reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

mea ja też miałam podobnie, najpierw biło serduszko,a tydzien pozniej juz nie.... i mimo wielu badań później nikt nie wie co się stało - moja gin mowi, że widocznie była wada genetyczna i po prosu ogranizm odrzucił ciążę.
Ja @ dostałam po pk. 30 dniach - strasznie bolesna. I później po 2 @ udało się znów zajść w ciążę. Teraz jestem w 10 tyg i wszsytko jest dobrze. Ale pamiętam, że to był straszny czas dla mnie, nic nie pamiętam co się działo w styczniu i lutym....
Więc strasznie CI współczuję.
Ale pomogły mi właśnie dziewczyny z tego forum, zwłaszcza Myszka od której natychmiast przejełam brzuszek :))))))

marcela ja będę mieć też test PAPA.

Dziewczynki, moja gin prosiła, żeby ta tym prenatalnym lekarz ocenił przepływ tętnicy macicznej - miała to któraś? w zwiążlu z tym, ze mam nadcisnienie i wczoraj miałam incydent z wyoskim ciśnieniem...

reklama
Kochane, Moj maluch ROŚNIE!!! :) wszystko jest ok, wg OM dzisiaj jest 11+4, wg USG 12+3. Nasz skarb ma juz 5,9 cm, NT 1,6mm. Gdybym mogła wysciskalabym Was wszystkie ;)

marcla CUDNIEQ!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę!!!! Gratuluję!!!!!! A też robiłaś badania krwi???

ja się źle dziś poczułam i pojechałam wieczorem sprawdzić czy wszystko jest ok..... jest ok, mój dzidziuś ma 4 cm i ma ADHD..... gin nie mogła mu zdjęcia zrobić tak skakał i machał kończynami :D

Super wieści!!!

haaaa mam jeden plus dzisiejszego nadal bolącego dnia :-p
odebrałam karoce naszego... Igorka (to już chyba ostateczna wersja) :-)

ale żeby nie było kolorowo to łapie mnie przeziębienie :/ już lecą smarki i kichanko :-(

Igorki są super!!!

Brzuch mnie swędzi!!!!

Pamiętam. Okropnośc..

Nie wiem czy ciężarówki pocieszę, ale mnie też plecy bolą i biodra. Ptysia walczy z bolesnymi gazami i bardzo ją brzunio boli... No a ja noszę, lulam i cierpię razem z nią

Zapominajko oj biedne Wy.... A żadne kropelki, masaże czy termoforki nie pomagają? Moze delikatny masaż brzunia przy podnoszeniu Matyldzi nóżek! Kurcze szkoda Was kobitki... Mam nadzieje, że znajdziesz jakiś sposób na bączkowe dolegliwości!

Madziu smaruj brzunia tak jak radzi Martoocha! Smarowania pomaga :)!

Czesc mamuski :-)

u mnie nastalo... morze czerwone... ksiazkowo 6-8tyg po porodzie :-) (dokladnie 57 dni)

Wikama koncowka jest na prawde ciezka, a jak jeszcze sa upaly to juz tragedia... oby do 38tc, a potem juz mozna szalec ;-)

Michalinko ciesze sie ogromnie, ze u Was wszystko ok, a przeplywy u mnie robili na kazdej wizycie na IP... nie ma sie czym stresowac. Musza sprawdzic czy maluch ma odpowiednia ilosc "jedzonka" i czy Twoje nadcisnienie mu nie szkodzi. Potem dobiora ewentualnie leki i bedzie dobrze :-).

Ewelka u mnie tez pomimo sciagania laktatorem mleko po prostu zaniklo samoistnie, a tak chcialam karmic piersia... no coz jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma ;-) sprobuj moze kupic flaszki cyckopodobne;-) ze smokiem jak dla noworodka... troche powinno go oszukac ;-) faceci w koncu lubia silikony:-D z malej dziurki bedzie mu ciezko ssac wiec moze sie uda. No a jesli sie nie uda oszukac to trzeba bedzie mu robic jak Mamuska pisala kaszki moze polubi ryz na mleku itp. ;-) nie rob sobie wyrzutow bo one w niczym nie pomoga... spowoduja tylko stres u Ciebie i niepokoj u Malego gryzonia;-). Czasem tak jest ze mleko zanika, a czasem kobitki musza cuda wymyslac, zeby sie od ssaka "uwolnic", pamietam ciotke mojego ex... smarowala cycki szminka, ze niby krew jej leci... a i tak nie wiele jej to pomoglo bo mloda chciala i koniec, do 4 lat sie biedna mordowala z walka odstawienia.
Kolo nas mieszkala Wloszka i u niej co 3h laktator sciagal ponad litr mleka, a maly pil raptem 300ml na caly dzien (tez juz kolo roku ma).
Nie ma co narzekac z dwojga zlego nam sie udalo bez zapalenia piersi i innych sensacji wiec sa i plusy w tym:-). Glowa do gory 8 miesiecy to i tak piekny okres karmienia u mnie sie zaczelo sypac po tygodniu... cholerna polozna:-/

