reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Helooooooł!!!!:-D

celta ja byłam w takim "lumpeksie",w którym nie tylko ciuchy są ale wszystko łącznie z meblami,szkłem,zabawkami,dekoracjami itp.

eska byłaś dzielna:-) jak zawsze!!! w ogóle jak czytam ostatnio Twoje posty to bije z nich taaaaaka radość,to dobrze:tak: dziękuję za pozytywną energię

madziorek Ty biedulko....ściskam Cię mocno i buziakuję:-) tak jak piszą dziewczyny dla Ciebie też słonko nie długo zaświeci,zobaczysz:tak: fajnie ,że masz wsparcie u męża,razem dacie radę ze wszystkim........a nie długo Walentynki...oj!

karaiwina teraz w Twoim życiu naprawdę dużo się dzieje,ciąża,choroba mamy pewnie jeszcze wiele innych rzeczy masz na głowie....bądź silna,wspierajcie się z mamą na wzajem,napewno nie będzie łatwo ale dacie radę &&&&&&&&&&&&&

magda to musi być wspaniałe jak taki Maluszek sie do Ciebie uśmiecha...dużo zdrówka dla Was

michalinka
Twoja Wiki to niezła cwaniara:-D wie kiedy ma się uśmiechnąć:-D no będzie brała mamusię na oczka hi,hi

carollina Ty zrób może jeszcze jakis test...&&&&&&&&&&&&&

izka Twój Syn jest boooooski!!!wspaniały!!!!aż serce się cieszy:-) taaaaaaki słodziak

....u mnie ok......mężuś na mecz poszedł później pewnie bar więc do późnego wieczora sama ale cieszę się nadrobie zaległości serialowe:-D....zepsuło nam się ogrzewanie i mam tylko 15 stopni w domu:eek: całe szczęście nie ma tu mrozu...jutro przyjdzie "Pan " naprawić

mika ????wszystko ok? czyżby to nowe gniazdko Cię wciągnęło?:-D

małgonia z takim nastawieniem nie ma szans na porażkę:-)będzie dobrze

staraczki,mamuśki,ciężarówy i badaczki buziaki!!

p.s.
wymyśłiłam,że te w zawieszeniu,robiące badania to badaczki,może być?:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
LISTA
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014
Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @: 23 styczeń 2014
Carollina - termin ńiechcianej @: 1 luty 2014
annte - termin niechcianej @: 1-2 luty 2014
annte - termin niechcianej @: 1-2 luty 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014

Neta - termin niechcianej @: 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @: 15 luty 2014
Agawa - termin niechcianej @: 23 luty 2014
celta - termin niechcianej @: 28 luty 2014
ewikewik - termin niechcianej @: ok. 5-8 marzec 2014
maqa - termin niechcianej @: ok. 9-10 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

annte sorki, coś mi się pokiełbasiło już wpisałam poprawnie :tak:

No dziś dzień przytulania, a ja kurna SAMA!!!!! Będę tulić misia z braku chłopa, albo może lepiej psa...

Madziorrek ale ładnie mi napisałaś! Dzięki, oby było tak właśnie jak piszesz!

I całuję Was bardzo mocno i spadam, bo mam jeszcze sporo do oblecenia, a dzień skłania się ku końcowi.
Fajnie, że powoli jakoś chyba zbieramy się wszystkie do kupy i ruszamy do dzieła! Optymizmu i wiary w lepsze jutro nam trzeba :tak:
BUZIAKI

aaaa Izka ale się zmienił Twój synek! Włoski mu zjaśniały - fajny chłopaczek... Nic, tylko wlepić oczy i ich nie odrywać. Niech zdrowo się chowa!!
I reszta "naszych" pociech (Wiki, Zosia, Stelcia, Paul i drugi Igorek) też :-D.
Spadam, bo się nie wyrobię. Cmok, cmok....

Ostatnia edycja:
Tak Madziorek to jest problem immunologiczny i się szczepi limfocytami męża bo czasem bywa tak że organizm odrzuca i się porania ale to tylko gość w łodzi robi jeden z tego co wiem i mogę Ci podać jakie do tego się robi badania bo brałam to pod uwagę również po swoich stratach a siostra mojej koleżanki ma ten problem i była się szczepić i jest jakoś teraz w 15 tyg udało się;)))

To sa dokładnie badania takie jak :

ALLO- MLR

Test cytotoksyczny

i komórki NK

Ostatnia edycja:
Madziorrek, eska o kurka, pierwsze słyszę o takiej szczepionce!

ania - badaczki bardzo trafnie i tak jakoś cieplutko :-D

Jeny spadam, bo nie mam cholewcia czasu...
Pa!

