reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

reklama
Martoocha super wieści! Fotki nie blakną! Mam Wiki w ramce, a to było 7 i pól roku temu... Ale ten czas leci!

Karo śliczna Różyczka! Fajnie ze sie odzywasz! Jak sie czujesz, jak Malutka ze spaniem i jedzonkiem i co najważniejsze ze zdrówkiem? Ja też w to niewierze ze już niebawem Lilka będzie po tej stronie brzucha :)!

Ewikewik no to kciukasy zaciśnięte, żeby staranka były owocne! No i oczywiście fluidki dla Ciebie, Fumy i innych staraczek: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

Myszko,Nanu chyba będę wykorzystywać Wasze pomysły ma gotowanie na cały tydzień! A czy można np. zamrozić pulpety czy kotlety mielone czy jakies przetworzone mięso????

Marcela kciuki za usg! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&! Będzie dobrze :)!

Ewcik co u Ciebie? Martwię się!

Czy wiecie co u ona-to-ma? Urodziła już?

Ostatnia edycja:
Wikama oczywiscie ze mozna :-) ja np gotuje sosy z mieskiem, kotlety schabowe, sznycle... mielonych nie mrozilam, bo to akurat szybki obiad;-) pulpetow u mnie nie bardzo chca jesc:-D wiec tez nie robilam, ale mysle ze mozna przeciez robisz w sosie;-) ja wkladam wszystko razem do pojemnikow ale ostatnio nasz administrator mi podpowiedzial, ze jak wloze do woreczkow (razem z sosem) to zaoszczedze miejsca w zamrazarce;-) jeszcze nie probowalam, ale mam zamiar dzis zakupic te woreczki i zamrozic :-).
Wg mnie gotowanie na tydzien raz jest tansze (mniej energii i kasy na zakupy, bo zawsze jak ide po mieso to i wezme "smieci" niepotrzebne), dwa wygodniejsze zwlaszcza przy noworodku czy niemowlaku, trzy jak jest piekna pogoda to nie sterczysz w kuchni tylko korzystasz ze spacerow... a obiad w domu gotowy;-) (ja zawsze obieram ziemniaki zostawiam w garnku juz osolone jak wracam tylko wlaczam i juz, surowke tez wstawiam do lodowki i z glowy... i jak znalazl mam wsio ready to go:-D)

Marcela ogromne kciuki &&&&&&&&&&& zobaczysz wieczorem będziesz nam tu relacje zdawac cała w skowronkach :-)

Ewik za staranka &&&&& i oczywiście fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:-)

Martus gratulacje wizyty, oprawiaj, oprawiaj, ja po narodzinach młodego też mam wizję na ramki :-p

Wikama, Myszka chyba skorzystam z tego mrożenia.. zawsze się zastanawiałam czy to dobre takie odmrażane? nie zmienia jakoś zmaku to mięsko? Nigdy tak nie zamrażałam hmmm

IMG_2989.jpg

Moja duma, największe szczęście, dar od losu...
Malutka waży ok.380g, pomiary ma parę dni młodsze niż wiek dziecka-ale lekarz mówi że są w normie (różnica max.4dni).
Mam troszkę więcej jeść-zalecenie lekarza (szczególnie na noc:-p)- bo z rana glukoza 64..
Jutro idę do internisty bo FT4 na granicy normy i nie wiadomo, czy nie będę musiała brać eurytrydoxu (czy jakoś tak..).

W każdym razie wymarzone USG... dziękuje bardzo za kciuki i ciepłe słowa:*

Załączniki

• IMG_2989.jpg
    IMG_2989.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_2989.jpg
    IMG_2989.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 42
hej dziewczynki

nie było mnie kilka dni, bo brat mojego M z rodziną przyjechali z Niemiec do Polski i w zasadzie ostatnie 3 dni spędziliśmy z nimi. WYbaczcie, że nie odpiszę każdej z Was personalnie, ale lecę poczytać, co u Was:tak: mam nadzieję, ze same dobre wieści..

acha, wczoraj kupiliśmy wózek używany Mutsy-jestem bardzo zadowolona, że mam to już głowy

reklama
Martoocha ja sie nie znam na wynikach związanych z tarczycą, ale ważne żeby pójść do lekarza! A Dzidziulinka przepiękna :)! Bardzo słodkie foteczki, Malutka ślicznie pozuje i machala pewnie do Mamusi :)!

Izuś ja to mięsa nigdy nie mrozilam smażonego, natomiast mrozilam np rybę po grecku, bigos (w sumie tez z mięsem), chleb, ciasto kruche np z truskawkami! I wszystko było bardzo dobre! A ryba nawet lepsza :)! Muszę zacząć coś przygotowywać, to jak będę w szpitalu to rodzinie sie przyda :)!

Do góry