reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Doris ja w Pl bede gdzies za dwa mce :-/ , a do tego czasu mam nadz ze mi sie uda zrobic jakies badania przez rodzinnego, ponoc umie pokombinowac z badaniami zeby nie trzeba bylo za nie placic ;-) , a byc moze wbije sie do niego w nast tyg ;-)

Nanulika &&&&& zebys niebawem ujrzala dwie tlusciutkie kreseczki :-)

reklama
Helloooo

nanu, martoosia jeszcze ja sie przypominam!!! Moja mala skonczyla juz pol roczku w niedziele!
Ale Wam coreczki rosna :tak: 3 mam za II wkrotcee:-)

Nanu ja nie pisze od jakiegos czasu, tylko z doskoku tutaj, ale lajkuje, zeby dziewczyny wiedzialy, ze podczytuje i 3 mam &&&& caly czas za wszystkie

pietrusia!!!!!!!!!!! Xxxx buziaki, musi teraz byc dobrze zobaczysz;-)

aschlee i doris tez wieeeelkie gratulacje i teraz malymi kroczkami :-)

Nowe dziewczyny witam i zapalam
[*]
Ja mialam dwa poronienia, zaszlam w ciaze po dlugiej przerwie( mam syna 18 letniego)

-Pierwsze zarodek obumarl ok 8 -9tyg, odkrylam w czasie usg, bo zaczelam plamic kolo 12 tyg, wzieli mnie na zabieg,
-drugie, szybko, pusty maly pecherzyk, juz samoistnie i...za trzecim razem bingo! I mamy Nasze Cudo:-)

Za kazdym razem, wdg wskazan lekarza, czekalam do okresu, nastepny cykl i dopiero staranka i za kazdym razem od razu II mialam, takze z zajsciem problemow nie mialam, dlatego moze i ze wzgl. Na to, ze juz mialam syna , nie mialam duzo specjalistycznych badan, tzn kariotypu nie mialam i antyfosfolipidowych badan, moj lekarz, b dobry zreszta, przeposal mi w ciemno baby aspiryne 100 gr, czyli odpowiednik polskiego Acard, z jakis tam badan tez wywnioskowal, ze nie potrzebuje progesteronu, mimo , ze w ciazy lekko plamilam, prawie co miesiac do ok 5 miesiaca i mial racje, bardzo doswiadczony stary lekarz.

A tak oto moje szczescie wyglada majac 6 miesiecy:-) dziewczynki, ja koncze w niedlugo 40 lat!
Wiec glowa do gory, wszystko bedzie dobrze,moj lekarz mi powiedzial ze:

W dzisiejszych czasach, tylko ludzie, ktorzy nie chca , nie maja dzieci! Wkoncu zawsze zaskakuje:-)

anncka pozdrawiam moj brzucholek hihi, jak tam rozrabia juz i kopie??
jeszcze pamietam, ze w tym samym czasie prawie zaszlyscie z motylkowa mama , wiec tez ciekawa jestem jak tam jej leci:-)

madziorku , malgonia, ale niesamowicie leci czas prawda?? Wy juz tez niedlugo na wylocie!
I wszystkie Was buziakuje xxxxx

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 52
  • image.jpg
    image.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 50
  • image.jpg
    image.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Ozila witaj :-) piekna masz juz ksiezniczke :-) Twoj wpis daje mi nadzieje bo tez mam juz dwie duze cory 11 i prawie 14 lat , no i dwa poronienia za soba (tez po dluzszej przerwie) no i oby kolejna ciaza byla juz zdrowa :-)

Nanulika moze, moze ktos sie tam wwierca ;-)

cześć kochane :-)

ja tak na mega szybko nawet was nie doczytałam ...:zawstydzona/y: obiecuję, nadrobie jutro i odpiszę każdej :tak::tak:

witam nowe aniołkowe mamusie...(*)

u mnie ok tylko macica się rozciąga i bolą pachwiny i spojenie łonowe... ale to norma ... nic niepokojącego nie zarejestrowałam :tak: więc już nieco spokojniejsza trwam do połówkowych :tak:

Pozdrawiam was wszystkie !!!!!!!!!!

aaaaaa no i .............. tradycja już nieco wygasła... więc ją trochę odświeżę:

moc fluidków dla potrzebujących ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ozilka - Twój brzuszek jest już porządnym brzucholem :-D Maciek ma coraz mniej miejsca a jego kopniaki sa już coraz bardziej bolesne dla mamy :-) ale kocham to uczucie <3
A Twoja Mala cudna!

Dla wszystkich staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A te specjalnie dla moich kochanych dziewczyn które miały być grudniowkami <tule> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Załączniki

• 1410789151288.jpg
    1410789151288.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Ja juz po usg nawet u dwoch lekarzy i wiadomosci nie za dobre, bo na razie nic nie widac w jamie macicy.
Wyszlam ze lzami w oczach od innego gina i biegiem do swojego. A moj zrobil usg i powiedzial ze widzi cos co moze bedzie pecherzykiem ciazowym. Powiedzial ze przy takim przyroscie bety ciaza jest ale malutka, bo beta wzrasta pieknie ale rozpoczynala sie od malej wartosci. Ciaza na pewno mlodsza bedzir (o ile bedzie) bo owu musialo byc bardzo pozno. Mam powtorzyc bete w srode i dac znac.
Jestem zalamana :-(

Doris no normalnie kopas w dupas Ci się należy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kobieto!!!!! który to tydzień po zapłodnieniu????? bo ja byłam w 4/5 tygodniu ciąży czyli ok 3 tyg po zapłodnieniu u lekarza i zaraz ci fotkę prześlę z USG... też nic nie było... ma super sprzęt więc zaczął szukać i się przypatrywać i coś znalazł... co teraz jest moim dzieckiem w brzucholu..... idź na USG za dwa/ trzy tygodnie i nie panikuj bo tam pojadę do Ciebie :blink:

reklama
Rurka przylaczam sie do kopniakow ;-)

Doris kochana dzis masz wg OM 5t2d a jesli owu tak jak mowisz byla pozna (u mnie bywala nawet w 23 dc) to jeszcze czas na zarodek, tak jak Rurka pisze idz do gina dopiero za 2 tyg i wtedy na bank juz bedzie widac groszka !!! Takze nie doluj sie i nie swiruj tak :p musisz uzbroic sie w cierpliwosc, beta pieknie przyrasta czyli wszystko jest ok :-)

Do góry