reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
kasiuchna ja chciałabym je zrobić prywatnie,żeby było jak najszybciej,i całe szczęście ubezpieczalnia w hol. zwróci mi część kosztów leczenia bo mam tą europejską kartę.

A jeśli te badania wyjdą źle tzn. jeśli w chromosomach są jakieś niezgodności,co w ogóle dokładnie określają te badania?

Czesc Dziewczyny

Troche mnie nie bylo a raczej bylam bo czytam Was codziennie ale sie nie ujawniam, jakos czytanie lepiej mi idzie niz uzewnetrznianie sie;-)mam nadzieje ze mi wybaczycie...
Witam nowe Aniolkowe Mamusie
[*] dla Waszych Anioleczkow, Ciezarowki duzo zdrowka zycze i trzymam kciuki bedzie dobrze, Staraczki do dziela!!!!!

U mnie wlasnie konczy sie @, ciezko bylo jak przylazla bo sie spoznila i pozwolilam sobie na chwile slabosci i zakielkowala nadzieja ze moze jednak sie udalo...no nic walczymy dalej. Trzymajcie sie Kobitki

Bakaalia !!!! Super!!!! Bardzo się cieszę;) lubię jak na forum takie dobre wieści słychać. Daje mi to nadzieję, że może i mnie się uda. Ja miałam łyżeczkowanie 13 sierpnia. Staramy się cały czas o następną ciążę, ale na razie cisza:( Tobie udało się szybciutko!!!!! Gratuluję i zazdroszczę!!!

Mika i inne Dziewczyny na czym polega ten szew?

Ania2611 Bardzo mi smutno z Twojego powodu:( Ale nadzieja umie ostatnia, więc być może to faktycznie późniejsza owulacja, takie rzeczy się zdarzają. Niemniej badania są niezbędne w Twoim przypadku. Coś musi być na rzeczy. Czasami powodami poronień są np. bakterie jakieś i wystarczy podleczyć się antybiotykami i wszystko jest ok. Dziwi mnie to, że w Holandii nie skierowali Cię na badania. Niby taki super kraj, miałam wrażenie, że też pod kątem medycznym, ale pod tym względem to się zawiodłam.

Mika dobrze, że wspomniałaś o bólu piersi - a raczej jego braku. Bo ostatnio się zastanawiałam czy w ogóle jest sens robić sobie nadzieję na ciążę skoro nie bolą mnie nawet piersi!!! Ale każda ciąża jest inna jak widać. Więc nie wszystko stracone!!

Ostatnia edycja:
myślicie że to nie jest złe, że tak szybko po poronieniu zaszłam?? martwie się tym, że może za szybko.. 9.09.13poronienie, 8.10.13 miesiączka po poronieniu .. a teraz 7.11.13 4tc .. boje się.

reklama
Ania 2611

Ja robiłam te badania kariotypu czyli genetyczne i tak naprawde nic one nie dają niestety. Mogą Ci wykryć jakąś wadę genetyczną lub uszkodzenie chromosomów ale to wychodzi u mniej niż 1% badających się par więc szanse marne. Dodatkowo jak wyjda wam (bo zawsze badają pary i ich dopasowanie) to i tak nie da się z tym nic zrobić ani leczyć, wec tylko masz wiedzę i tyle.
ZA to jak wyjdzie wszystko prawidłowo( a na pewno tak będzie) to genetyk Ci powie,że to i tak nie daje żadnej pewności na donoszenie zdrowej ciązy.
Więc ni w kij ni w oko.
Szkoda waszego czasu, stresu i pieniędzy jeśli masz dopłacać.
Takie jest moje zdanie i wiedza z doświadczenia. Wykorzystaj ją jak chcesz.

Pozdrawiam i życze powodzenia wszystkim i dużo nadzei:):):)

Ostatnia edycja:
Do góry