reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Ona to dlatego tak długo nie zaglądalaś :) Ogromne GRATULACJE :) Sliczna ta Twoja córeczka! I jaka duża :) A taki usmiech bezcenny :) Trzymajcie się cieplutko, a my trzymamy &&&&&&&& za zdrówko malutkiej!

Ona Emily i ja gratulujemy z calego serca coreczki.A jak poros SN?
Ewelka gratuluje pierwszych kroczkow malego.To napewno cieszy.
Ja bym np nigdy nikomu nie rzadzila ani mowila rodz tak czy tak,bo kazdy organizm kobiety jest inny.Jedne reaguja na SN bardzo dobrze inne na CC.U mnie np byla mnie odwiedzic kolezanka na drugi dzien po porodzie,mowi dziewczyno i ty wczoraj urodzilas,taka byla zszokowana ze tak dobrze wygladam,biegalam,czulam sie super,umialam siadac bo bol szwow przyszedl pozniej.Ona matka dwojki chlopakow miala dwa razy CC bo musiala mowila lezala po kadej cesarce 3 dni bo sie ruszyc niemogla.Ale ja zawsze mowie gdybym przy drugim dziecku musiala miec CC to tak samo bym sie zgodzila.
Emily to prawda jest dosyc mocna bo i glowke dosyc mocno zaczela dzwigac ale okrecic sie nie okreci.Brakuje jej jeszcze troche.Lezac na brzuszku wygnie sie i probuje do pol obrotu i spowrotem.Mojej siostry synek wogole sie nie obracal a zaczal chodzic kilka dni przed ukonczeniem 10miesiecy
Izka u nas np mowia tez niczym nie robic,wlasny mocz jest najlepszym lekarstwem.Ja bedac w Polsce siostra mi dala na wszelki wypadek tantum rosa co jej zostala i to mnie uratowalo.ja nie kapalam sie czy cos w tym tantum rosa tylko podmywalam sie rano i wieczor i przy oddawaniu moczu podlewalam letnia woda bo okropnie jak szwy schly bolalo.Dwa dni i normalnie chodzilam(bo tak wczesniej chodzilam skulona z bolu)i normalnie juz moglam sie isc wysikac bez strachu ze znowu bedzie bolec.Ale tak jak juz pisalam nie bylam nacieta tylko lekko sama peklam,dlatego moge powiedziec tylko jak bylo u mnie
Myszka jak Paul po U4 i po szczepionce na rote?

Ostatnia edycja:
Cześć

Ostatnia @ mnie zwaliła z nóg.Koszmarnie się czułam . Ale już po niej i mogę znowu zaczynać:tak:.

a jak tam nasze staraczki drogie? która teraz łapie berka?

Ja chcę,ja chcę.
Ostatnio widzieliśmy z Moim całe masy bocianów:-D,Jednego w locie a 3 siedziały w gnieździe . To musi być dobry znak.:tak::tak::tak::tak:.
Niedawno mnie nawiedziło przeświadczenie,że do końca wakacji będę w ciązy i jestem ciekawa czy się sprawdzi,

Ona to ma - gratulacje.Cudna dziewczynka.Buziaczki dla niej ode mnie.

Witam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)
Ja juz urodzilam. :) 31 maja o godz 17.35 59cm 3880g 10pkt
Dopiero wczoraj wyszlysmy ze szpitala bo malutka miala crp podwyzszone do tego ma problem z serduszkiem ma malutki ubytek, ale mam nadzieje ze bedzie oki :tak:
Oto przedstawiam wam KlaudieZobacz załącznik 565166Zobacz załącznik 565167

aaaaaa, cudowności, gratuluję serdecznie!!!!!!!!!!!!

Ewcik a u nas położne jakoś odradzają te tantum rosa ( a też miałam kupować) mówią, żeby raczej nie robić sobie nasiadówek tylko octeniseptem ( czy jak to się tam pisze) psikać i suszyć, suszyć i suszyć :)

kochana, ale z Tantum nie robi się nasiadówek-przynajmniej nie po porodzie.. rozpuszczasz jedną saszetkę w 0,5l butelce wody /takiej z dzióbkiem/.. i po podmyciu krocza polewasz je tym tantum.. dla mnie to było zbawienne po porodzie synka, gdy tylko krocze zaczynało boleć czy ciągnąć, od razu tantum i świetne uczucie chłodzenia.. ono działa p/zapalnie, zmniejsza obrzęk itd! nie wiem, czemu u Was odradzają, u nas z kolei bardzo polecają.. i uważam, ze słusznie, bo naprawdę dużą ulgę przy naciętym kroczu przynosi. Rozumiem, że nasiadówki nie-ale polewanie jak najbardziej:tak:

Ona to ma- Gratulacje :) tak się domyślałam,że już pewnie się 'rozpakowałaś';-).

Fuma- w takim razie zaciskam kciuki i chucham i dmucham! a Wy róbcie swoje;-):-p (u mnie działało podniesienie nóg po seksiku i tak leżałam z 5 min- robiłam swiecę z zgiętymi nogami:-D.. warto nie wstawać za szybko).

(u mnie działało podniesienie nóg po seksiku i tak leżałam z 5 min- robiłam swiecę z zgiętymi nogami:-D.. warto nie wstawać za szybko).

kurde ile to trzeba się okombinować :-p a niektóre to bach bach i już zaciążona..

Ewcik aaa to jednak w to zainwestuję :-)

kurde dziewuszki brzuch mi dzisiaj popuścił i nawet energii miałam, no szok po prostu :-p zrobiłam obiadek z deserem aż z radością i to dla kilku osób więcej bo wpadł szwagier z dziewczyną :-)a zwykle to wystać przy garach nie mogę.. twardy cały czas, ale jakoś nie boli :-):-)

reklama
Do góry