reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ewcik nie wiem jak robi Wikama ten soczek, ale ja to robię w termomixie. Potrzebujesz pęczek natki pietruszki, cytrynę, trochę cukru, kilka kostek lodu i tak z 0,5 do 1 l wody, zależy jaki chcesz gęsty :) ma super kolor i ja tam go lubię, ale np mój mąż niecierpi :-p pachnie pietruchą, ale jak się napijesz to prawie jej nie czuć

reklama
Ewcik dokładnie tak jak pisze Iza tylko ze w blenderze! Miksuje natkę z cytryną, cukrem i odrobiną wody. Jak sie tak dobrze zmiksuje to dolewam wody i kostki lodu i pijem :)! A jak lubisz bardziej owocowe smaki to kup mrożone truskawki i w blenderze zmiksuj z mlekiem i cukrem - ten koktail to wszyscy lubią (nawet dzieci) a jak gorący dzień to robi furrorę:)! My wszyscy uwielbiamy ten z pietruszką, ale nie polecam jak ktoś ma zgagę bo duuuuużo kwasu zawiera i wzmaga mocno ! To sie dzisiaj narobiłaś kobitko! Teraz to tak już do rana na tej dupce posiedz :)! Mi siły witalne odeszły totalnie! Kurcze ledwo sie ruszam, zmęczona jestem strasznie!

Zapominajko mi tez sie wydaje, że jak to wirusówka to może Matyldzie to ominąć bo jak Ty chorowałaś to w pokarmów miałaś i masz przeciwciała! Wiec bądź dobrej myśli :)!

Nanuś w domku jesteście? Jak wam idzie karmienie?

Marcela, Magda halo? Co u Was?

Izuś jak u Ciebie pogoda? Bujasz sie dzisiaj?

Jak tam nasze mamuśki?

wikamuś teraz chwilę siedzę, bo byłam po synka w żłobku, teraz on się trochę bawi i będę musiał iść z nim na plac zabaw. M będzie dopiero o 18.30. A jak u ciebie z M??dalej napięta sytuacja?

miałam pytać-jakie kupowałyście koszule do karmienia??

dzięki dziewczyny

Ewcik nie wiem jak robi Wikama ten soczek, ale ja to robię w termomixie. Potrzebujesz pęczek natki pietruszki, cytrynę, trochę cukru, kilka kostek lodu i tak z 0,5 do 1 l wody, zależy jaki chcesz gęsty :) ma super kolor i ja tam go lubię, ale np mój mąż niecierpi :-p pachnie pietruchą, ale jak się napijesz to prawie jej nie czuć

brzmi fajnie. Też muszę spróbować:tak:

Izuś jak u Ciebie pogoda? Bujasz sie dzisiaj

teraz to już leżeeee :-)
mąż został dzisiaj w domku to sobie skoczyliśmy do biedronki i lidla, w biedronce zakupiłam okrycie kąpielowe i kocyk dla małego :-) ja tak od 13-14 staram się już leżec przed tv, na zmianę z kompem heh :-p wstaje jedynie coś zjeść i przejść się po domku, i tak do środy co najmniej muszę, bo się boję wizyty już :/

Ewcik ja kupuje cos takiego, taka zwykła, bo to tylko do karmienia na pierwsze dni, bo nie lubie w koszulach spać :-p
Koszula nocna ciążowa do karmienia i porodu M (3237805469) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

laski a macie jakieś sprawdzone termometry dla dzieciaczków??

Ostatnia edycja:
Ewcik staram się nie denerwować więc pogadaliśmy i powiedziałam mu ze musi wziąść sie w garść i nie ddnerwować mnie bo ja mam sie wyciszac żeby zbierać siły i cierpliwość przed opieka nad Lilką a nie być wiecznie wkurzona! Myśle, że chociaż na chwile weźmie sobie to do serca, bo tez widzi jak mi Lilka sie nagle zaczyna ruszać jak mi ciśnienie podnosi.. Ach, faceci! Niby tacy bystrzy a tak mało rozumieją!
Co do koszuli nocnych to ja kupiłam dwie w mathercare takie bez rękawków i jestem bardzo z nich zadowolona: już teraz w nich śpię :), natomiast nie mają fajniej ceny bo ok 150 zł za dwie. Natomiast mają fajną długość (ja mam 182 cm wzrostu) do kolan i wycięcie na piersi jest tak delikatne ze nic mi nie widać ani nic mi nie wylatuje niechcący.

Iza a co do termometru to ja mam teraz taki dotykowy do czoła! Sprawdza sie super! Można tez badanie przeprowadzić w uchu, ale nie ma żadnych dodatkowych folijek, jakie miałam w poprzednim termometrze! Jak go znajdę na Allegro to podeśle linka. Znalazłam: musisz wpisać w Allegro termometr topcom 4w1
naprawde polecam, a cena od 55 czy 59 zł :)

Ostatnia edycja:
Ewcik ja np niekupowalam koszul bo dostalam od siostry ale tez ile wogole nie potrzebowalam bo bardzo nielubie spac w koszulach i wyprowalam ale nie umialam.ubieralam zwykla pizame,w domu potem rowniez
Izka jesli chodzi o termometr to chcialam kupic taki dotykowy na czolko i co mozna w uszku mierzyc z brauna,ale babka w aptece powiedziala ze tak one sa super ale dla dzieci od dwoch lat i polecila mi zwykly elektroniczny tylko ze z ruchliwa koncowka,bradzo przydaje sie u dzieci jak maja bole brzuszka i nieumia kupki zrobic.i niewydaje mi sie zeby chciala na mnie zarobic bo ten z brauna mial 45 euro kosztowac a za ten zaplacilam niecale 3euro i jestem do tej pory super zadwolony,a jak mala bedzie wieksza to kupie ten na czolko i do uszka
Zapominajko oby malpa was nie dorwala&&&&&&&&&&&&

My dzisiaj po bilansie i wszystko ok.Mala wazy 4620,chyba mleczko mamy smakuje(waga urodzeniowa 3360,waga przy wypisie 3440),lekarz bardzo zadowolony z niej i rodzice oczywiscie rowniez.Troche tylko ma te plesniawki ale to dostalismy srodek i mysle ze pomoze.Miala zaraz robione USG bioderek i wszystko w porzadku.W przyszlym tygodniu dostanie pierwsza sczepionke doustnnie na Rotawirus i nastepny bilans w sierpniu

Karo ale malutka pieknie przybiera ;) ojj w zastraszajacym tempie rosna wam te maluszki :D

Dziewczyny rece mi juz opadaja, nie wiem czy mojemu em ta moja ciaza mozg uciska czy co... Ilez mozna prosic zeby cos sprzatnal, wyniosl smieci czy cokolwiek, tak jakby nie widzial, ze cos lezy albo ze kosz juz pelny!! No ku*** jak nie powiem to udaje chyba ze nie widzi, rece mi z bezsilnosci opadaja. W sobote musialam mu co 5 min mowic zeby to i tamto posprzatal, bo przeciez sprzatanie lazienki konczy sie np tylko na umyciu lustra i juz caly dom posprzatany ;/

reklama
Karo super mała przybiera :tak:

Izka a co ja mam ci dużo pisać:
253552_463428037072747_1648563033_n.jpg

Załączniki

• 253552_463428037072747_1648563033_n.jpg
    253552_463428037072747_1648563033_n.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 49
Do góry