reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Agawa - nie masz przejsciowki? Wystarczy, ze w tej srodkowej dziurce w kontakcie nacisniesz zapadke (mozesz to zrobic np. dlugopisem) i otworzy Ci sie reszta kontaktu, w ktorą normalnie powinnas wlozyc wtyczke... (wiem, ze to dziwnie brzmi, ale to prosty sposob na angielskie gniazdka - gorzej oni maja u nas, bo bez przejsciowki sie nie obejdą... :))

Eska - mam nadzieje, ze jakos dalas rade z ta krzywa cukrowa... u nas na szczescie nie jest to takie zle...(przynajmniej ja mialam o smaku cytrynowym) Ja musialam to wypic jak przyszlam, godzine czekac, druga taka sama dawka i znowu godzina czekania...Chyba inaczej jest w PL z tego co slyszalam... A najgorszy to byl chyba głód :-D

Michalina - i wlasnie o to chodzi...:tak: raz na jakis czas, krotki odpoczynek od dzidzi jeszcze nikomu chyba nie zaszkodzil :-) mam nadzieje, ze Tobie zakupy z mama pomogly, ze choc troszke odpoczelas psychicznie, no i oczywiscie ze kupilas sobie jakas nawet mala drobnostke z ktorej sie choc troszke cieszysz:tak:
Pochwal jeszcze tatusia, ze dobrze sie spisal (zobaczysz jaki bedzie z siebie dumny);-)
Nie dziwie sie Wiki, ze chce smac razem z Wami... gdzie jej bedzie lepiej niz w lozku rodzicow???
A wiesz, ze dziecko spiace z rodzicami, to najlepszy srodek antykoncepcyjny :D :D :D

Karaiwina - mam nadzieje, ze bedzie dobrze z mama... trzymam kciuki... Super, ze dolegliwosci mijaja, a apetyt dopisuje.. oby tak dalej.... :)

Celta - no niestety nie dogodzi.... Ze skrajnosci w skrajnosc :) jak malo, to za malo, jak duzo, to znow za duzo... :) ehh...

Izka - sliczny ten Wasz synus :) przystojniak :)

Motylkowaona - trzymam kciuki, aby ta anomalia byla wynikiem pozytywnych zmian :)

U mnie...hmm... Piersi i brzuch juz pobolewaja od wczoraj. Pewnie w niedziele cos sie przyplącze...

Pozdrawiam Was cieplutko dziewuszki :)

reklama

Madziorrek - termin niechcianej @ ​18 styczeń 2014

Sysiq - termin niechcianej @ 18 styczeń 2014
MotylkowaOna - termin nechcianej @: 23 styczeń 2014
Agawa - termin niechcianej @: 28 styczeń 2014
Carollina - termin ńiechcianej @: 1 luty 2014
Elka_30 - termin niechcianej @ 2 luty 2014
Neta - termin niechcianej @: 14 luty 2014
Joaro - termin niechcianej @: 15 luty 2014
celta - termin niechcianej @: 28 luty 2014
annte - termin niechcianej @: 1-2 marzec 2014

ewikewik - termin niechcianej @: ok. 5-8 marzec 2014

ewik ta lista jest chyba najbardziej aktualna, ale nie wiem. Ty wcześniej wpisałaś styczeń, ale chyba chodziło Ci o marzec, co? ;-)
No i dziewczyny u szczytu listy - pozmieniajcie sobie terminy..
Buziak

Celta 1-2 luty: )

Witam Was kochane;***

Ja wczoraj caly dzien w szpitalu. Dostalam szczękościsku od tych jeb***ch 8. Szczękościsk 3ma mnie do teraz;* Więc dieta dalej trwa. Mogę jeść tylko to co jakoś mi się uda wepchnąć do buzi i rozetrze językiem o podniebienie, także dieta cud;))))

No, ale pozatym bardzo miło dni pechowe moje lecą;))) Moj J. daje mi ostatnio tyle miłości i wsparcia, że szok;)))

Karaiwina alee piękny ten Twój "zaawansowany" sówaczek;)))

Eska&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&- co byś się niepożygała;p

Michalina- buziaki dla mojej Wiki;* i Dla Was oczywiście;**

Celtunia- to tyle trwa, bbo Pan Bóg stara się wybrać dla Ciebie Twoje pokrewne duszyczki, a to musi potrwać, Aniołowie nie działają zbyt szybko, ale za to skutecznie. Buzi;***

Pietrucha- całuje moja dzielna kobitko;*

mika- jak sie czuje Leon??

Izka- piękny ten Twój skarb, możesz być nieskromna;))

malgonia- kochanie wszystko u Ciebie ok??:*

Ewik- kochhanie oje, w końcu i nam się uda;* Ja też ciągle tyram za zaciążone po 10 h, a u mnie nic;*

Agawa- cześć słoneczko moje;) Stęskniłam się już;*

Całuje Was wszystki;** I witam nowe Aniołkowe mamy;* (*)- światełko dla Waszych Aniołków.