Magda smaruj brzusio (tylko nie za dlugo masuj) i jak juz musisz to opuszkami palcow "podrap"

Zapominajko u nas problemy z brzuszkiem skonczyly sie po zmianie mleka, jak karmisz piersia to moze cos zjadlas albo za duzo pijesz tych cudow przeciwkolkowych... w nadmiarze maja odwrotny skutek. U nas gazy ladnie maly puszcza jak mu dam do picia herbatke Bebivity... to wali jak stary ale daje mu nie duzo i nie codziennie, woda jednal lepsza.

Mea nie stresuj sie brakiem @ bo bedzie sie jeszcze bardziej opozniac, nasza psycha plata nam niezle figle czasami... co do straty, wielu a moze inaczej niewielu udalo sie poznac jej przyczyne. Trudne to ale musisz sie najpierw pogodzic z utrata, aby potem zaczac na nowo starac. Niestety nie da sie juz nic poradzic na to co sie stalo, ale mozna pozmiatac szczatki serducha do kupy i powoli poskladac ... i nie mysl ze to jak zapomnienie... zadna z nas nigdy niezapomni tego co sie stalo, ale musimy zyc dalej i starac sie byc szczesliwymi na ile tylko sie nam uda. Glowa do gory i zamiast narzekac na brak @ pokorzystaj z przywilejow jej braku ;-) a sama zobaczysz jak szybko Cie nawiedzi, bo przeciez nie bez przyczyny nazywamy ja @:-D zjawia sie zawsze nie w pore:-D

Ostatnia edycja:
Myszko, kurcze zapomniałam już jak to jest pod koniec... Aż sama sie dziwie ze kobiety maja taki dar wypierania tych ciężkich i trudnych momentów.... Ostatnio przypominalam sobie za pomocą zdjęć pierwsze lata życia Wiki i aż sama sie zdziwilam czego tak na codzień niewspominam a o czym mówię często ze aż niektórzy mają już dosyć moich opowieści! Zapomniałam kompletnie o pobudkach Wiki które trwały od 9-18 miesiąca jej życia od 2-4 w nocy i kompletnie nic nie pomagało w uspieniu :/! Dopiero po jakimś miesiącu bujanie, noszenia, śpiewania, nie dałam rady i sie poddałam włączając tv na mtv i stał sie cud .... Wiki po 15 minutach zasneła :)!ogladalam zdjęcia jej pierwszych posiłków (gdzie wiecej jedzenia było na niej niż w jej brzuszku), znalazłam tez fotkę jak krzyczała będąc takim 3 miesięcznym bobaskiem i buźkę miała tak czerwoną i wykrzywioną ze w życiu nie przypuszczalam ze taki mały śliczny bobas moze tak wyglądać jak jakiś diabelek wcielony :/! Wiec po sesji ze zdjęciami nastawiam sie ze nie zawsze będzie różowo... Ale powiedziane przez Lilianke słowo "Mama" wynagrodzi wszystko :)!

Martoocha dobry pomysł! Ja tez chce leżeć, mogę cały dzien nawet bez parasola :)! Słuchasz sie lekarza i jesz wiecej ? A jak tam u lekarza? Przepisał Ci jakies dodatkowe badania czy jakies leczenie?

U mnie kolejny tydzien sie zaczyna... Kurcze, jakoś szybko mi leci ta końcówka...

reklama
Dziś idę do endo na 18:00- ale najprawdopodobniej skończy się na obserwacji, bo TSH w normie, a FT4 11,9 a norma od 12.
No ale zobaczymy. W najgorszym wypadku będę przyjmować leki.
Internistka powiedziała,że z takimi rzeczami trzeba uważać- skierowała na dodatkowe badania tarczycy (badania krwi)- no i dzisiaj już widziałam ze wszystko w normie..

Wikama- gratuluję 36 tygodnia! Dzidzia już tak naprawdę gotowa na swiat! Ale to musi być ulga... ja to odliczam tygodnie do 'bezpieczniejszego okresu'..

Magda88- ja smaruję na noc tłustą oliwką a na dzień kremem Ziaja Mamamia.
Mnie czasem tylko coś zaswędzi- generalnie mało.
Pamietaj o smarowaniu pupy, boczków i cycków

Do góry