reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Madziorrku mega kciukaski za nieprzyjscie malpiszona &&&&&&&&&&&&&

Karaiwina ciesze sie ze detektor dziala i wychwycil serduszko, duze uklony dla mamy za chec walki to bardzo wazne aby sie nie poddac duzzzzzzo zdrowka dla Was

Agawa &&&&&& nieustajace podgladam wykresik ;-) powodzonka

Buziole Kochane udanego dnia zycze!!!

reklama
mika a kiedy wyszedł Ci Leos na tescie ciążowym,a nie owulacyjnym??:) w dniu @??

Karaiwina &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za szybki powrot mamy do zdrowia;****

Elka- buziaczek w samo czulko;*

Dla Was ciocie :)
Stella waży 6,7 kg i skończyła 7mego 4 miesiące .. czas leci szybko..szybciej niż kiedykolwiek..
IMG_4641.jpgIMG_4655.jpgIMG_4662.jpgIMG_4671.jpgIMG_4801.jpgIMG_4858.jpgIMG_4860.jpgIMG_4719.jpgIMG_4760.jpgIMG_4796.jpg

Załączniki

• IMG_4641.jpg
    IMG_4641.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_4655.jpg
    IMG_4655.jpg
    32,6 KB · Wyświetleń: 46
  • IMG_4662.jpg
    IMG_4662.jpg
    38,4 KB · Wyświetleń: 47
  • IMG_4671.jpg
    IMG_4671.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 48
  • IMG_4801.jpg
    IMG_4801.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_4858.jpg
    IMG_4858.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_4860.jpg
    IMG_4860.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 40
  • IMG_4719.jpg
    IMG_4719.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 44
  • IMG_4760.jpg
    IMG_4760.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 39
  • IMG_4796.jpg
    IMG_4796.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Jakie Słoneczko :-D pół roku i zacznie dreptać...
Jednym czas się dłuuuuży a potem ucieka - można by to zamienić ;-)
Dobrego dnia !!!

Witam

Zarządzam przedwiosenne porządki: wypisywać się stąd zaciażone, szybciusieńko bo statystyki psujecie! :tak: A już Madziorrek i Agaawa się szykują do opuszczenia zacnego grona :tak:

LISTA:
Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @ 23 styczeń 2014
annte - termin niechcianej @ 1-2 luty 2014
maqa - termin niechcianej @ 9-10 luty 2014
Neta - termin niechcianej @ 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @ 15 luty 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​16 LUTY 2014
Agawa - termin niechcianej @ 23 luty 2014
ewikewik - termin niechcianej @ ok. 25-27 luty 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 28 luty 2014
celta - termin niechcianej @ 28 luty 2014
Carollina - termin niechcianej @ 7-9 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

A zaciążone uprasza sie o cowieczorne słanie fluidów, przed paciorkiem. Codziennie!!!!!!!!!!!! :-D Bez ale!

Michalina ja od początku miałam mega problem i mi pomógł laktator. W herbatkach najwięcej jest cukru (w tych sypkich) i to średnio pomaga. Przynajmniej mi nie zwiększyło jakoś znacząco laktacji, dopiero systematyczne ściąganie. Godzinka po karmieniu siadałam z laktatorem i ściagałam systemem 7-5-3 lub 5-3-1 (7 min lewa pierś, 7 min prawa pierś itd). Super się wszystko rozkręciło i w 20 min ściągałam 140-150ml. Może to i Tobie pomoże. Przede wszystkim nie denerwuj się i nie nakręcaj,że to mega problem, bo seeeerio psychika dużo daje, wiem coś o tym :)

Eska
proszę bardzo! Dzisiaj Zocha kończy 2 miesiące (kiedy to minęło?!) :)