AAAA i wiecie co? Wczoraj zadałam desperackie pytanie mojemu Jankowi. Mianowicie, czy żenił by się ze mną gdyby wiedział, przez co we dwoje będziemy musieli przechodzić. Heh zaskoczył mnie;)))) i uspokoił, bo się bałam, że żałuje , że jest z kobietką, z którą niemoże dać mu dzieci... Jego odpowiedź przerosła moje pragnienia;***

Milion pozytywnych wibracji dziewczyny w tym nieprzychylnym dla mnie ostatnio świecie;))) Ale trzeba go brać takim jaki jest i starać się wyssać z niego to co najlepsze...;) mua;*

Cześc Lachonki wasze psychiczne wsparcie pomogło - nie porzygałam się;)))
I wszystko ok cukrzycy nie mam :-p:-p:-p powiem Wam że tak padłam wczoraj wieczorem, że szok czasem opłaca się wcześnie wstać bo spanie potem że hejjjjjjjjjjjjjjjjjjj:-):-):-)
buziaki:tak::tak:

Madziorek - biedoku, wiesz po złej farsie zawsze przychodzi 7 grubych lat :-D:-D

Celta - buziaki kochana współczuje Ci serdecznie bo ja to robiłam 1 raz w życiu i nie wiem czy dam się jeszcze kiedykolwiek namówić masakra

Pietruszka - dzięki za motywującego smsa z rana ;)*

Carolina - dałam dałam ale żebyś wiedziała ten głód z mamą rzuciłyśmy się tak na jedzenie po wszystkim ja wygłodniałe wilki;)))

Motylkowaona - pozdrawiam serdecznie póki @ nie ma trzymam kciuki

Agawa - nieważne ważne że lotnisko zaliczone hihihihihihi

Izka - cóż Ci mam mówić no cudo ale mama też śliczna więc ma po kim P.S taty nie widziałam to się nie wypowiadam:-D:-D

Karaiwina - jo jestem góralka z czystej krwi jakżebym nie dała móc rady baaaa nawet nie zwróciłam xddddd buziaki dla Was;)

Sysiq - buziaki ogromne dla Ciebie i jak tam sprawa wygląda????

Michalinka - buziaki dla Was byłyście już na tym spacerku?????

Ewikewik - łapaj fluidki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! takie glukozowe dziś słodziutkie;)))

Mika i Malgonia, Marcela i Madzia - macie już 2 x
indeks.jpg

Załączniki

• indeks.jpg
    indeks.jpg
    11,7 KB · Wyświetleń: 19
Ostatnia edycja:
Eska ja czytam, ale nie mam czasu odpisywać :p Zaraz jadę do siostry z Zochą i mam babkę ziemniaczaną w piekarniku, a na cieście marchewkowym stygnie lukier, więc mam chwilkę :) U nas jest super. Zosia miała pierwszą szczepionkę we wtorek i jak na razie wszystko gra. U lekarza nie płakała, pokrzyczała minutkę po wkuciu. Od 3 dni śpi od 21-22 do 6.20-30! Absolutny rekord. Butla o 23 czyni cuda :) No i Mała ma już 5150g, więc też inaczej je i śpi. Potrafi się już uśmiechać świadomie, wkładać rączkę do buzi, zaczyna gaworzyć, a nie tylko wydawać pojedyncze dźwięki.

To tyle u mnie! Kibicuję wszystkim Staraczkom, no i przypominam, że mojego brzucha nikt nie zgarnął chyba, więc jest do wzięcia :)

Madziorek
normalnie napisałabym "zaciśnij zęby i do przodu", ale teraz to chyba śmiesznie zabrzmi :p :* Niech 8 Cię puszczają, a pozytywne myśli wręcz przeciwnie!!!

Cześć Moje Słoneczka!!!!!!!!
Coś mi się psuje to forum, bo znowu mam problemy z czcionką - ani koloru, ani pogrubienia ani nic :D

Po pierwsze IZKA on jest cudowny, przystojny, słodki, najpieknieszy!!!!!

MADZIORREK bidulko Ty Moja!!!!! Ale racja, teraz masz czas niepowodzeń, ale jak się zaraz odwróci to normalnie nie nadążysz za tym szczęściem!!!!!!!!!!!! A wiesz, że ja też kiedyś mojemy M. zadałam takie pytanie... a kiedyś to nawet zaproponowałam mu rozwód.... ale wziął mnie przez kolano, dał w tyłek klapsa..... a kilka dni potem zrobił Wiki :D ha ha ha

ESKA cieszę się, że cukrzycy ni ma, i nie porzygałaś się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem z Ciebie dumna :))))))

MADZIA - no to gratuluję pierwszego szczepenia, my mamy w środę i już się boję....
Moja Wikunia też zaczęła się świadomie uśmiechać, ale tylko do mnie, ha ha ha I zazwyczaj to robi jak tarcę cierpliwość do niej i wtedy jest banan od ucha do ucha i mamusia miękknie.....
Niestety mi spać nie daje.... dziś poszła o 5 spać.... wstała o 10tej z przerwą na karmienie.... i dopiero teraz znów poszła w kimę.... ja ledwo chodzę, nie mam czasu się ubrać... umalować... nic....
Od tygodnia próbuję zrobić badania krwi, bo po ciąży niedokrwistosć mi się zrobia, ale nie daję rady wstać i pójść na pobranie rwi (chociaż przychodnię mam w budynku obok...)

