reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Eska , czy miałaś na mysli -15stopni???? No coś Ty! Masakra jakaś. Ja już chcę wiosnę! Lubię śnieżne święta, ale tylko to. Jeszcze lubię śnieg wiosną ... :) ale w Alpach. Od wielu lat jeździłam na narty, ale właśnie wiosną, polecam. Dwa lata temu byłam ostatni raz, niestety przybyło mi kg i nie odważę się zanim nie schudnę a to raczej mało realne.

Mika- cudne wieści. Dziewczynki, szepnijmy każda za każdą słówko u Tego u Góry. Mika, za Tobą było tyle tych modlitw, że nie może teraz być inaczej. Musi być tylko dobrze.

Sysiq- i jak??? No dajże znać, bo się niecierpliwimy.

Kobietko- jak betka?

HI DZIEWCZYNY:-)

Olusia
Ewentualna @ miała być 24 :-) Jednak możliwe że to zapalenie ją zatrzymało, czy tam grzybica. A u Ciebie jak tam??
Eska Wiesz co to wcale nie jest zły pomysł z tą kawą! :D :D Tak z Hubercikiem rozmawiałam, jak zawsze miły :D:D:D
Więc jak tylko będę w Polsce i dowiem się co i jak po wizycie to dam znać :D:D:D I co do nart az trudno mi sie przyznać ,ale nie
umiem jeździć :D xD I Boguuu jakie piękne widoki przez okno :D Dobrze ze wracam!!!!
Ania Nie dziwie się Kochana...też bym nie chciała po kolejnej stracie wracać do imprez tak od razu. Mąż powinien Cię zrozumieć i myślę że tu najlepsza będzie rozmowa.
Bakalia jak boli, kłuję itd. tzn że dobrze :D Dzidzia rośnie!!!
Marcela trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! :-) I nie dziwie się,że nie możesz się doczekać niuńka przy sobie!
Aschlee u Ciebie jak tam?? Jakieś przeczucia, objawy?
Mika boooskie wyniki! Duuuży "ufoludek" już :))))
Małgonia Ja teraz test dopiero będę robić w niedziele, jak dalej @ nie będzie. Także cieeerpliwości :))

A ja sobie dzisiaj leniu****e po całości. Zmoczyłam trochę podpaskę Amolem i rozgrzewa mi tą grzybicę pochwy, bo własnie wydaje mi się po wszystkich objawach że to będzie to. Musze wytrzymać jeszcze 5 dni do wizyty. Nie powinnam mieć sfałszowany wynik testu przez to, nie? Chociaż chyba zaatakowało mi także pęcherz bo sikam jak na sraczke - jak to się u mnie mówi xD :D A tak to nic, coś tam jajniki czasem się odezwą, piersi nie bolą, jedynie wzdęcia ale to po moim żarciu ciężkim, podbrzusze nie boli więc juz nie wiem nie wróże nic, czekam samo się rozstrzygnie. Dziś już 35 dzień cyklu. A co do moich zdjęć testów to same popatrzcie... i powiedzcie czy ja juz zwariowalam czy Bog se ze mnie jaja robi :D To zdjęcie z wczoraj po 8, to już były moje drugie siuski bo pierwszy robiłam o 5 i jest jeszcze jaśniejszy. Dwa dni przed tymi testami wyszedł też jeden ale jeeeeszcze jaśniejszy prawie go nie widać. DODAJE ŻE WSZYSTKIE WYSZŁY PO 10 MINUTACH. Więc już sama nie wiem czy trzy razy pod rząd mnie w ciula robią xD Powtarzam już 6 z kolei test w niedziele TYM RAZEM OSTATNI i już elektryczny sobie kupiłam.
IMG_20131128_143126_589.jpg

