Agawa - jaki mały ten Twój brzusio. Tylko pozazdrościć figury. Ale nie ma tak dobrze - jeszcze się uwypukli.
Moniska - daj znać co lekarz powiedział. Może jednak... Leków nie odstawiałaś? Moniska, za wcześnie , żeby Ci to pisać, bo nie można wątpić, że TA Fasolka urosła. Ale to absolutnie nie czas na takie myśli, że nie będziesz miała dzieci! Czasem sama natura nie wystarczy, trzeba pomóc lekami, zabiegami, ale to się udaje! Spójrz ilu pomogło!
Paniki ciąg dalszy...
Dziewczyny, które były na Clexanie i Acardzie w ciąży! Kiedy i czy w ogóle odstawiałyście te leki? Jak tak to od kiedy? I jak odstawiałyście to nic się nie działo?
I jeszcze Dziewczyny po cięciu cesarskim! Kiedy Wam ruszyła laktacja? A przed tym jak ruszyła to jakie mleko dzidzia dostawała? Czy trzeba kupić coś czy dają w szpitalu szpitalne? W sumie wolałabym kupić najlepsze a nie liczyć na to co podadzą.
Ja brałam Acard i z tego co pamiętam to odstawiłam w 8 miesiącu ciąży..ale takie rzeczy lepiej z lekarzem ustalać..
Ja byłam po cesarce i malutką od razu przystawiałam do cyca.. jak miałam wyrzuty na drugi dzień że nic nie dostaje to poprosiłam położne by jej dały 1 butle a ja dzielnie pobudzałam laktację..3 go dnia mała była już tylko na cycu.
Ja szłam z nastawianiem: jak nie zadziała laktacja to luz, na butli też będzie super..ale wyszło że miałam taki nawał w 3 dobie że wykarmiłabym 5 cioro dzieci chyba. (przystawiałam malutką w szpitalu co 3 h + pobudziałam laktację laktatorem-teraz wiem że trochę za duzo ;p).
Jak byliśmy w domku to malutka raz na jakiś czas dostawała butlę na sen w nocy i nigdy mi się laktacja o to nie zmniejszyła ani nic.. wręcz miałam trudności z odstawieniem.. więc generalnie najważniejsze to nie stresować się tym za bardzo.
Agawa- ja miałam mega mały brzuszek całą ciąże i strasznie się tym stresowałam.. a malutka 3 kg urodzona
ja tak wyglądałam w 19 tyg
i w 20..
z tego co patrzę to zaczął mocniej rosnąć po 23 tyg ale i tak do końca był mały.. to fotka 3 dni przed porodem:
Załączniki
Ostatnia edycja: