reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Bakaalia Nie bój się:) To super, że udało Ci się tak szybko zajść w ciążę!!! Widać Twój organizm bardzo szybko wrócił do normy!!! Wiesz, ja zaczęłam się starać o kolejną ciążę już 3 tyg po zabiegu. Myślałam sobie - a co tam, jeśli mój organizm nie będzie na to gotowy ( głownie chodzi o "wyściółkę macicy endometrium czy się zregenerowało, urosło na nowo) , no to zarodek zwyczajnie się nie zagnieździ jak nie będzie miał do tego odpowiednich warunków. Miałam nawet nadzieję, że dołączę do grona tych dziewczyn, które nie doczekały pierwszej miesiączki po poronieniu, bo już były w następnej ciąży. U Ciebie na pewno już są super warunki dla zarodka po dwóch miesiącach;) Naprawdę nic się nie martw dziewczyno tylko CIESZ SIĘ!!!!! :) A co ze mną to nie wiem:( A ile jesteś dni po owulacji? Albo który to dzień cyklu? To tak dla mojej wiedzy, bo próbuję ustalić kiedy warto robić testy i mieć wiarygodne wyniki, ale żeby nie czekać aż do dnia spodziewanej @. Więc masz betę 11 i tylko mi brakuje info w jakim dniu.

Ostatnia edycja:
reklama
Kikifish- dobrze ze to juz wszystkoza Toba, mam nadzieje ze teraz juz bedzie tylko lepiej;*

Aniu- &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, wierze ze to tylko opozniona owulacja. Mika tez sie b iedaczyna strachu najadla, a naszczescie wszystko w jak najlepszym porzadku;);*

bakalia- grayulacje.

Pietruszko wszystko dobrze?:*
Dziewczyny, buziaki dla Was.

Ja sie ostatnio nie odzywam bo nie najlepiej u nas w domku:( same zle wiadomosci, a do tego jaja mi nie rosna niewiedziec czemu;( jutro kolejne usg, juz 6 w tym cyklu i codziennie wielka niewiadoma;( cos roznie ale za malo... nic to. Buziaki dla Was. Szczescia zycze;*

Sauna no pięknie! Oby tak dalej MAMUSIU!

Baakalia, nic sie nie bój, wszystko bedzie dobrze, zobaczysz. &&&&&

Ania, no przykro mi, ale moz jeszcze nie wszystko stracone? Będę mocno za Ciebie trzymać kciuki. Ja tez sie ostatnio długo nie nacieszylam. Ściskam Cie gorąco.

Elka, czasem sie ujawnij:)) trzymam kciuki za najbliższy cykl. Wierze, ze nam wszystkim sie uda do końca roku.

dziewczyny, nie macać sie tu prosze na forum:)) bo innym zazdrość! Haha...
moj mąż dzisiaj jak wysiadal z samochodu, ja jechałem dalej, to powiedział - " dbają o nasze malenstwo". Ale fajnie mi sie zrobiło.

Caluje Was serdecznie, milego wieczorku.

Dziękuje Wam.. oby tak było ;)

ps. przed pójściem po wynik łyknełam witaminę prenatalu dla ciezarnych tak na szczęście ;D

według moich obliczeń to 30dc

właśnie na nic się nie nastawiam jeśli chodzi o usg.. bo nie chce sobie nastroju psuć ;) też myślałam o tym leku.. ew. o luteinie.. myślicie że jak powiem że jestem po poronieniu i się boje to mi da? czy jak będzie miała jakieś ale to może nie dać..

rodzinie powiemy dopiero jak się 4mc zacznie ;)

Hej, ja też się nie odzywałam bo mam pranie mózgu w nowej pracy ;-) cieszę się nią ale z drugiej strony dupska nie urywa.
Całe szczęście uwolniłam się od innych problemów związanych z poprzednią pracą.
Poza tym przechodzimy dziwny okres z mężem, nie wiem już sama czy to tryb życia czy tak pewne zmiany wpływają negatywnie na nas, ale myślę pozytywnie, to w Nim mam największe wsparcie więc będzie dobrze ;-)

Bakalia - gratuluję :-)
Madziorek - fajnie że się odzywasz i samych dobrych wiadomości życzę
Eska - śniegowo u Ciebie już? :rofl2:
ania2611 - współczuję Ci ogromnie poprzednich strat ale myśl pozytywnie - wiara czyni cuda i to forum :happy:
Agaawa - powodzenia !!!
celta gdzie jesteś promyku? :confused:

Poczytałam o Waszym grzebaniu i mi się humor od razu poprawił :-D
Macie jakieś wieści co u pietruchy?

Dziękuje Wam.. oby tak było ;)

ps. przed pójściem po wynik łyknełam witaminę prenatalu dla ciezarnych tak na szczęście ;D

według moich obliczeń to 30dc
no i co ja widzę :) super! zaciskam kciuki aby teraz wszystko gładko szło. Co do szybkiego zajścia w ciąże- to czasami wręcz zaleca się staranie po poronieniu (szczegolnie parom które mają problem z zachodzeniem). Organizm wtedy podobno łatwiej 'wyłapuje' ciąże bo jeszcze ją 'pamięta'.
Teraz tylko spokojnie :) bo nerwy jeszcze nikomu nie pomogły;-) (wiem -łatwo powiedzieć).

Co do Dupka- to teraz chyba za każdym razem po poronieniu go przepisują.. Ja dostałam Acard i Duphaston.

Pietruszko- jak u Was kochana? daj znać proszę.
Myszko- jak tam u Ciebie?

Ostatnia edycja:
reklama
Acard w dawce 1 x dziennie- delikatnie rozrzedza krew. Zapobiega on (podobno) powstawania mini skrzepów które mogą być przyczyną poronień.

Do góry