Heja wypowiem się trochę co do luteiny i duphastonu i zaraz wam napiszę w czym rzecz, a więc na początku ciąży nie ma znaczenia ( o ile nie ma problemu z szyjką) czy to jest luteina czy dupek bo to i to to jest progesteron, zasadnicza różnica jest w cenie i komforcie, bo dupka łykamy, a luteinkę pod językową pod języczek i idzie paść ale cenowo luteina za 30 tabletek coś około 6 zł a dupek dużo więcej, jeżeli sa problemy z szyjką to zalecana jest dopochwowa i bez dyskusji gdyż udowodnione jest naukowo, że hamuje ona skracanie i rozwieranie szyjki, zapobiegając porodwi przedwczesnemu i najlepiej jak jest podawana przed 20 tyg, dlatego ja teraz po szpitalu dostałam docipną, fakt, faktem grzybka się po niej nabawiłam i jestem teraz na dupku ale moja szyjka 45mm twarda i piękna, i po kuracji clotrimazolem wracam do docipnej. Co do zastrzyku na płucka chyba dają dożylnie normalnie kobiecie bo to chyba jakieś sterydy są żeby płucka się rozwinęły, w razie porodu przedwczesnego, co mi grozi bo jestem w grupie ryzyka i Bogu dziękuję, że mam mądrego lekarza, który działa, żeby wyeliminować ryzyko, a nie kontempluje.
Mika my już po rozmowie ale wiesz co też czytałam że wyższe PAPPA lubi być przy dziewczynkach ale ile w tym prawdy to się dowiemy
* wszystko masz jak należy po prostu miodowo
Kasiuchna lekarz ma być Twoją ostoją i masz mu ufać!!!!! i czuć się bezpieczna ja w końcu tak mam
Malgonia cieszę się betka super a plamienia widzisz każda miała - urok tego wątka
Bakalia pozdrawiam i mam nadzieję, że trochę rozjaśniłam z tą lutką
Olusia wiesz, że będzie dobrze musi trzymaj się kochana a przełożoną olej......
Aschlee dobre wieści i trzymam kciukasy
Madzia pieczarę leczę echh a Ty jak się czujesz???
Marcela widzę, że Twój as to już całkowicie spokojnie sobie czeka
Celta wiem, że to trudne nie myśleć o tym bo się nie da - ale gwiazdka świąteczna zaświeci Ci jeszcze bardzo jaśniutko, przytulam Cię mocno kochana
*
Agawa cieszę się, że byłaś u lekarza no kurcze zobaczysz co po tych lekach się będzie działo, ja mam nadzieję, że będą 2 wielkie krechy
Michalina super że wyniki się polepszyły, Wiki najwyraźniej chce jeszcze posiedzieć u mamusi
Ania widzisz ciśnienie puściło wszystko zacznie się układać kiedy będziesz miała wyniki???
Maga i co ruszasz do boju?????
Maddlena, Madziorek, Karaiwina i Ewikewik ja tam trzymam kciuki i ślę fluidy i bez dyskusji łapać!!!!!!
Jeszcze jedno wodniste upławy po clotrimazolum w tabletce to norma?????????