reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzięki dziewczyny. Troszke mi lepiej.

Elżbietka ale czy można się starac juz teraz? Lekarz powiedział ze 2-3 miesiace po zabiegu ale po miesiączce a jej jak nie było tak nie ma.

Dziewczyny a jak u was? Po jakim czasie od zabiegu wam sie udało??
Pozdrawiam was gorąco.

reklama
Karolina odczekałam 3 cykle i zaszłąm w ciażę za pierwszym razem. Staraliśmy się "niezaskoczyć", ale przytulaliśmy się, bo co to życie bez przytulania. Idź do gina, wyreguluj wszystko. Trzymam kciuki

dzwoniłam do lekarza a on powiedział że tak musi widocznie być i każe dalej czekać na @.Ale ile mam czekać jak to juz prawie 9 tydzien od zabiegu. Na początku powiedział ze @ powinna sie pojawić najpóżniej do 6 tyg od zabiegu. Juz całkiem zgłupiałam. Nie chcę już czekać. Nie mam siły. :( :( :(

Karolinko bardzo, bardzo mi przykro. Ja też miałam wyżeczkowanie i też w 10 tygodniu, po zabiegu dwa dni plamienia później nic - lekarz przepisał mi czopki, dlatego że nieródkom bardzo szybko zamyka się wejście do macicy + zmiany hormonalne spowodowane ciążą i aby pozostałości zeszły i wszystko w środku było wyczyszczone właśnie były te czopki. Po czopkach @ dostałam 4 tygodnie po zabiegu - ale mimo wszystko zapytaj gina kazdy przypadek jest inny.

Co do starań - moj gin powiedział, że z medycznego punktu widzenia wystarczą dwa cykle, aby macica odpoczęła - co innego psychika, tutaj każdy sobie ustala własną datę.

Powodzenia

Karolinko ja tez przeszłam przez podobne doświadczenie. Mi natomiast radzono odczekać przez 6 miesięcy. Rady miałam od kilku niezależnych od siebie lekarzy - takie same. Może to kwestia wieku - ja mam już 34 lata. A co do wyregulowania cyklu to miałam dokladnie odwrotnie niż TY - lało się ze mnie strumieniami. Myśle, że każdy organizm inaczej dochodzi do normy, a gospodarka hormonalna to dla mnie baaardzo zawiła sprawa. A z zajściem w ciąze to przeciez najpierw jest owulacja a potem dopiero okres...

Karolinko ja straciłam fasolkę 26 września a @ dostałam dopiero 14 listopada dwa razy miałam hormony na wywołanie i dopiro po drugiej dawce dostałam. A cały czas się przytulam i może coś wyjdzie nie wiem zobaczymy koło 10 grudnia może będzie fasolka ja tak długo nie czekam bo ja miałam poronienie samoistne i calkowite i nie miałam łyżeczkowania pozdrazwiam

Karolinko bardzo mi przykro ze stracilas swoja fasolinke :( ...wiem co czujesz

Ja stracilam dzidziusia 16 lipca b.r.:( -  @ dostalam 2 tygodnie po zabiegu , trwala 3 tygodnie  .... ale z tego co mi mowila pani gin nie ma jakiejs reguly kiedy  ... to zalezy od organizmu .... u mnie teraz mija 5 miesiac i dopiero teraz zaczyna mi sie normowac @  .... a co do kolejnych staran , niby powinno sie odczekac pol roku , ale po glebszych rozmowasz z moja gin , dowiedzialam sie ze jak po 3 miesiacach by sie tak szczesliwie mi przytrafilo to nie ma problemu :) ... niestety nie przytrafilo sie , ale wierze ze w styczniu jak najbardziej :)

Buziaki  :-*

reklama
dziewczyny, wielkie dzięki za ciepłe słowa. Przykro mi także że was też dotknęła strata maleństwa. Mam jednak nadzieję że kiedyś tu sie spotkamy jako ciężarówki ;D. Pozdrawiam was gorąco

Do góry