reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
czesc mamuski :-)

co Wy tak o tym nacinaniu krocza?? przeciez w trakcie boli to akurat tego to sie niezauwaza :-D szew goi sie szybko i nie jest tak upierdliwy jak blizna po cc (nawet w najlzejszych ciagnieciach nie podobne) mobilna jestes wlasciwie od zaraz, fakt siada sie ostroznie i powoli ale po tygodniu juz niepamieta sie ze cos tam cerowali. Po cc nie mozna dzwigac, przy kolejnej ciazy mocno patrza na grubosc blizny, wieksza roznica wiekowa miedzy dziecmi (jesli ktos planuje rodzenstwo) no i nie daja od razu dziecka... po sn dziecie laduje prosto z krocza na brzuch ;-) potem na chwile zabieraja na wage, ogledziny i ewentualna kapiel (u nas nie kapia dzieci pierwsze 2 doby tylko ocieraja) no a te cale bole zapomina sie w chwili pierwszego rzutu oka na bobo ^^

Oczywiscie jak nie ma wyboru to nie ma co sobie robic wyrzutow, kazda zrobi wszystko dla maluszka dobra :-) ale nie tnijcie sie ze strachu, bo na prawde nie warto a sam porod nie jest taki straszny jak go maluja :-) ja bylam szczesliwa po, ze nie bylo czasu na znieczulenie, bo wszystkie po skarzyly sie na bole plecow, ogolne zle samopoczucie (jak grypa).
Pewnie ze do przyjemnosci to nie nalezy, ale jest to jednyne w swoim rodzaju przezycie i pomimo bolu piekne.

Ostatnia edycja:
Witam
ja niemialam CC ale tez uwazam ze porod SN to niejest taki straszny jak go pisza.Wiadomo jest bol ale pozniej szybciutko pod prysznic i jest sie jak nowo narodzonym.Wiadomo naciecie krocza to nic milego po jak moje siostry opowiadaly,ja sama peklam w srodku i wiadomo szwy potem troche bola.Ale samo przezycie i przytulenie dziecka niezapomniane
Tez uwazam ze jak trzeba tnac to jak najbardziej bo najwazniejsze zdrowie dziecka i matki
U nas pogoda niestety sie pogorszyla od dzisiaj,wczoraj jeszcze upal a dzisiaj juz zachmurzone i zimno
A to nasza ksiezniczka P1010168.jpg20130607_121845.jpg

Załączniki

• P1010168.jpg
    P1010168.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 42
  • 20130607_121845.jpg
    20130607_121845.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 42
hej dziewczynki
biggrin.gif

ale fajny weekend, pogoda cudna.. wczoraj sąsiedzi robili urodziny swojej 3 letniej córeczki, robili je na działce u teściowej, więc dzieci miały okazję się wyszaleć w basenie ogrodowym-choć nikt z nas nie wierzył, że to dojdzie do skutku przez te ostatnie deszcz
wink2.gif

dzisiaj po kościele byliśmy na lodach i na spacerze, upał niesamowity, w pewnym momemncie tak mi się słabo zrobiło, że myślałam, że padnę.. lubię słońce i brakowało mi go, ale boję się, jak ja zniosę te upały.. z Marcelkiem miałam tak spuchnięte nogi, żemi się nawisy dosłownie robiły, miałam wrażenie, że pęknie skóra iw oda wytryśnie
no.gif
teraz też mi już zaczynają puchnać

a ja jestem wariatka i pojechałam z mężem jeszcze do Ikei !!!! Kupiłam pojemniki na ubranka Lilki, żeby porządek mieć! Zjedliśmy pizzę wiec jutro pewnie zaparcia będzie chyba ze na kolacje pochłonę michę truskawek i nie skusi mnie żadne ciasteczka ani nie daj Boże czekoladka ;)!

kochana, jakie pudełeczka kupiłaś??

czesc dziewczyny :)
spotkanie bardzo fajne :) planowałam zostać na godzinkę a siedziałam do 22:30 (ponad 3 h:-p).
Ludzie praktycznie się nie zmienili, jedna przyjaciółka okazało się że jest w 4 mc ciąży (to sobie oczywiscie pogadalysmy).
Bardzo to fajne było..ale przyszło nie za dużo osób.. z 1/3 calej klasy (mielismy 36 osob w klasie).