A my jutro jedziemy do Międzylesia na konsultacje w sptawie naczyników (zrobił się jej nowy na cycuszku :((((( ) a potem na kinderbal pierwszy :D urodizny mojej siostrzenicy :) Więc dzień pełen wrażeń nas czeka...

Zakupy wczoraj były, ale sobie jedyne co kupiłam to tarkę do stóp... próbowałam spodnie, ale bez efektu pozytywnego.....

CAROLLINA a Ty zawsze wszystkim odpiszesz, a mało napiszesz co u CIebie - poopowiadaj troszkę :) No i trzymam kciuki, żeby to pobolewanie było objawem raczej ciąży niż niechcianej @.... Wiki też trzyma :D Ostatnio potrafi mocno trzymać kciuki - zwłaszcza moje ;)

MOTYLKOWA - już jest tydzień po niechcianej @.... testy wciąż negatywne???

MIKA jak przeprowadzka?? Może do nas już niedługo napiszesz z nowego domku :) Jeśli masz tam internet :))) NIe ma nic fajniejszego niż przeprowadzka do nowego, własnego domku :))) Ale zazdroszczę :) Jak się spotkamy wreszcie, to dostaniesz ode mnie torbę z trawą do zasiania na glinie :D i na wiosnę osobiście zobaczymy Twój domek :) I może już Leosia :))))

EWEWIK to kołdrę na bok - bo może ona przeszkadza, ha ha ha

CELTUŚ chciałam CI tylko powiedzieć, ze jesteś kochana :))))

SAUNA na moją WIki te 0-3 m były za duze, chociaz też mi się małe wydawly, dopiero teraz zaczynają być dobre :) Bo ona cały czas nosi rozmiar 56, dopiero teraz zaczyna wyrastać, wiec moze za tydzien, dwa zmienimy garderobę....

Ciekawe ile Wiki waży....

KARAIWINA - z mamą musi być dobrze i będzie dobrze!!!! W końcu musi się mocno trzymać żeby móc wnuczkę/wnuczka bawić :D :D :D Przekaż mamie, że koleżanki z bb wysyłają jej mnóstwo ciepła i siły!!!!!

Ten post pisałam 1 h :D Bo Wiki była zazdrosna, że czymś innym się zajmuję :))

Właśnie wpadłam do Was i na pierwszy rzut - zdjęcia Izki, tzn Jej Maluszka. Iza - cuuudooownyyy ten Twój Synuś! No coś Ty, już pół roku???? Niemozliwe.

A ja Moje Drogie już odliczam. Właśnie kończy mi się @ po poronieniu, przyszła po 30 dniach, za tydzień idę do mojej ginki na kontrolę i ustalić plan działania. Jeden cykl minął, czekam ten cykl i następny i w czwartym walczymy dalej. Wydaje mi się jakby od poronienia minęło tak dużo czasu. Nie wracam do tego co było, zbieram siły i wiarę, że tym razem się uda.
Wpisuję się do poczekalni. I zaraz doczytam co tu się dzieje.

LISTA

Agawa - termin niechcianej @: 23 luty 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

LISTA

Agawa - termin niechcianej @: 23 luty 2014

maqa - termin niechcianej @: ok. 9-10 marzec 2014

POCZEKALNIA:
Malgonia1 - marzec 2014

Dopisałam się a co tam, z tej pracy nici ale musi być następna :tak: muszę pozytywnie myśleć bo zwariować można.
Pozdrawiam Was dziewczyny, życzę miłego weekendu, odpoczywajcie i działajcie :cool2:
Dzisiaj DZIEŃ PRZYTULANIA a Wy dobrze wiecie jak to się robi więc do dzieła :rofl2:

dzie%u0025C5%u002584%u00252Bprzytulania.jpg

Załączniki

• dzie%u0025C5%u002584%u00252Bprzytulania.jpg
    dzie%u0025C5%u002584%u00252Bprzytulania.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 30
Ostatnia edycja:
Ja nie mogę! Dostałam osobistego karnego kutasika! :) Eska jakbyś mnie normalnie ściągnęła.
Co tu doły jakieś? Ja wiem, że zima, zimno, ponuro i buro, ale dołom mówimy STOP.
Staraczki do boju, bo coś ostatnio jakoś bez efektów.

Witam Nowe Dziewczyny! Przykro, że trafiłyście, ale skoro już los tak zadecydował, dobrze że znalazłyście to forum, polubicie nas na pewno :)

reklama
Do góry