reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

michalinko jak Wiki puszcza bąki to dobrze bo gazy uchodzą a nie kumulują się nigdzie............a tak jest tuz po porodzie,że Maleństwo niby już osobne ciało ale wszystko czuje to co mama więc jak Ty jestes niespokojna to Mała też.....przytulcie się do siebie i spróbuj się zrelaksować...zobaczysz,że nie długo wszystko będzie pięknie;-);-) przytulam i spokojnej nocy

reklama
Dziewycznki
:*
celta - tempka nie dla mnie skarbie, bo nie potrafiłabym codziennie o stałej porze itd... a na dodatek moje ciągłe domysły - może już, może za chwilkę, a dlaczego to jest tak.. a dlaczego tak.. chyba bym się wykończyła;) :* Dlatego Ciebie podziwiam z mierzeniem!

Co do badań : czas oczekiwania na wizytę u genetyka na śląsku i w małopolsce to od 2 tyg do 6 msc.. Czas oczekiwania na badanie kariotypu ( na NFZ oczywiście ) od 8 msc... Obdzwoniłam wszystkich, dlatego jestem na bieżąco ;)

Ania - kochanie, ja robiłam teraz wszystkie badania, jeszcze kilka przede mną. Byłam na wizycie u genetyka, powiedział co i jak. Jak chcesz mogę Ci napisać co robiłam, ale dopiero jak będę w PL, czyli po 20 stycznia .. razem z cennikiem;)
michalinka - buzi dla Wikusi, i dla Ciebie największyyyy buziak za to, że byłaś taka dzielna i potrafiłaś razem z mężem w tej okropnie ciężkiej i stresującej sytuacji się odnaleźć i pomóc małej. Wielkie ukłony w Waszą stronę

Olusia - pewnie kochanie. Tylko proszę przypomnijcie mi po 21.01 jak już będę w domku ;)
Jeżeli chodzi o Śląsk to godne polecenia : Zabrze ul. 3 maja i Ruda Śląska Genom

Madzia stosujemy Delicol (jest na nietolerancję laktozy) i pierwszego dnia była poprawa, a dzisiaj w nocy znowu się męczył. Ten espumisan można podawać wcześniej? Czy od 1 mies dopiero?
michalina to pewnie brzuszek. U Igora też zaczęło się ok 2 tyg, tyle tylko, że on nie może właśnie puszczać bączków… więc muszę go odgazowywać takimi cewnikami. Daj znać co powie pediatra, może coś zaleci. Ja byłam wczoraj na wizycie ale trafiliśmy na taką babkę, że stwierdziła, że skoro mały dużo je to normalne, że brzuszek go boli i tak musi być. No kurde… a ja mam patrzeć jak dziecko się męczy…

Kochane, buziaki dla Was wszystkich!

olusia ja chyba wybiorę się do Zabrza na badania znalazłam w internecie poradnię genetyczną przy ul.3-go Maja (ta co Pietrucha poleca) przyjmuje tam dr.Wawrzkiewicz jest genetykiem i ginekolog-położnik także dwa w jednym:happy:,kariotyp kosztuje tam 400 zł,........... a to adres stronki http://www.szpital.zabrze.pl/genetyka/

Może któraś z Was zna tą doktor albo to miejsce??

Ostatnia edycja:
reklama
Jeżeli chodzi o Zabrze, to ja byłam właśnie u Dr Andżeliki, fajna babka ( chociaż nienawidzę tego imienia ;p ) . Fajnie wytłumaczyła nam co i jak. Pojechaliśmy z radosną teczką już zrobionych wcześniej różnych badań, wszystko sprawdziła co było do teraz, zrobiła wywiad i zaleciła nowe badania. Niebawem jadę do niej znowu, z wynikami. Ale jadę już sama, bo męża nie będzie, zresztą - tak naprawdę jest zbędny tam. Wszystko kobieta może zapisać i zrobić później, bo jeżeli Aniu, ty musisz płacić, to za wizytę w poradni genetycznej jest po 100zł od osoby, a więc lepiej, żebyś na wizytę poszła sama, a mąż dopiero przyszedł na badanie kariotypu. kariotyp po 400zł od łebka, trombofilię - tylko robi tylko kobieta, 450zł. Wizyta w poradni genetycznej - ja miałam na NFZ, mąż musiał zapłacić 100zł tak jak pisałam wyżej;)
Na wyniki kariotypu ok.2-3 tyg, a na trombolifię 4-6 tyg - opcja do wyboru - przysyłają pocztą, albo odbiór osobisty.

I co jest ważne - badanie kariotypu jest TYLKO w poniedziałki i WTORKI na śląsku! więc żebyście się od razu zapytały - umawiając na wizytę - czy w ten sam dzień pobiorą Wam krew do badania kariotypu i trombofilii, bo po co jechać dwa razy...

Jeszcze genetyczka zaleciła mi zrobienie takich badań jak: Antytrombina III,bialko c,bialko s, p/c antykardiolipinowe IgG,IgM, antykoagulant toczniowy, p/c beta-2-Glikoproteinowe. Wymazy na świętą trójcę czyli Chlamydia/Ureaplasma/Mycoplasma. I jeszcze zwykły wymaz z szyjki na posiew i teraz jeszcze Histeroskopię... Więc jest sporo tego, a nie wiadomo czy nie dojdzie więcej. AA i nieszczęsne badanie nasienia, bo biedny mąż!!!!:p

Do góry