Madziorek - no tak, jak nie urok to sraczka, albo szczekoscisk... Ty bidulko... Trzymaj sie jakos :) musi przejsc...

Eska - oczywiscie, ze jeszcze dasz sie namowic na wypicie tego swinstwa - przy kolejnej ciazy :):):) Nawet nie bedzie trzeba Cie namawiac... sama dobrowolnie wypijesz.... :):):)

Magda - i Ty masz jeszcze czas na pieczenie takich rarytasow??? no, no Zosia to Cie rozpieszcza :) i dobrze :) tak trzymac...:)

Ewik - haha, ale Ci Michalina dogadala :) moze warto skorzystac z rady hahaha :) skorzystam i ja :) Choc ostatnio zastanawialismy sie co powiemy Mikolajowi jakby przyszedl i zapytal "Mamusiu Tatusiu co robicie ???" Pewnie by stwierdzil, ze "golasy" jestesmy... :)

Michalina - tarka...hmm... dobra i tarka... :) a odpoczelas choc troche psychicznie? Ja dluugo spodni nie kupowalam, bo sie tylko wkurzalam, ze zadne nie pasuja... bo jak przed ciaza ubieralam biodrowki, to po porodzie chcialam takie, zeby brzuszek mi przytrzymywaly, ale nie wcinaly sie w pas... Daj sobie jeszcze troszke czasu...
Dziekuje za Wasze kciuki :) Hmm... no moze i byloby spoko, gdyby to byl objaw czegos innego niz niechcianej @ :) ale jak pomysle o tym, to az sie boje, bo to nie jest jeszcze wykluczone... Dzisiaj juz mniej boli niz wczoraj... Na szczescie...
Pisze tez o sobie... moze niewiele, bo nie wiem co mam pisac??? nie chcialabym tez nikogo zanudzac... :)

Malgonia - dosc szybko sie regenerujesz... ja musialam z 10 dni dluzej czekac... Odliczaj, odliczaj... moze szybciej zleci...

Maqa - nie trac zapalu, ani nadzieji... widocznie oni nie zaslugują, zebys tam pracowala :) Trzymam kciuki :)

Ania - a nie trzeba bylo od razu napisac jaki to sklep, tylko Celte w blad wprowadzac :-D U nas tez sa takie "super sklepy" (nie wiem jak w Holandii, ale w Irlandii, to sa takie "Charity shop'y", do ktorych ludzie oddaja rzeczy, a kobiety - z reguly starsze panie - pracuja tam charytatywnie, wyceniaja te rzeczy i sprzedaja).
Test? hmm... dzis juz robilam - negatywny. Ale to taki normalny o czulosci 20mlU. Termin @ w niedziele... zobaczymy...
Wspolczuje tych 15 stopni w domu... Dzwon po meza, niech Cie grzeje... a co!!!

Annte - a Ty jak tam? Czujesz cos na @ ? Testujesz? Bo mamy ten sam termin niechcianej @.

Celta - przyjdzie czas, kiedy od tych przytulasow nie bedziesz sie mogla odgonic... :)

A my mielismy dzisiaj gosci (kolezanka z mezem i trojka dzieci). Rano zadzwonila, czy moga nas odwiedzic, a maly 38 stopni goraczki - ponoc jakis wirus w przedszkolu panuje... Bidulek przez caly dzien siedzial taki zchorowany, niewiele jadl i pil...a ja ciasto i salatke i sprzatanie, nawet usiasc z nim nie mialam czasu, tylko co jakis czas chodzilam go przytulac.... ale jak goscie przyszli to widac bylo, ze sie cieszyl :) potem posiedzialam z nim przy bajce... A jak szedl spac, to tlumaczyl tatusiowi, ze mamusie brzuszek boli...:tak: (moj slodziak :-D)

Do wszystkich !!! Jesli wiedzialyscie o tym, to sorki ze sie wymadrzam, a jesli nie, to zwroccie na to uwage, mam nadzieje, ze sie przyda na przyszlosc:

