reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Maga w górach tak ale na ulicach jeszcze nie ale zimno jak cholera XDDDDDD
Madziorek co te twoje jajka se jaja robią kurde czary mary śle fluidy jajkom;)
Mika ale masz zachciewajki ja Cię kręce mi chłop rośnie bo mnie dziś na piwsko XDDDDDD
Ania dokładnie będzie dobrze;)*
Agawa cudownie tak co nie ja myślę, że już pączkuje ;)
Martoocha jak tam macierzyństwo???? i jak Stelcia?
Bakalia koniecznie sie upomnij o jakieś cukierki bez nich ani rusz

reklama
macierzyństwo- super!:tak:. Dzisiaj teściowie zostali z malutką a my z M. poszliśmy do restauracji i na małe zakupy (kupilam wreszcie staniki ciażowe!-polecam Kappahl -mają tam też super ubranka dla niemowląt)… i już po 2 h okropnie się stęskniliśmy za malutką..totalnie zawładnęła naszym światem:-). Teraz sobie jęczy przez sen obok mnie (leży w koszu mojżeszowym obok naszego łóżka).
a jeszcze tak niedawno płakałam w poduszkę z poczuciem ogromnego strachu że nigdy nie zostanę mamą..

no esko nie wiem co z moimi jajami. 8 dzien cyklu jedno jajo 10 mm, prawy jajnik, 9 dzien cyklu jajko 13 mm, dwa nowe po 10 mm w lewym, 13 dzien cyklu tamte jajka zniknely jest nowe 12,5 mm w lewym, 15 dzien cyklu jajko uroslo tylko o jeden miniemetr, czyli w 15 dniu mialo tylko 14mm. Endometrium 7,5. Jak na 15 dzien to stanowczo żle. Jutro znowu rekontrola;( W pracy bardzo zle i nawet nie moge sie zwolnic bo moj stracil prace;((

Ale za to nadal go kocham i on mocno kocha mnie, wiec nie jest najgorzej....;)))));*

suana. Niegratulowalam. Gapa ze mnie. Najlepszego;*****

Buziaki dla Was;);*

Ostatnia edycja:
echhh Madziorek może to wina stresu kurcze dobrze, że sie kochacie a prace znajdzie jakąś i będzie wszystko dobrze ze wszystkim zobaczysz, dla pocieszenia powiem Ci że mój też teraz bezrobotny......

Bakalia gratuluję!!! Jeśli zaszłaś w ciążę to widocznie organizm był już gotowy. Co do Acardu to tak jak pisze Marta - warto brać. No pięknie!

no dobra strona tego jest taka, ze mnie monitorują w koncu. Zawsze sie na maksa zblizalismy do owulacji tzn do 14 dnia, a pozniej byl z tydzien odpoczynku. Teraz przynajmniej wiem, ze strategia byla zla;p

Dobranoc i dzieki za otuchę;] człowieczkowi od razu lepiej;];];]

Oj Madziorrek, to dobrze ze chodzisz na USG, będziesz lepiej celowac. U mnie celowane w 14dc nic by nie dało, bo zazwyczaj mam owu w 16dc, a w poprzednim cyklu miałam w 11dc. I bądź tu mądry! Wierze, ze jeszcze jajca urosną.

Martoocha - ale bije szczęście. Fajnie, pozytywnie zazdraszczam. Ja tez biorę Acard 1X1. Ale nie wiadomo, czy to pomoże.... Kto wie...

Acard bez recepty, ale zawsze warto wszystko konsultowac z lekarzem prowadzącym..nie bierzcie niczego na własną rękę..

Stella dziękuje za całusy i komplementy:tak:

reklama
Hej dziewuszki;-)
Ja cos ostatnio czasu na forum nie mam sorki, ale podczytuje i 3 mam kciukasy&&&

bakalia gratulacje wielkie! Juz jestes z marcowek bodajze druga w ciazy:tak:i bardzo dobrze, wcale nie za wczesnie!
co do acardu- polecam 100% , ale tez po konsultacji z ginem, ja dopiero w tej ciazy go dostalam i jak widac na razie dobrze;-)
co do dupka sie nie wypowiadam, moja rada nie namawiaj lekarki na dupka na sile, poniewaz problemow z zajsciem jak widac nie masz;-), jedno dziecko juz masz zdrowe a i sa rozne opinie, poza polska oczywiscie.

agawa tez 3 mam &&& nie wiem, bo nie doczytalam Ty tez juz?

eska, mika ja tez mam szyjke teraz cos na 4cm, zamknieta, to chyba jest dluga??jejku, ja tam sie boje paluchy wkladac! A Jak sie czujecie ? pietrusia jak tam?

U mnie ok, co jakis czas brzusio pobolewa, strachu napedzil mi jakis tydzien temu uff, ale nie mocno i po magnesie przechodzi i co jakis czas cos tam zakluje, zaparcia co jakis czas :baffled:no i lydki czasem rano bola hm uroki;-), lek dalej jest, ale ruchy malej pomagaja:-)
Niestety tylko cisnienie musze mierzyc, mam wizyte za niecale dwa tygodnie, bo ostatnio jak mierzyl to mialam 150/90, no ale w domu jak mierze to mam z tych nizszych, bylam podekscytowana troche, no ale on powiedzial, ze te elektryczne przeklamuja czesto...no i jak znowu wyjdzie wyzsze to mi wlaczy leki.., no jak trzeba to trzeba bedzie, oby tylko bylo dobrze:-)

martoosiafajnie ze taka radosc bije, bardzo sie ciesze, ja juz sie nie moge doczekac....dalej sie boje, ale malej ruchy uspokajajaco dzialaja hihi

madziorek dobrze, ze monitorujesz, bo bedziesz wiedziala co i jak:-) 3 mam&&&

Przepraszam kochane, ze wszystkiego nie doczytam... Mysle o Was wszystkich prawie codziennie...
sciskam i buziakuje Was mocno 3 majcie dalej&&& za mnie prosze, bo wierze, ze pomaga, a ja posylam duuzooo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

u mnie juz druga polowa sie zaczyna....teraz odliczam do 30 tyg hihi:-)

milego weekendu Wam juz zycze, my wyjezdzamy w niedziele znowu na krotki urlop za Sydney, wracamy kolo czwartku, piatku;-)

Ostatnia edycja:
Do góry