reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Mika marzę o tym, żeby coś się zadziało wcześniej :) też wzięłam się za sprzątanie ale już poległam na kanapie. Mycie podłogi to jednak nie taka prosta sprawa ;)
eska ale będziesz lala :) super kiecka. Ja właśnie uświadomiłam sobie, że jak urodzę to nie będę miała kompletnie w co się ubrać chociażby na święta – wszystkie kiecki mam ze zwykłym dekoltem, a jak będę karmiła, to nie będę podwijała sukienki od dołu :)
Lebara witaj. Przykro mi, że Ty też straciłaś swoje dzieciątko. Ale zapraszamy do nas, zobaczysz, że warto :) co do badań genetycznych, to po pierwszym poronieniu rzadko który lekarz coś zleca, ja miałam zabieg i tylko badanie histop. Ale są dziewczyny, które prywatnie robią sobie różne badania, tyle tylko, że ja niestety Ci w tym nie pomogę, bo takowych nie robiłam. Natomiast jeżeli chodzi o Hashimoto to nie masz powodów do obaw. Ja też mam tą chorobę, przyjmuję na stałe Euthyrox, w ciąży zwiększoną dawkę. Najważniejszy jest poziom TSH, wartości przeciwciał w moim przypadku kilkakrotnie przewyższają normy ale podobno nie da się ich zbytnio „zbić” . Są jedynie informacją o istniejącej chorobie. Po prostu w ciąży będziesz brała większą dawkę leku. Jesteś pod kontrolą endokrynologa? Co do kolejnej ciąży po zabiegu, to wcale nie musi oznaczać leżenia. Każda ciąża, nawet u tej samej kobiety może być zupełnie inna, więc zabieg może nie mieć absolutnie żadnego wpływu na przebieg kolejnej ciąży. Ja musiałam więcej leżeć tak od 18 tyg ze względu na twardniejący i napinający się ciągle brzuch ale mimo to udało się dojść widzisz do jakiego momentu. Głowa do góry! Grunt to pozytywne nastawienie :) zobaczysz, że będzie dobrze :)
Celta :**** za całokształt ;)
malgonia &&&&&&&&&&&&&&&& za jutrzejszą wizytę! Nie martw się kochana na zapas. Wierzę, że będzie dobrze!
maqa hmm…. Porozmawiajcie z mężem… komplikacje mogą być zawsze ale czy jest sens tyle czekać? Musicie oboje podjąć tą decyzję. Ja chyba bym nie czekała, w końcu nie wiadomo ile potrwają staranka.
suana wspaniałe wieści!!! Super :)

MAGDA chyba to już????? :) kurcze.. aż mam ciary jak sobie o tym pomyślę! może już Zosia leży przy mamusi? :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witajcie dziewczeta . na chwilke was z oka spuścić i juz taka produkcja..
wczoraj miałam cos nabazgrac ale sił nie miała (rocznica śmierci mamy) , byłam rozbita i jakoś tak nie miałam ochoty na nic..
a dzisiaj jestem rozdrażniona , nic mi się nie chce i zamiast miesiączki mam brązowy śluz z domieszka krwi... cóż to może oznaczać??
czy po poronieniu to normalne?

trzymam kciuki za wszystkie rodzace i starające

pozdrawiam was kochane :*

Maqa, może wypośrodkujcie? Trochę czasu na wzmocnienie, może jeszcze potem jakaś konsultacja i jeśli lekarz uzna, że można wcześniej to... niech się zadzieje, że hej :-D

Małgonia, Mika ma rację. sporo przeszłaś, rozumiem Cię doskonale, ale już czas na radość. Daj sobie do niej prawo i naucz się cieszyć, mimo obaw :tak: ściskam Cię mocno :-)

Celta, 3 dni przed @ pojawiają się żywo-czerwone plamienia, potem cisza przez 2 dni i zaczyna się konkretna @. Wcześniej myślałam, głupiutka, że to późne plamienie implantacyjne, ech... :no:

Magda, masz już Skarb w ramionach?
Dziewczyny... niech nam się spełnią nasze marzenia, ile można się smucić? :baffled:

Wow Laski ale produkcja nie idzie dotrzymac Wam kroku:tak:;-)Pozdrawiam Was goraco ciezarowki staraczki mamusie wszystkie wszystkie bez wyjatku, estem z Wami czytam na biezaco...u mnie @ w pelni z niecierpliwoscia czekam na jej zakonczenie:tak:buziaki

Madzia
czekamy tu na Ciebie i Zosienke &&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Łoooo, a Madzia sie jeszcze nie odezwała, czyli coś jest na rzeczy.... &&&&&&&

Suana - pięknie u Ciebie, bardzo sie ciesze.

Malgosia, dziewczyny maja racje, nie możesz tak sie dolowac. MUSISZ wierzyć! A my dla Ciebie czarujemy i wierze, ze jutro wrócisz szczesliwa z wizyty. &&&&

Celtus - caluje Cie mocno i trzymam kciuki za @, żebyś mgła borykać w święta z mezusiem:)))

Mika ale masz zmieńiajace sie nastroje w ciagu dnia. Nie rycz głupia :-D. Musi sie nam wszystkim udać.

