reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Starania po straconej ciąży

Bardzo ładny!! :-) a po co nam większe? skoro dzidzi wystarcza i się dobrze rozwija to ja tam mogę mieć mały i widzieć jeszcze stopy :-p poza tym mniej ubrań ciążowych trzeba kupować :D:D

a jak się już tak chwalimy to mam najświeższe foto z poniedziałku 28t4d
Zobacz załącznik 558609

Ostatnia edycja:
reklama
no to jest już śliczny brzunio!

Edit: a kiedy zaczął Ci bardziej rosnąć?
Ja się tak zastanawiam jak tam moje dziecię się mieści..

Ostatnia edycja:
ojj chyba dopiero tak kolo 24-25tyg :-p jak miałam coś obcisłego to było widać, że to ciąża haha

to było w 25 tc
DSC_0377.jpg

więc no mówie po raz setny Ty sie kobitko nie denerwuj!! :*

Załączniki

• DSC_0377.jpg
    DSC_0377.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 26
. ale się narobiłam... mieszkanie posprzątane, pranie wyprane /jeszcze powiesić muszę/, no i znowu szafę dziś robiłam, chyba z 10 worków ubrań po synku mi się nazbierało
shocked.gif
część oddam kuzynce, a te lepsze chcę wystawić na sprzedaż... jeszcze jak M wróci ze sklepu, to za te ciastka muszę się zabrać..

wikamuś napiszę Ci na pw, czym się zajmuję, o wbrew pozorom internet jest mały ;-)

martoocha Ty się brzuchem nie stresuj!!! z czego brzunio ma być duży, jak Ty szczuplaczek jesteś?

Martoocha, Iza ale wy laski jesteście! Ja to sie prawie toczę i już w lustro patrzeć nie mogę! Wielkością brzuszka nie ma sie co martwić, raczej powód do radości! Łatwiej wrócicie do formy i łatwiej będzie Maluszkiem sie zająć :)! Ja staram sie coraz mniej jeść ale to na nic... Tyje i tyje!!! Najwidoczniej taka moja natura, ze w ciąży jak hipopotamica wyglądam. :)!

Iza kciuki zacisnięte! Czekam na sprawozdanie :)!

Martoocha nie słuchaj zazdrośnic, że masz mały brzuszek! Pewnie same przed ciążą miały duuuuzo większe i dlatego tak gadają! Jesteś szczupła i tyle!!!!

Ewcik to teraz odpoczynek!!!! Ja tez dzisiaj powariowalam z robotą! Ale teraz odpoczynek na chustaweczce!

Zapominajko co do leków o pępowinę to teraz ja je przejelam! A jak sobie z iggy'm i Matyldzią wczoraj poradziliście? Dom cały ;)???

Ona-to-ma jak wygląda sytuacja u Ciebie?

A wogóle to mam pytanie: od dawna mam skurcze, ale teraz nabierają na sile i próbuje sobie ulżyć wyciszeniem i oddychaniem! Głęboki wdech przez nos i wydech przez usta i g...o mi to daje :/! Czuje sie jakby ktoś mnie ściskał pasem wokół podbrzusza, krzyża i trzyma ok minuty- półtorej! Nie pytała bym sie jak sobie z tym radzić gdyby było tak co jakiś czas ale ja mam takich skurczy od 10-15/ dobę i nie jest mi fajnie! Macie tak? Macie jakies metody?

Ewcik mniam mniam! Podrzuć ciacho :)!!!!
Co do magnezu i no-spy to biorę 3x2 magne b6 i 3x1 no-spa. Wiesz nie martwię sie o ilośc skurczów bo mam tak od jakiegos czasu i ani szyjka mi sie nie skraca ani nie sa jakies regularne i moja lekarka tez mowi ze na tym etapie ciazy to jest ok tylko kurcze mało przyjemne to jest i chciałabym sobie jakoś ulżyć bo zdarza sie ze mam takie skurcze jeden po drugim.

chyba tylko wanna.. wydaje mi się ze chyba nie ma nic innego.. teraz to już takie wiek ciąży że macica troszkę musi poćwiczyć;-).
No ale to trochę bez sensu..musialabys miec zawsze pełną ciepłą wannę przygotowaną :-p.

Ostatnia edycja:
reklama
aaa melduje się!!! szyjka sprawdzona i jest zamknięta i twarda ufffff :-) długości nie znam, bo jak już mówiłam na przedpotopowym sprzęcie nie da się zmierzyć, ale gin stwierdził, że szyjka w porządku i sam odetchnął z ulga hehe aż się śmialiśmy :-p no ale pierońskie żelazo jednak muszę brać bo anemia się pogłębia bleeee. kolejne zajęcia na SR też zaliczone, fajna położna dzisiaj prowadziła, mój eM się śmiał, że ma taki słowotok jak ja haha :-) bo jak się nakręciła to się baliśmy, że do 21 nie wyjdziemy :-p

Ewcik co to za ciacha? podrzuć przepisa, bo wyglądają baaardzo apetycznie :-)

i dziękuję wszystkim za kciukasy :-) jesteście nieocenione!

a moj chlop coś szaleje, chce znowu iść na usg 4D haha byliśmy już dwa razy, chyba w totka wygrał, bo każdorazowo to 250 zł :szok:

z tej sklerozy już 3 raz edytuję :p młody ułożony główką w dół, dlatego ciągle czuje nóżki pod żebrami i wypycha mi dupinkę mały złośliwiec :-p

Ostatnia edycja:
Do góry