reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ewikewik, Fuma jeszcze ja tu jestem ze staraczek :-):tak: Dziś mam 2 dc, niestety znów się nie udało, @ spóźniła się 4 dni i tylko narobiła mi nadziei...

Rzadko piszę, ale regularnie Was czytam i podziwiam śliczne zdjęcia dzieciaczków :tak:Trzymam &&&& za wszystkie wizyty :happy:

reklama
Ewik jaki Mutsy kupiłaś? Ja jestem w moim zakochana.

.

taki o: /zdjęcie poglądowe/ http://image.ceneo.pl/data/products/2269073/b4db6eec-65c0-4ea6-9714-6ee9f6f033d6_product.jpg

napisze tu bo to chyba wlasciwe miejsce ... powiedzcie mi jak szybko po poronieniu (w 7 tyg) powinien wracac cykl i jak szybko ponownie mozna starac sie o maluszka ??

ja czekałam jakoś ok. 70 dni na pierwszy okres po stracie.. po usg ginka powiedziała, że wszystko ładnie się oczyściło i że można działać, udało się jakoś chyba w 3 cyklu po # przy czym ja miałam długie cykle

mea- ja czekałam też ok 70 dni na @, a zaczęliśmy się na nowo starać po 6 miesiacach (ale tylko dlatego,że moja głowa potrzebowała wiecej czasu)

Kochane, Moj maluch ROŚNIE!!! :) wszystko jest ok, wg OM dzisiaj jest 11+4, wg USG 12+3. Nasz skarb ma juz 5,9 cm, NT 1,6mm. Gdybym mogła wysciskalabym Was wszystkie ;)

marcla CUDNIEQ!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę!!!! Gratuluję!!!!!! A też robiłaś badania krwi???

ja się źle dziś poczułam i pojechałam wieczorem sprawdzić czy wszystko jest ok..... jest ok, mój dzidziuś ma 4 cm i ma ADHD..... gin nie mogła mu zdjęcia zrobić tak skakał i machał kończynami :D

Mea_osi bardzo współczuje straty i złapalam
[*] dla Twojego Aniołka. Ja okres dostałam po ok. 6 tygodniach, byłam po zabiegu łyzeczkowania. To jak szybko bedziesz mogła rozpocząć staranka to zależy od tego czy sama poronilaś czy miałaś zabieg. Gdy sama sie macica oczyściła staranka można zacząć już w kolejnym cyklu, jeżeli po lyzeczkowaniu to trzeba odczekać aż trzy. Myszka dobrze napisała ze część dziewczyn sie do tego nakazu nie stosuje i mają już śliczne Maluszki. Ja zaszłam w ciąż w pierwszym miesiącu starań, 3 cykle po #!

Neta w takim razie jest szansa, że przejmiesz brzuszek po mnie! Ja mam termin cesarki na 4.07, ale możliwe, że Lilka zechce wcześniej pojawic sie po tej stronie:)! Co prawda Fuma rezerwowała mój brzuszek, ale on jest tak duży ze spokojnie mogę wszystkim naszym staraczkom przekazać!!!!

Marcelka co u Ciebie? Jak po wizycie?
Super wieści !!!! Gratuluje! Teraz będzie coraz lepiej!

Michalinko dobrze, że pojechałaś sprawdzić! I jak widzisz nie było powodu do niepokoju! Rownież gratuluje!

Ewcik fajny ten Twòj mutsy :)!

Martoocha rameczki kupione?

Ostatnia edycja:
Marcela, Michalina- super wieści :) ale dziś cudowny dzień dla nas wszystkich!:tak:

Rameczek nie kupiłam.. poszłam na spacer i więzadła (tuż przy pachwinie) zaczęły mnie ciągnąć..co robiłam parę kroków to musiałam usiąść.. więc sobie odpuściłam i poszłam spać na 1h:-p.
Rameczki poczekają.
Chyba na początku kupię jakiś ładny album i tam wkleję oryginały zdjęć. A ozdobami do pokoju zajmę się jak już bedzie jakaś koncepcja.. na razie wiem tylko,że chcę tapetę w pionowe pasy na 1 ścianie- i to wszystko ;p

Ostatnia edycja:
hej kochane...

ale miałam noc... omal w szpitalu nie wylądowałam.. już po południu bardzo bolały mnie plecy, że żadnej wygodnej pozycji nie mogłam sobie znaleźć.. zasnęłam przed 22, obudziłam się koło 23 na siusiu i poczułam ból w plecach. Zanim doszłam do łazienki, prawie oddychać nie mogłam, nie mówiąc o wykonaniu jakiegokolwiek ruchu. Nawet na ubikację ciężko mi było usiąść.. chodziłam po mieszkaniu chyba godzinę, bo ani usiąść, nie mówiąc już o położeniu się.. miałam wrażenie, jakby mi ktoś miażdżył plecy i żebra..jakby wziął kręgosłup i żebra w imadło i ściskał razem.. wyłam z bólu.Wzięłam no spę, potem jeszcze jedną, ciepły prysznic, M mi masował chyba 40 minut te plecy i zasnęłam na siedząco.Dziś jest lepiej, bolą "tylko" żebra.. oby nie było tak, jak wczoraj, tym bardziej, że M ma dzisiaj nockę. Myślę, że to chya jakiś nerwoból był

Kochane, Moj maluch ROŚNIE!!! :) wszystko jest ok, wg OM dzisiaj jest 11+4, wg USG 12+3. Nasz skarb ma juz 5,9 cm, NT 1,6mm. Gdybym mogła wysciskalabym Was wszystkie ;)

marcla CUDNIEQ!!!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę!!!! Gratuluję!!!!!! A też robiłaś badania krwi???

ja się źle dziś poczułam i pojechałam wieczorem sprawdzić czy wszystko jest ok..... jest ok, mój dzidziuś ma 4 cm i ma ADHD..... gin nie mogła mu zdjęcia zrobić tak skakał i machał kończynami :D

gratuluję udanych wizyt i tak wspaniałych wieści!!!!!!!!!!!:-)

reklama
Hej kobietki!

Ewcik kurcze to rzeczywiście miałaś straszną noc! Musisz wiecej odpoczywać! Pewnie nie jest to proste jak Synuś jest w domku, ale mimo wszystko próbuj! A ta nospa w nocy pomogła czy raczej ciepła kąpiel? A kiedy masz wizyte u lekarza? Moze Maluszek naciska Ci jakiś nerw? Mi Lilianka potrafi tak na plecy nacisnąć i jednocześnie na pęcherz, że czuje sie jak sparaliżowana od krzyża w dół. Wczoraj z bólu sie poryczałam, ale bardzo powoli polożyłam sie na lewym boku i po kilku minutach było lepiej.

Wiecie mąż mnie psychicznie wykańcza.... Kurcze, kłóci sie codziennie z Wiki! Momentami wydaje mi sie ze ja już mam dwójkę dzieci i trzecie w drodze! Rozmawiam z nim, tłumaczę a następnego dnia znowu to samo.... Masakra jakaś....

Do góry