Załączniki

• IMG_20131128_143126_589.jpg
    IMG_20131128_143126_589.jpg
    51,3 KB · Wyświetleń: 51
Eska piękna pogoda. U nas 4 w plusie, mokro, wieje vwiatr...brrr. paskudnie... Wolę taką pogodę jak u Ciebie.
Mika a ty miałaś prenatalne, tak? Mi też mój gin powiedział, ze jak będę w ciąży, to będę miała prenatalne na NFZ ze względu właśnie na wady jakie miał JUlek. A dlaczego nie chiałaś paapa? Ale najważniejsze, że wszystko wygląda dobrze Oby tak dalej.
A ja mam coraz większe nadzieje na to, że się udało... Piersi czuję coraz bardziej i jakiś taki dziwny smak w ustac zaczynam czuć.... Albo sobie wmawiam... Ten ydzien tak mi się dłuży... Ale dosoboty już coraz bliżej...
Kurcze Antek mi się przeziębił, smarka, kicha, masakra. Oby nic poważniejszego się nie rozkręciło...
Sysiq no kurcze kreska niby jest. Blada, bo blada, ale jest. Musisz uzbroić się w cierpliwość do wwtorku. Całe czas zaciskam &&&&

Marcela retyyy malutki by był już z Wami na Mikołaja, super :-p może akurat sam zdecyduje wyjść troszkę wcześniej :-) ale fajne będą Święta z takim maluchem cooo? :-):-)

Eska ale widoczki, a ile Ty już śniegu masz!! ja nie tak daleko a u nas zero śniegu :-p jak się czujesz, wszystko dobrze?

Sysiq a jak działają te elektryczne? bo ja w ciemnogrodzie jeszcze jestem :-p hmm ale faktycznie na tych sikańcach kreske widać więc coś jest na rzeczy :) chyba, że to ta infekcja, oby nie :/

Mika super, że wizyta ok!! i fajnie, że lekarz zaproponował Wam też dodatkowe usg, a nie mówił, że coś widać czy chłopak czy dziewczynka? :-) u mnie właśnie w tym okresie wyszło, że siusiak :-p a czemu każdej kobiecie Pappa robią?

reszte przeczytałam, ale nie pamiętam, bo karmiłam małego i nie mogłam się skupić, żeby wszystko spamiętać :-p
moje dziecie dzisiaj mi daje tak popalić, że szok!! w ogole nie spał nic od rana i marudny jak fix, zasnął mi na 50 min na rękach, ale myślałam, że będę musiała palce amputować, bo tak mi zdrętwiały

Izka To test który wykrywa ciąże od 1 tygodnia. Tutaj w niemczech kupiłam go za 8 euro. Normalnie na niego sikasz, ale sam do 5 minut Ci pokazuje, czy albo jesteś w ciąży czy też nie, po prostu pisze. Akurat u mnie będzie schwanger albo nicht schwanger - bo to po niemiecku. I już tego testu to mogę być pewna, bardzo czuły jest :-) Mniej więcej oblicza też czas ciąży. Pokazuje na okienku np. 1-2, czyli 1 bądź 2 tydzień.

Trzymajcie kciuki :-)

Mika cudne wieści!!! Dziecko będzie zdrowe i wszystko się super ułoży :)

Marcela
ja już nawet prezenty kupiłam! Wszystko wyprane, wyprasowane, torby czekają od dawna. Cała wyprawka gotowa. Nie wiem czym mam się jeszcze zająć :)

Sysiq ja tam widzę drugą kreskę. Mam nadzieję, że będzie za kilka dni ciemniejsza :)

Sysiq ja ciagle czekam na @ jutro termin ale nie czuje sie jak na @ oprocz tego ze bola mnie (.)(.) i tego ze ciagle jestem glodna to jest ok:tak:
widze u Ciebie kreseczka druga jest:tak:

reklama
Aschle: A kiedy testujesz? :) W dniu miesiączki czy czekasz? Mi w dniu miesiączki wyszedł negatywny. Jest jest, ale także mam zapalenie pochwy więc nie robie sobie wielkich nadziei. W każdym razie trzymam za Ciebie wielgaśnie kciuki!!!

I oczywiście za wszystkie starające się, cieżarne i te przy końcu podróży :D:D

Do góry