reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Witam
Ja wczoraj wyladowalam na ip. Cos malo aktywna jest ta moja cora... Wrocilam wsciekla bo niczego sie nie dowiedzialam. Zrobili mi ktg (pierwszy raz w zyciu) nie powiedzieli ze mam naciskac to cos jak czuje ruchy. do tego nikt mi nie powiedzial co jest na zapisie :wściekła/y: ta jedna linia to domyslam sie ze serduszko i tu chyba wszystko ok bo bylo od 120-150 a ta druga?? Mam tam jakies fmp34%(34%) a nastepnie fmp44%(39%) i co to jest??
Zamiast mi wytlumaczyc co sie dzieje to te lamentowaly bo jakis lekarz zamowil jedzenie a kiedowca nie mogl sie do niego dodzwonic a przeciez najwazniejsze jest to ze lekarz musi dostac zarcie!:angry: Pozniej badala mi podwozie bardzo bolesnie :/ i tez nie wiem co tam sie dzieje ehh... mialam w tym szpitalu rodzic, ale chyba jednak zmienie zdanie. Mowilam jeszcze o tych moich ostatnich bolach to udaly ze mnie nie slysza... :baffled:

reklama
Hej baby
Nam się jakieś zatrucie pokarmowe przzypałetalo.
Ona to ma drugi zapis ktg to czynności macicy. Powżej 50 to już skurcze.
Pola i Gaja śliczne imiona. Na mojej liście też były

Zapominajko a jak na wyswietlaczu widzialam nawieksza wartosc 24 a na wydruku mam te procenty to ktoro sie liczy? Ja ostatnio walczylam przez antybiotyk tylko ze jedna strona ale cala jedna ubikacja byla moja przez 4 dni wiec wspolczuje...

Ona to ma- okropnie Cię potraktowali! w szoku jestem.. Ja to należę do tych osób co by nic nie powiedziały, ale należał się babkom opieprz.. Mam 1 przyjaciółkę która umie 'uporządkować' ludzi w okół siebie ;p czasami sama się jej boję:-p

czesc :-)

Ona to ma nie wiem dokladnie jak wyglada zapis ktg w PL, ale u nas pierwsze zygzaki to praca serduszka, drugi zapis to takie czarne grubsze kreseczki i jest to aktywnosc malucha (gdy jest ich za malo kaza od reki pic 2 szklanki wody) i trzeci zapis to aktywnosc macicy.
Ja w koncowce tez Paula musialam wybudzac pozytywka, bo woda i slodkie przestalo dzialac. Jak masz watpliwosci do szpitala to lepiej wybrac inny jest jeszcze czas na to :-) a tak na prawde jak wygladaja sale to malo wyzne, wazniejsza jest kompetencja personelu i ich podejscie do pacjenta.
Wspolczuje przezyc i zastanow sie jeszcze co do tego szpitala.

Zapo wspolczuje zatrucia. Sprobuj ciepla cole wypic.

Wikama swietny wozeczek, u nas nie bylo w sklepie, a w tym co byl to wszystkie ceny sa jak z kosmosu wiec u nas odpadl sklep po pierwszej wizycie ;-).

Powiem Wam ze ten nasz spisuje sie swietnie, zwlaszcza ta odpinana czesc budy z moskitiera w cieplejsze dni:-).
Male sie uklada prawie w poprzek i przez ta moskitiere oglada drzewka i cholibka wie co on tam jeszcze z gondoli widzi. Gondola pieknie ochrania przed powiewami wiaterku wiec w wozku mlody jezdzi bez czapy ;-).
Rumiankowa kapiel dala rezultaty po pierwszym razie, wiec teraz zapobiegawczo raz w tyg moczymy jajka w kapieli rumiankowej.

Ostatnia edycja:
Ona to ma ale ciule.. przecie kobitki rodzące nie znają się na zapisach ktg, a im to zwisa bo obiadek lekarza ważniejszy..no masakra jakaś :/ zastanów się porządnie nad wyborem tego szpitala..

Myszka fajnie, że mały taki pocieszny, aż miło się to czyta i swojego się nie można doczekać :-)

ciekawe jak tam w ogóle Nanu :)

Wikama, Ewcik a wy jak dzisiaj? jak humorki w taki paskudny dzień?

Zapo ojj współczuję zatrucia :/ męczące to jak cholera..

a ja dalej weny jakoś na pisanie nie mam, coś strasznie rozdrażniona chodzę :/ i kurde sierpniówki coś nam się sypią, już któraś z kolei w szpitalu z problemami szyjkowymi leży :/ aż się boję mojej środowej wizyty!

Ona to ma trafiłaś na fatalne baby! Zamiast uspokoić to jeszcze człowieka bardziej denerwują :/! Ale tak jak pisała Myszka pod koniec jak Maluszek ma mniej miejsca to już nie rusza sie tak często i aż tak intensywnie! A co do szpitala to może trafiłam na takie zołzy a czytałaś jakies opinie na temat porodow w tym szpitalu?

Iza dzieki ze pytasz! Mąż mnie wkurza! Mam nerwa przez niego przez cały dzień! Nic mu sie nie chce w domu robić kompletnie! Burdel za sobą zostawia masakryczny, krzyczy na Wiki bo nie usłyszy o co ona prosi i od razu wymyśla jakies bzdury! Kompletnie nie poświęca jej czasu! Zła jestem na niego okropnie! Od jakiegoś czasu myśli tylko o sobie... Grrrrrrrrr.......

Hej kochane!
Expresowo! Więcej z domu napiszę.
Pierwsza noc bezsenna. Matylda ryk na maxa i zero cierpliwości do cyca. Po tej nocy mój placz i kryzys.
Po rozmowie z polozna dalam jej trochę mleka mm, nareszcie skończył się płacz i lament. Kolejna poradziła polewac mój sutek mm i wtedy Matylda faktycznie chętniej chwyta mamine cycuchy. Ogólnie mam trochę płaskie brodawki i to jej nie ułatwia zadania. Ale idzie ku lepszemu;) druga nocka, spalam prawie 6h w 2 turach;))) Może jutro wyjdziemy... 3majcie kciuki! :)

reklama
Witam sie popoludniowo
U nas pogoda brzydka,nigdzie wyjsc niemozna a u nas dzisiaj dzien matki,moj ppierwszy,szkoda tylko ze pogoda taka brzydka.Jutro wybieramy sie na nasz pierwszy bilans.Kupka u nas jak byla bombowa w piatek tak znowu nic do dzisiaj,kurcze jak na oczatku robila mi tak czesto tak teraz nic,ale ani ja brzuszek ja nieboli ani nic.No nic pomasuje brzuszek jeszcze dzisiaj i zobaczymy
Nanu super ze sie odeuwalas.Zobaczysz wszystko bedzie dobrze,niemozesz sie zalamywac,a nawet gdybys musiala podawac MM to niejest zle,tyle dzieci sie na MM wychowalo.Czekamy na relacje z domu.
Zapominajko wspolczuje zatrucia.Matylda tez dostala?
Ona ale cie potraktowali w tym szpitalu.Dla mnie tez bardzo wazna byla jaka obsluga w szpitalu,bo jak sie bedziesz zle czula to bedzie stres i dla ciebie i dla dzisziusia
Wikama mnie tez M dzisiaj wkurzyl,ale to chyba tez moje hormony,bo jak sie zastanowilam to niepotrzebnie nakrzyczalam na niego
Izka czasami sa takie dni ze nic sie niechce i wogole.a z szjka no musisz uwazac ale bedzie dobrze
Milej niedzieki

Do góry