reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martoocha, Marcela , trzymam &&&&&&& za Was. Będzie dobrze :happy2:

Ja też, ja też &&&&&&&&&&&&. Trzymam kciuki.

Wróciłam z wypadu ale chyba dziecka z tego nie będzie.Poza tym wyjazd się udał mimo nieciekawej pogody.

Chyba racje ma moja ginka ,że z taką prolaktyną nie zajdę. Możecie zerknąć na mój wykres i napisać co myślicie? Bo ja już sama nie wiem.
Niby pierwszego maja wyszedł mi pozytywny test owu i nawet drugiego miałam piękny skok tempki ale potem temperatura spadła i tych 3 wyższych temperatur nie było.

Nanu gratuluję wizyty- to Matylda już na wylocie.Teraz trzymam kciuki za poród.

reklama
Iza mam nadzieje, że obejdzie sie u Ciebie i u mnie bez żelastwa! Tez nienawidzę tego brać!

mam nadzieje, że u Ciebie ok, bo u mnie znowu hemoglobina spadła bleeee, niby nie dużo mniej niż ostatnio, ale kurde spada :/ narazie do wizyty nic nie biorę, za tydzień w środę mam wizytę u ginka to będę konsultować :)

Marta luuuzik, hormony Ci szaleją hehe :-) jeszcze nie raz będą takie skoki, ale później wraca spokój :-)

dziewczynki, ale mnie brzuch dziwnie boli.. byłam z Marcelkiem na placu zabaw i tam zaczął mnie boleć.. nie wiem, czy to od nerek-tak podejrzewam.. właśnie uśpiłam Marcelka i chyba no spę wezmę :/ jak na złość M na nocce w pracy
no.gif

martuś, marcela będzie dobrze, zobaczycie!!! co prawda lęk już chyba zawsze będzie, ja też mam nieraz gorsze dni, ale musimy wierzyć, że urodzimy zdrowe i piękne dzidziolki :tak:

nanu gratki udanej wizyty!

fuma moim zdaniem wykres nie wygląda zbyt owulacyjnie :/

Fuma niestety nie znam sie na tych wykresach! Nigdy nie mierzyłam tempki, bo u mnie owulka zawsze była bolesna i dokładnie widziałam kiedy i z którego jajnika była owu! Niestety nie pomogę, ale pewnie lekarz ma racje z ta prolakyną! A bierzesz już te nowe leki? Bo mój brzuszek czeka na Ciebie!

Ewcik a Ty kochana to weź ta nospe i sie poloz! Może za dużo pochodziłaś! Musisz koniecznie odpocząć! I nie denerwuj się na zapas! Maluszek rośnie może gdzieś nacisnąć! Daj znać przed snem jak sie czujesz!

A Myszkę gdzie wcięło?

Martoocha myślę, że nie ma sensu się zadręczać. Na pewno dzidzia jest zdrowiutka.

Cześć kochane!

Myszke chyba zauroczyl Paul i całkowicie sobie nią zawładnął! :):);)

Ewcik jak sie czujesz?

Martoocha, Marcela jak samopoczucie?

Iza dzisiaj ja miałam z rana krwotok z nosa :/! Wstałam tak na szybko bo zaspałyśmy i siup ciurkiem z nosa mi leciało :/! Ja podejrzewam ze znowu hemoglobine będę miała niską... Ubiorę sie i zaraz pojadę po wyniki i zobaczymy...

Fuma hej co u u Ciebie?

A ja dzisiaj nocke to miałam do D..y! Skurcz łydki, pięć razy wstawałam do toalety, przekrecalam sie i bolalo mnie wszystko no i moj mąż w nocy sie obudził i z przerażeniem zaczął sie mnie pytać: jak sie czujesz? Jak Wiki? :/????? Chyba coś mu sie pokręciło i pomylił się jakieś 7 i pól roku :):):) był zaspany i zmęczony, wiec mogę mu wybaczyć, że przespał te kilka lat! :-D

Dzień dobry;
Wikama na tego typu skurcze polecam asparagin potasu i magnezu. Można łykać w ciąży i działa super.

U mnie nocka w miarę. Mała ładnie na cycku urzęduje. Ale za to z Iggym dzis do lekarza idziemy, bo się skarży na ból brzuszka :-(

Zapominajko dzięki!!! Tylko ja już łykam 3x2 tab magnezu, a potas lykalam i przestałam dosłownie 3 dni temu. Nie chce za dużo magnezu łykać, myśle, ze już powinnam powoli go zmniejszać! W piątek będę miała wizyte wiec popytam sie mojej doktorki czy mogę coś zmienić z tymi lekami lub coś dołożyć a coś zmniejszyć :)! Ojejku biedny Iggy! Oby to tylko jakaś malutka niestrawność!:*

reklama
Martuś to USG jeszcze będzie zwykłe. Lekarz ostatnio powiedział, że skoro się tak denerwuje i biorąc pod uwagę wcześniejsze przejścia to, żebym przyszła wlasnie 16.05. To będzie 8t+6. W poprzedniej ciąży miałam USG na poczatku 6 tyg, a później w 12 i okazało się, że już jest za późno, więc teraz chciałam iść troszkę wcześniej.
Wikama ja staram się cieszyć tym co jest dzisiaj, nie zadręczac się niepotrzebnie ale ten strach jest chyba silniejszy i jeśli wszystko będzie dobrze to pewnie po 12 tyg się uspokoję :) Na razie dręczą mnie mdłości - przed jedzeniem, po jedzeniu... ale to nic :)

Do góry