20140209_154616.jpg20140211_152748.jpg

Załączniki

• 20140209_154616.jpg
    20140209_154616.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 56
  • 20140211_152748.jpg
    20140211_152748.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 53
carollina trzymam kciuki za czwartkową wizytę! Kurcze przesrane masz za przeproszeniem z tymi lekarzami tam. Wyprawa na cały dzień.... no ale jak trzeba to trzeba :-), będziesz spokojniejsza. I zabierzecie się z czystym sumieniem, za "robienie" Mikołajowi brata lub siostry!

mika cieszę się, że Leosiowi dziarsko serduszko bije. Niech rośnie zdrowo.
No i dobrze, że się przeprowadziliście i macie duży metraż, bo jak babcie zaczną znosić prezenty dla wnuczka, to będzie ostro :-D. Dobrze i masz rację - mama przestała się bać!

ewiku super, że badanie pokazało, że wszystko jest w porządeczku! Teraz koniecznie te hormony porób i będzie wiadomo co w trawie piszczy.. A co rozumiesz przez niechciane atrakcje??? Jakieś bardziej dogłębne badania? Trzymam kciuki, żeby się jednak do kwietnia udało. A przypomnij mi, jeśli możesz, ile miesięcy się staracie teraz po stracie? Buziaczki!

michalina oj nie martw się kochana, ja wiem, że to się błędne koło nakręca. Wszystko się poukłada na pewno! Będzie dobrze i poradzisz sobie z laktacją. Ściskam Ciebie i małego głodomora :blink:

Agawa Ciebie tulę bardzo mocno - tchu aż Ci brakuje, czujesz? :-D - wiem jak okropne jest to czekanie, ale dasz radę! Były trzy wypasione pęcherzyki, trzy ładnie popękały, wszystko jest na jak najlepszej drodze do sukcesu! Staraj się jakoś pozytywnie patrzeć w przyszłość. Na ile się da. Co do objawów to za szybko, żeby odczuwać cokolwiek, także spokojnie!

eska o matko, ale z Ciebie laska! Ja nigdy nie byłam tak szczupła. A do tego jeszcze gadałaś z Kamilem!!! No zazdroszczę bardzo, no ale jak ktoś jest takim aktywistą jak Ty, to różnych ludzi spotyka na swojej drodze.

Pietrucha w wyniku nie pomogę, bo kompletnie się na tym nie znam, ale za to chcę pochwalić Cię za to, że tyle rzeczy potrafisz sama zrobić. Ja mam podobnie, już czasami mąż się śmieje, że jest mi kompletnie niepotrzebny ;-) ale ja do murarki się nie przymierzam, a on akurat to lubi, więc tak oto się uzupełniamy. Buziaki!

karaiwina śpioszki i żabka z zielonego pudełka, na pewno ujrzą światło dzienne i to już niedługo. Rośnie zdrowo ich właściciel :-D
I bardzo się cieszę, że u mamy Twojej taka wola walki. To jest bardzo ważne! Trzymam za nią kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Na detektorach się nie znam, za "moich" czasów kiedy chodziłam w ciąży chyba takich cudów nie było. Ale grunt, że mąż potrafi go elegancko obsłużyć i znaleźć tętno.
A fluidka pozwolę sobie złapać... ;-)

Madziorrek mocno trzymam kciuki za Ciebie i za te 4 dni, żeby zleciały prędko a później żeby była dobra, bardzo dobra nowina.
Nie katuj się już tymi testami owulacyjnymi. To naprawdę zależy od tago jakie masz testy i od organizmu chyba też. Mi nigdy testy owu nie pokazały tak na 100% owulacji, co dopiero mówić o ciąży. Buziaczek.

Magda, marto0cha ale te Wasze córy piękne! Takie dzidziusio-dziewczynki. Niech się zdrowo chowają i dają swoim rodzicom wiele, wiele radości!

maqa, ania, Elka, Neta - całuski!!!

reklama
Mika mi bawarka nie pomogła :/ Moja mama od razu mi kazała pić i jakoś szału nie było. Ale kiedyś wszystkie kobiety piły, nie było "herbatek laktacyjnych".

Do góry