Dziewczeta, Wy czasem piszecie, ze Wam zniknelo, to co napisalyscie, bo jakis blad wyskoczyl, czy cos... Ale jak pisze sie w odpowiedzi cos na forum, to (przynajmniej u mnie) co jakis czas wyskakuje w prawym dolnym rogu na zolto napis AUTO - SAVED, czyli co jakis czas zapisuje to co my napiszemy, a jak nas wyrzuci to (tylko i wylacznie) przy przywroceniu strony, na dolnym pasku okna po lewej stronie wyskakuje na szaro napis RESTORE AUTO SAVED CONTENT. Jesli sie kliknie w ten napis, to przywroci Wam to co zdązylo wczesniej zapisac. Ja juz musialam z tej opcji wiele razy korzystac, bo przy wstawianiu emotikonek zawieszalo mi sie forum i musialam odswiezac.

To tyle. Ide spac, bo nie wiem, ile Mikolaj dzisiaj pospi w nocy, a nie chce jutro chodzic jak zombi... :)

Buziole Kobitki :)

Michalinko może jak skończy 6 tyg to będzie lepiej? U nas Zosia stała się wtedy małym człowieczkiem (jakkolwiek śmienie to brzmi). My mieliśmy wczoraj pierwszy wyjazd odwiedzinowy z Zochą do mojej siostry. Trochę marudziła, bo wzięliśmy tylko leżaczek i jej się chyba nudziło z lekka. Jak jedziemy na zakupy, to śpi albo patrzy, bo jest zaciekawiona i dzięki temu nie płacze. Kochana, może Wiki ma po prostu taki temperament? Jak będzie starsza to czymś się zajmie i będziesz miała chwilkę dla siebie,zobaczysz!

Carollina
rozpieszcza, ale czasami jak ma histerię (ryczy jak szalone, zaciska piątki i robi się cała czerwona), to mam ochotę wyjść z domu :p Ona ma generalnie dwa stany - albo jest super grzeczna, albo okropna do szpiku kości :) Ale jeden uśmiech i zapominam o tych histeriach. Jak marudzi, to biorę ją w chustę i robię zaplanowane rzeczy, a jak zaśnie to wkładam ją do łóżeczka.

Witam sie dzisiaj dosc wczesnie, bo moj maly nie dal mamie wiecej pospac... to go ząbek boli, to paluszek, to siku i tak w kolko...taka gadula...:) i jak tu go nie kochac???
Wczoraj, a dokladnie to bylo juz dzisiaj jak skonczylam tutaj pisac, poszlam na gore i.... @ przyszla... wiec test byl chyba wystarczajaco czuly, tylko ja cos nie teges...na zaciazenie :) Nawet spoko, nie jest zle... a juz sie zaczelam bac, ze z tego calego chorobowego mojego meza i poprzesuwanej owulacji cos moglo wyjsc... chyba lepiej, ze nie wyszlo...:tak:
Uaktualniam liste...

LISTA:
Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @ 23 styczeń 2014
Carollina - termin niechcianej @ 7-9 marzec 2014
annte - termin niechcianej @ 1-2 luty 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014

Neta - termin niechcianej @ 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @ 15 luty 2014
Agawa - termin niechcianej @ 23 luty 2014
celta - termin niechcianej @ 28 luty 2014
ewikewik - termin niechcianej @ ok. 5-8 marzec 2014
maqa - termin niechcianej @ ok. 9-10 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

Ostatnia edycja:
reklama
LISTA:

MotylkowaOna - termin nechcianej @ 23 styczeń 2014
Madziorrek - termin niechcianej @ ​16 LUTY 2014Carollina - termin niechcianej @ 7-9 marzec 2014
annte - termin niechcianej @ 1-2 luty 2014Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014

Neta - termin niechcianej @ 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @ 15 luty 2014
Agawa - termin niechcianej @ 23 luty 2014
celta - termin niechcianej @ 28 luty 2014
ewikewik - termin niechcianej @ ok. 5-8 marzec 2014
maqa - termin niechcianej @ ok. 9-10 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

TERMIN TESTOWANIA MAM ŁADNY, GDYŻ DZIEŃ PÓŹNIEJ MOJE URRODZINY;)))

Do góry