reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kiraa wiem, że genetyka nie miała w tym przypadku znaczenia. Ale jednak mimo wszystko gdzieś tam w głowie strach pozostał... no ale staram się jak najmniej o tym myśleć bo wszystko się okaże za 3 tygodnie jak będzie wynik.

reklama
Dziewczynki Kochane, mam bardzo slaby zasieg bo wyjechalam na weekend dlatego nie pisze, czuje sie dobrze, nic mi nie jest tylko (.)(.) Caly czas mnie bola.
Czekam na @ bo chcialabym zeby sie to wszystko skonczylo juz. Ile trzeba czekac? Bo nic sie nie dzieje?
Buziaki dla Wszystkich

Gochson
dzieki, powiedz czy Ty mialas badania , ktore daly Ci jakies wskazanie do foliowego 5,g i encortonu, czy masz zelazny zestaw w slepo?
bo ja mialam robione praktycznie wszystkie badania i nie mam wskazania do encortonu i foliowego, ale sie boje,..... Bez tych obu lekow

Kiraa nie mam wskazan ale nie robilam wszystkich badan. Kariotypow nie zdazylam bo jak mi wyznaczyli termin to juz w ciazy bylam. Moja lekarka stwierdzila ze szkoda kasy na badania bo w sumie zawsze stosuje sie podobny zestaw lekow, a czasem wszystko i tak wychodzi dobrze a organizm ciaze odrzuca. U mnie akurat zawsze na poczatku byl problem bo mialam najpierw plamienia, potem krwawienia no i bylo po wszystkim. Ostatnim razem beta rosla caly czas a ciazy nie bylo wiec zrobili mi laparoskopie zeby wykluczyc pozamaciczna a potem zabieg zeby wyczyscic. Teraz tez sie zaczelo od plamien w 27dc ale od razu leki i zwiekszenie dawki luteiny i po 3 dniach przeszly.

Rok temu o tej porze usłyszałam, ze nie dane mi jest zostać ziemska mama. Ze łzami w oczach czekałam na zabieg.

[*] [*] dla wszystkich aniołków. A szczególnie dla mojej kruszynki.

Doris, bardzo mi przykro. Przytuliłabym cię mocno, gdybym mogła być obok.

Galwaygirl. Termin masz przedemną. Ja z usg mam 29-30 X, ale cesarka będzie 22 X, więc kilka dni po Tobie. :) No chyba, że prześpicie termin, to mogę Was wyprzedzic albo się zrównamy i będziemy obie 22giego rodzić :)

reklama
Hej
Nie było mnie przez weekend. musiałam się odstresować. Dziękuję że pytacie o mnie Kochane jesteście!!!!
Ogólnie czuję się w miarę, tzn, Dalej jestem zmęczona i dalej strasznie bolą mnie (.)(.)
Nie wiem czemu tak się dzieje. @ dalej nie mam, dziś mijają równe dwa tygodnie od terminu kiedy powinnam dostać. Przypomnę, że tydzień temu jak byłam na usg (poniedziałek) nie było nic widać, w środę nagle spadła beta (wt.3712, śr. 2347, czw.ok 1626 . Pojechałam do gina, zrobił usg, uwidocznił mini pęcherzyk ale powiedział, że skoro beta spada to ciąża biochemiczna, bo zasadniczo nic nie widać na usg. Cały czas do czwartku brałam duphaston, acard i clexane. Gin kazał mi wszystko odstawić. Powiedział że niebawem dostanę @. A tutaj nic. Czekam i czekam i się stresuję, jutro mam powtórzyć betę i do niego zadzwonić jaki wynik. Czytałam o ciąży biocemicznej, @ się spóźnia parę dni a u mnie nie ma już dwa tyg.
Tylko czemu ja dalej odczuwam objawy ciążowe i te mega bolące (.)(.)???? Chciałabym żeby wreszcie @ przyszło, żeby zaczął się nowy cykl....
Ile jeszcze mam czekać???

Jeśli chodzi o nastrój to w miarę, bo ja nie zdążyłam się jeszcze nastawić na ciążę, jakoś ten test i ta beta do mnie nie dotarły więc nie jest żle.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry