reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Cześć

Jakoś nie mam humoru ostatnio a dzisiaj to nawet zrobiłam jazdę dyrektorce Mojego_Ona co chwilę wydzwania jak ma problemy z laptopem,nawet w weekendy mu głowę zwraca.A ja mam @,więc same wiecie.Dzisiaj zadzwoniła o 7 rano a Mój miał na 11,ja tez na później to mogliśmy pospać.To nie,musiała zadzwonić bo jej się jakieś tam pliki nie chciały otworzyć.Wyrwałam mu słuchawkę i zapytałam czy się zakochała w Moim bo te telefony o każdej porze są podejrzane.A ja jestem zazdrosna jak jakieś obce baby wydzwaniają.Ma ośmiu informatyków to dlaczego tylko do Mojego dzwoni. Tak jej powiedziałam a ona zaniemówiła i powiedziała,że może faktycznie przesadziła i że przeprasza.
Potem się pół dnia bałam,że Mój będzie miał nieprzyjemności ale na razie cisza.

Izka-gratuluję wizyty.

Martoocha-jaki masz śliczny obrazek w sygnaturce,aż się rozczuliłam jak zobaczyłam.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny, nie mam nawet siły pisać, płakać mi się dosłownie chce ze zmęczenia..

aaa melduje się!!! szyjka sprawdzona i jest zamknięta i twarda ufffff :-) długości nie znam, bo jak już mówiłam na przedpotopowym sprzęcie nie da się zmierzyć, ale gin stwierdził, że szyjka w porządku i sam odetchnął z ulga hehe aż się śmialiśmy :-p no ale pierońskie żelazo jednak muszę brać bo anemia się pogłębia bleeee. kolejne zajęcia na SR też zaliczone, fajna położna dzisiaj prowadziła, mój eM się śmiał, że ma taki słowotok jak ja haha :-) bo jak się nakręciła to się baliśmy, że do 21 nie wyjdziemy :-p

Ewcik co to za ciacha? podrzuć przepisa, bo wyglądają baaardzo apetycznie :-)

i dziękuję wszystkim za kciukasy :-) jesteście nieocenione!

a moj chlop coś szaleje, chce znowu iść na usg 4D haha byliśmy już dwa razy, chyba w totka wygrał, bo każdorazowo to 250 zł :szok:

z tej sklerozy już 3 raz edytuję :p młody ułożony główką w dół, dlatego ciągle czuje nóżki pod żebrami i wypycha mi dupinkę mały złośliwiec :-p

to gratki takich wieści!!! a ile mały waży? przepis dałam na kulinariach sierpniowych ;-)

fuma oby jutro humorek był lepszy!!!

Ewcik ile waży to się dowiem może dopiero we wtorek bo wtedy ide na usg, dzisiaj była tylko kontrola szyjki i szybkie usg podglądające serduszko :)

Ty zwolnij tempo i troche poodpoczywaj!!

dziewczyny ratunku...

maly ma kolki okropne, trzeci raz zmieniam mleko... najpierw byl Hipp pre combiotik (kupki najpierw nieprzetrawione do konca z grudkami, potem pomieszane najpierw twarde, potem woda i znow nieprzetrawione do konca grudki, kupy wymuszane termometrem raz dziennie)... zmiana mleka na Alete pre ( kolki jak cholera pol dnia wrzaski pomimo podawania sab simplexu, kupki o konsystencji ciasta na pierogi zolte) zmiana mleka na Humana pre (kupki zielone i cuchnace, kolki nadal jak diabli zmiana sab simplexu na Lefax)... ach po humanie doszlo nam jeszcze ulewanie, co wczesniej bylo rzadkoscia...

moze powinnam zmienic mleko na HA??

juz nie wiem co robic, doktorka dala czopki przeciw bolowe, a na zielone kupki kazala czekac az maly sie przyzwyczai... a w sieci jak zwykle mozna znalezc wszystko... pod haslem zielonych smierdzacych kup, doczytalam sie o grzybicy, paciorkowcach, zapaleniu pluc itd.

Ostatnia edycja:
myszko kochana.. nie pomogę Ci.. ja byłam chowana na Milupie- tyle wiem.. Mam nadzieję,ze maluszek przyzwyczai się do jakiegoś mleczka i lepiej się poczuje.. straszne że musi się tak męczyć taki maluszek..

kurde myszka ja też zielona w tym temacie jestem :/ może zaraz pojawią się nasze mamuśki to coś doradzą. Karo często zagląda to może coś podpowie, bo ona tam wie jakie wy mleczka macie :) oby tylko było lepiej!! :tak:

Iza gratuluje udanej wizyty!!! Skoro te twardnienie brzuszka nie pddzialowuje na szyjkę to teraz musisz podejść do tego spokojniej! Po prostu Ty chyba tak w ciąży masz i już! Nie oznacza to u Ciebie nic złego tak jak u innych zgagi, mega wymioty czy u mnie te skurcze... Nieprzyjemne ale nie szkodzi ani Syneczkowi ani ciąży...

Myszko a jak u Ciebie z karmieniem piersią! Młody nie chce, tak? Mi to kochana wygląda na początki alergii na mleko... Ale nie chce Cię martwić ani stresować niepotrzebnie! Na Twoim miejscu rzeczywiście próbowałabym jeżeli nie da sie cyculkiem to karmić mlekiem dla alergików, niestety te mleka nie są smaczne i im wcześniej bedziesz próbować dawać tym lepiej. Jeżeli jest alergikiem to odejdzie problem z kupką (lub przynajmniej sie zmniejszy), natomiast co do ulewania to jest to częsty problem dzieci alergicznych lub małych glodomorków, które jedzą żadko lecz dużo na raz! Myszko a jak wygląda skóra Twojego synka? Czy jak dotykasz to ma takie drobne krosteczki w zgięciach pod kolanami, łokciami, przy brzuszku lub na twarzy? Jak tak to czy po kąpieli stają sie bardziej widoczne? Ja teraz rozmawiałam z moją (tzn. z Wiki) panią alergolog i radziła mi karmić cycem przez przynajmniej rok ( co średnio mi sie widzi bo w planach miałam krócej), i w tym czasie łykać kwasy omega.

Fuma brawo za odwagę!!!! Dobrze babie powiedziałaś! Ale pewnie sie kobieta zdziwiła, hehe !!!!!

Ostatnia edycja:
Wikama nie ma krostek ma czsta skore poza kilkoma potowkami na glowce (w miejscu gdzie lezakuje na mnie i sie poci), kupcia sie zmienila wraz z mlekiem (humana) od wczoraj mu podaje tak jak ten lefax i od wczoraj sie zmienila kupka. Z cycowaniem tragedia:-(, a to byloby najlepsze i najprostsze rozwiazanie

Martoos, Iza juz za chwile tez bedziecie expertami w sprawie mleka i kupciakow... kolek nikomu nie zycze potworne uczucie patrzec jak sie maluch meczy i nie moc mu pomoc... pomimo niby swietnego saba:-(

Myszko przy zielonych kupkach niestety niepomoge ale np moja kuzynka uzywala humana pre przy wszystkich 4dzieci i byla super zafowolona.musi cos nieodpowiadac malenu w tym mleczku.ja kupilsm np bebevita pre bo xzytalam bardzo duzo opini o tym mleczku ale narazie dalam tylko raz malej.sprobuj moze akurat.barszo duzo opini dobrych czytalam o milupie

reklama
Myszko ja uzywam dla mlodej Nestle Mio 1 i jestem zadowolona, kolki miala przez tydzien (delikatne) i raczej to bylo spowodowane moja zla dieta, bo ja wtedy karmilam pol na pol. Od momentu jak przestalam nie miala ani jednej kolki. Ale z tego co gdzies tam wyczytalam, to kolki nie sa z mleka tylko ze zmian ukladu pokarmowego, ktory z jednej rurki na poczatku powoli zmienia sie w ten "prawdziwy".

Do góry