tc mozna pić.. a gdzie ją kupiłaś???? ja chyba też w tej ciąży ją będę piła...moze poród sprawniej poleci... chociaż mówią że za trzecim razem to plumknięcie tylko...:-D .... zazwyczaj rzecz jasna bo reguły porodowe nie istnieją ;-)

kochane październikówki kciuki za was mega trzymam.... jak samopoczucie przed godzina zero??

staraczki --------------------------------------moc fluidków dla was

Agawaa- ja tez malutką czuję tylko czasami - zaledwie kilka razy i nieregularnie bardzo... a od kilku dni w ogóle jej nie czułam... spokojnie nie ma się co stresować... naprawdę ruchy to po 20tc czasami nawet później lada dzień poczujesz maleńką :)... widzisz to moja trzecia ciąża i ja tez nie czuje jeszcze nie matrw się :tak:

Galwaygirl- nie dziwie Ci sie ze wkurzona jestes tym faktem, bo tez bylabym. Kolezanka, ktora jest w tym samym tygodniu co ja byla w szpitalu bo jakies bole miala i tez jej o tym nie wspomnieli...
Zapytaj na wizycie o ta szczepionke na grype, choc nie wiem czy to dobry pomysl tak pozno...bo ja sie po niej tak dziwnie czulam jakby mnie cos bralo, ale po dwoch dniach bylo juz ok. Moze dlatego ze dostalam ja majac lekki katar i drapanie w gardle...
A mlodym nie przejmuj sie az tak bardzo skoro tylko goraczke ma. U nas czesto tak bywa ze od goraczki sie zaczyna i na tym koniec. Wiadomo- mniejszy apetyt, za to duzo pije. Na drugi dzien jak gdyby nigdy nic. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje...

ależ tu cisza... ja pierniczę...
szok!

Agawa – śliczny mały brzusio ;) rośnijjjjjj duży okrąglutki :*
Malgonia - a co ci twój lekarz mówi? Clexanu chyba w ogóle nie będziesz odkładać, tylko acard. Ale popytaj jeszcze co Ci radzą ;*
MArtocha - jak tam staranka o kolejne dziecię? Ależ miałaś mini brzuszek ;)

Ha, ja to będę miała bandziorek ;) I już wieczorami mam większy niż Agawa ;)
///
Dzisiaj byłam na wizycie... poryczłam się ze szczęścia, moje dziecko mi pomachało!
A oto moje szczęście :*
IMG_20141014_122227.jpg

Załączniki

• IMG_20141014_122227.jpg
    IMG_20141014_122227.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 69
carollina u nas tak samo często temp podwyższona przez dzień, dwa i koniec... zdrowa jak ryba sie budzi.. moze organizm tak zwalcza samoistnie jakies infekcje...

Pietrusia!!!!!!!!!!!!!!!!! cudnie cudnie cudnie najcudniej :-):-):-):-) oby tak dalej :tak::tak:

Pietrucha - Superasnie:-D:-D:-D bardzo sie ciesze, ze dzidzia pieknie rosnie, ku uciesze mamusi:-D

Rurka - widocznie taka uroda dzieci... Moze jest tak jak mowisz... Tutaj u nas nawet gile są normalne (roznego koloru) i poki nic wiecej sie nie rozwija, to tez jest normalny objaw, bo dzieki temu dziecko sie uodparnia... Mikolaj w plecaku do przedszkola oprocz ubran na zmiane w razie "W" ma w kieszonce sol fizjologiczną w sprayu, ktorej nie wiciagam. Jesli ma katar prosze panie, zeby mu psiknely raz na jakis czas, a w poprzednim przedszkolu wymagany byl Calpol, ktory kazde dziecko mialo w szfce i w razie potrzeby podawali...

reklama
Malgonia ja mialam mleko 5 dni po cc. W szpitalu dawali sami mm i tez sie chodzilo do pielegniarek. Chyba powinno sie odstawic acard miesiac wczesniej jak sie ma jakies zabiegi np. cc

pietrucha super, ciesze sie razem z Toba

Do góry