Maqa - ja bym chyba nie czekała. Wierze w teorie, ze jak organizm ńie jest gotowy to i tak w ciaze ne znajdziesz. &&&&&

Eska - piekna sukieńeczka. Będziesz gwiażda:))

Madziorrek - wiedziałam. Ale sie będę cieszyć z Tobą juz niedługo:))

Wiraj Lemara, fajni, ze sobie tak w głowie poukladalas. Zyćze Ci krótkich starań. Bo przedłużanie sie starania dają po głowie i człowiek z normalnego robię sie swirem - czytaj tak jak ja! Haha...

a ja dzisiaj poszłam do Galerii wyszukać teściowej zegarek na prezent, wyszłam do kilku sklepów i sie zalamalam, bo coś mi sie chyba z 5 kilo utylo, a nie dwa jak wcześniej myślałam. Wiec olałam kiecki i poszłam do Intersportu. I .... Wyszłam z piekna kurtka narciarska. Oto ona:

Agawa bardzo ładna ta kurtka! To ten kolor tak dodaje jej uroku. Na stoku trzeba się wyróżniać. Kiedyś sama ubierałam się na czarno, a teraz szaleję w oczojebnych zielonych portkach.. Czyli zakupy należy uznać za udane! Tylko nie napisałaś, co z zegarkiem dla teściowej ;-)

ewik, no to jest naprawdę dziwne.. Weź no Ty się przejdź moja droga do lekarza, może to z hormonami coś nie halo?
Naprawdę dziwne. Trzymaj się!!

MotylkowaOna przykro mi, że miałaś taką smutną rocznicę wczoraj... Jednak śmierć Mamy musi być straszna..
Tulę Cię mocno i mam nadzieję, że prędko przyjdzie słońce do Ciebie.

Mika , ale masz fajne życzenie! Dzięki. Mam nadzieję, że tak będzie, choć życie to życie i układa się po swojemu. Będziemy wtedy szukać sensu w tym co trudne. Ale oby takich chwil było już dużo, dużo mniej i żeby nie dotyczyły żadnej z nas.

Ciekawe co z Magdą..... Nie mogę się doczekać wieści od nich.

aniu, jak dziś? Mam nadzieję, że lepiej się czujesz. Buziaki.

Ozila? Gdzie zniknęłaś?? Myślę o Tobie często, napisz co tam w dalekiej Australii. Jak Święta? U Was chyba porządne słońce, co nie?
A u nas plucha jakich mało, a na dokładkę dziś mgła taka, że domu sąsiadów dobrze nie widzę.
Buziaki, mam nadzieję, że u Was wszystko pięknie i żyjecie sobie w dwupaku spokojnie.
O nawet znalazłam emotikona dla nas z dwóch różnych półkul

marcela całuski i dla Ciebie!
Całuski i życzenia szybkiego rozładunku :-D

Hehe Celta - pare zegarków widziałam, coś w piątek z mężem wybierżemy. POodpowiedzialybyscie Dziewczynki, co by tu kupić teściowej z okazji 70- tych urodzin? Ma 20 grudnia.

reklama
małgonia proszę myśleć pozytywnie!!! będzie dobrze:tak:

eska seksi kiecka:-D będziesz świetnie wyglądała

agawa
świetna kurtałka

mika kochana jesteś,też chciałabym żeby nasze marzenia się spełniły

celta całusy

motylkowaona a może to plamienie to @ się powoli rozkręca,ja teraz mam już końcówkę @ pierwszej po poronieniu i też mi się zaczęła plamieniem brązowym tak przez dwa dni a zazwyczaj mam normalnie od razy krew,także nie martw się

maqa cieszę się,że po torbieli ani śladu,teraz czeka Was ważna decyzja,bądź dobrej myśli,porozmawiasz z mężem i wspólnie zadecydujecie &&&&&&&&&&&&&&&&

suana wspaniałe wiadomości,Maleństwo silne,bardzo się cieszę:-) i cały czas trzymam kcuki

marcela buziak

lebara
witam

magda &&&&&&&&&&&&&&& mam nadzieję,że już po i cieszycie się soba

Ja dziś w pracy wymysliłam,że w sobote upieke pierniki:-D w końcu mam dla kogo,moja siostra przyjedzie z dzieciakami to pojedzą:-D ......kurcze muszę się wziąść w garść w końcu,dziś w pracy śpiewałam pod nosem "pszczółkę Maję":-D pomaga na poprawę nastroju,muszę się ogarnąć bomój mężuś przy mnie marnieje,on zawsze jest taki pozytywny....dobrze,że go mam...

pamiętajcie dziewczyny,że nie ważne co się dzieję złego w naszym życiu zawsze trzeba znaleźć tą iskierkę obok siebie,która nam pomoże przezwyciężyć tą niemoc.

Pozdrawiam!!!!!!!:-)

...i za posty dziękuję bo klikam "dziękuje" i nie działa:crazy:

Ostatnia edycja:
Do góry