Ja czuję się super, tylko znów z zaparciami problem.. muszę jednak wziąć coś bardziej doraźnego (mam od ginka 1 lek). Ginek zabronił czopków, jakichkolwiek.

Malutka rusza się codziennie. Oczywiście jak przyłożę rękę to przestaje, albo jak wyciągam komórkę aby nagrać kopniaczki- robi wszystko po swojemu w swoim czasie.. już wiem po kim to ma (nie po mnie).
i

kochana, super, ze udało się spotkanko!! i świetnie, że córcia tak się rusza, na pewno jesteś dzięki temu spokojniejsza.. bo u mnie tych ruchów zawsze jak na lekarstwo.. ciekawe, czy mojej tak po porodzie zostanie ;-)

a wrzuce Wam fotke Paula na przewijaku to bedzie porownanie ile juz uroslem^^

Zobacz załącznik 564654 i dzis Zobacz załącznik 564655

ale rośnie Ci synuś, pięknie!
a ja się witam po IP, pojechaliśmy jednak sprawdzić bo brzuch nie daje mi spokoju.. boli non stop :/ pani posprawdzała wszystko, szyjka ok jak najbardziej 35 mm i pozamykana wiec super :) ale nie wiadomo czy przez te kłucia nie zacznie się skracać, mam to obserwować. Duuuuzo więcej czasu spędzać w pozycji leżącej i zwiększyć ilość leków blee.. ale zmartwiło ją znowu ten rozrzut w pomiarach.. główka znowu wyszła jak u wielkoluda.. na 34 tc, brzuszek na 33, a nóżki na 31.. ostatnio ( 2 tyg temu) miał główkę ponad 2 tyg starszą niż wg OM.. powiedziała, że dzieci różnie rosną, żeby narazie się tym nie stresować, może po prostu będzie miał większą główkę. Tylko się zastanawiam jak ja ją wypchnę :-p a te kłucia no cóż pieron wie od czego.. ma już bardzo nisko główkę, więc gin powiedziała, że skoro jest dość duża to może ona tak uciskać i dlatego mnie boli.. ale przy każdym jego ruchu dzisiaj się zginam :/ no jakaś masakra..

ja też bym się pomiarami za bardzo nie przejmowała.. dasz radę urodzić, tylko musisz w to wierzyć.. bo naprawdę bardzo często jest tak, że zanim poród się na dobre zacznie, laski mówią, że i tak cc będzie.. i często jest tak, że na 9cm stanie u nich postęp porodu i trzeba cc robić

Jakoś bardziej przeraża mnie nacięcie w kroczku niż cięcie brzuszka...

Martuś, uwierz mi-nawet nie będziesz czuła tego nacięcia krocza!!! ja miałam i mimo, że koleżanka, która odbierała poród, szepnęła do lekarki, ze trzeba będzie naciąć i byłam tego świadoma, to nic nie czułam :tak:

izka ja też chcę już sierpień!!

karo cudną masz córcię!

Zapominajko dziękuje :)!

Karo ale ślicznotka Ci rośnie!!!! A jak leży na brzuszku to widać po niej ze sie tak stara trzymać główkę i całe ciałko na ramionkach! Niesamowita jest!!!

Nanu twoja dziewuszka tez oczywiście siłaczka! A piwka to zazdroszczę! Strasznie mi sie chce ale wiadomo boje sie nawet karmi wypić bo tyle tych leków biorę ciagle i nawet najmniejszych procentów boje sie przyjąć :/! Super, za pazurki sobie zrobiłaś, i powiem Ci ze kochany ten twój przyszły małżonek, ze pomaga Ci tyle przy Matyldzi! Ja jestem po rozmowie wczorajszej z moim, żeby sie bardziej aktywowal! Bo chwilowo cieżko mi przy Wiki i szykowanie wszystkiego dla Malutkiej i dzisiaj zrobił śniadanko oraz pomyl po obiedzie :-)!

Ewcik ja tez strasznie puchne! Ale nie tylko stopy, ale całe nogi, dłonie, buzia... Wyglądam okropnie! Ale zostało mi tylko 3 i pól tygodnia do cc, wiec wytrzymam ;)! A pudeleczka to kupiłam takie żeby do szafy włożyć żeby te maleńkie rzeczy zaraz mi sie nie pokotłowały ;)! Jak to zawsze w Ikei dokupilismy kilka rzeczy i wydaliśmy 600 zł. Mnie tam nie wolno wpuszczć :)! A kupiliśmy super ręczniki: 150x100! Są tak duże ze nawet teraz sie nim spokojnie mogę owinąć! Rewelacja!!!!

Martoocha, bardzo mi sie Stella podoba! Jest taka bajka (moja córka jest fanką) club winx i Stella jest jedną z 6 głównych bohaterek! Jest wróżką i ksiezniczką Solarii :)! Ma super moce, jest przepiękna, przebojowa i zawsze ma szalone pomysły :)! Jak Twoja Stella podrośnie to będziecie mogły wspólnie obejrzeć tą bajkę :)!

Izuniu jak dzisiaj brzuszek?

Magda dalej tak swędzi?

Staraczki hop, hop!!!!

A ja dzisiaj prasowałam, pralam i ubrałam łóżeczko oraz kosz Lilianki! Zrobiłam dzisiaj na obiad GOŁĄBKI INACZEJ za pomocą tej przyprawy z serii pomysłów na obiad i powiem Wam, że bardzo mi smakowało! Ostatnio doszłam do wniosku, że skoro chce karmić piersią to muszę na obiady robić takie smakolyki, których poźniej nie można jeść, np. kapusty. Tak wiec ostatnio zrobiłam smażone żeberka, od 3 dni objadam sie truskawkami a dzisiaj kapustkę na ciepło oraz gołąbki! Jutro jadę rano do wampira, poźniej dalej poprasuje, wstawie kolejne pranie i zrobie rybkę po grecku i trochę zamrożę na ciężkie dni ;)!
milego popołudnia !

wikamuś Ikea ma to do siebie, że niby wszystko takie tanie, a przy kasie okazuje się, że rachunek mega wysoki!my przy okazji odbioru wózka byliśmy w Ikei w Katowicach, ale oczywiście tego, co chciałam, nie było.. więc chyba do wrocka będziemy musieli jechać po lampkę, przybornik itd. A te pudełka to fajny pomysł, jakie one są-kartonowe?
korzystaj, póki możesz z darów lata :-D ja dziś zrobiłam smothie z truskawek- zblenderowałam je z dużą ilością kostek lodu, sokiem pomarańczowym i 2 łyżeczkami brązowego cukru-wyszedł bardzooo orzeźwiający napój-polecam! zazdroszczę Ci, że tylko 3,5 tyg Ci zostało

dziewczyny, mam wyrzuty sumienia, ale nie umiem się pohamować-tak mi się Coli codziennie chce, że musi być zawsze w lodówce, schłodzona!!!! wiem, że to niezdrowe, ale jak tu się oprzeć? :/

Ostatnia edycja:
ja też mam fazę na Colę:zawstydzona/y:- mówiłam o tym lekarzowi, ale jakoś nie zwrócił na to uwagi..
wydaje mi się że dopóty dopóki nie pijesz 1l dziennie to jest luz:-p.
Ja piję szklankę, max. 2- zazwyczaj w knajpach.. mam po prostu dosyć wody.. bo w domu piję na okrągło..

Wikuś brzuch już od 2-3 dni cały dzień i całą noc twardy.. nie wiem już co to może być, ale niewygodne jak cholera, bo nawet nie moge się zgiąć zapiąć butów :-p ale dzisiaj mniej boli niż wczoraj, więc jakiś plus jest, ale biorę jeszcze więcej magnezu, i dodatkowo nospe do fenoterolu.. pytałam gin czy to nie za dużo rozkurczowych, ale mówiła, że mają inny skład i, ż emogę tak brać.. ale nospe biorę jak już naprawdę boli i nie mogę ruszyć nogą :) a co do Ikei no cóż... NORMALKA haha :-) bo przecież ZAWSZE wszystko się przyda hehe :-p

Ewcik ojjj ja mam to samo z colą, fantą.. mniaaaam wszelkie gazowane :-) kochanaaaa my też już nie długo za Wikamą, zobaczysz ani się obejrzymy, a maluchy będą nam kupkać :-p:-p

a jak tam reszta mamusiek, przyszłych mamusiek i staraczek?? haloooooooo

reklama
Martoos nie martw sie cola, Danutaski, Kitka i niepamietam kto jeszcze pil tak cole w ciazy... i co i nic zlego sie nie stalo;-) ja za to pilam morze kawy i jakos Paulowi to niezaszkodzilo:-)

Karo slicznie sie Emily podnosi:-) silne te nasze dzieciaczki jak cholercia :-)

Do góry