reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzień dobry :-)
Miałam dziś o dziwo całkiem fajną nockę :-)

Zapo no nie wiem, nasz jak nie zrobi kupki to zaraz sie prezy placze... w ogole jakas dziwna ta kupcia, bo najpierw idzie twardsza a potem woda i na koniec normalna... jutro wejde podpytac pediatre o co chodzi z ta jego kupinka... bom zglupla do reszty

A mleko cyckowe, czy modyfikowane? Bo może coś zmienić trzeba.
Takie maluszki nie powinny mieć zatwardzeń i twardych kupek, tylko takie o konsystencji jajecznicy.

Nanu jak się Matylda urodzi to będziesz po jakimś czasie specjalistką od kupek :-D

reklama
Ewik wykuruj się porządnie i do dzieła :) wszystkie tutaj Ci mocno kibicują!! :-)

Wikama gratuluję 3 z przodu na suwaczku :-)

laski byłam w sklepie po składniki na sałatkę i normalnie się przeraziłam!! ludzi tyle jakby jutro miała się zacząć wojna stuletnia!!! :szok: klażdy się obija, przepycha.. jakby mu miało czegoś braknąć.. jakaś masakra!! kilka razy musiałam uwage zwrócić bo by mnie staranowali wózkiem.. ludzie pełne koszyki, a ja z dwoma papryczkami i sałatą i nikt nawet nie przepuścił w kasie, bo przecie brzuch to też nie ciążowy tylko się obżarłam :-p

czesc laski:-)

Kitus no my mamy 1h pociagiem do Dortmundu a potem ladujemy juz docelowo;-). Zloze wnioski i znow pociag i jedziemy nad morze ;-) bo nie ma sensu siedziec w lodzi i czekac az bedzie wszystko gotowe.

Zapo, Wika wiem ze kupcia powinna byc luzniejsza poki co jest jeszcze na mm, ale dzis ide do ginka po recepte na laktator i wracamy do mojego mleka. To zatwardzenie nie jest takie typowe, kupka jest bardziej zbita niz powinna ale nie calkiem twarda i nie zawsze.

Martoos jeszcze jedno slowo co do stanikow do karmienia... najlepiej kupic juz po porodzie gdy piersi sie wypelnia mlekiem i obwod pod biustem unormuje ;-).

hehe- ja prawie codziennie w sklepie jestem (w naszym bloku jest Piotr i Pawel)- i codziennie się wypinam dla testu..jeszcze nikt nie zauważa-albo nie chce:-p.
Najważniejsze aby kasjerki zauważyły..bo potem same wołają jak jakąś ciężarną w kolejce przyuważą:-p
A wczoraj wieczorem po jedzonku TAK MI BRZUSIO URÓSL że na min. 6 mc wyglądałam..zawsze wieczorami jest ogromny.. już od miesiąca delikatnie smaruję się oliwką dla niemowlaków Babydream.

Co do kupek- to ja też jeszcze się nie wypowiadam..chyba ważne że robi;-)

Myszko a jakie wnioski? bo chyba przegapilam:-(
a na laktator to trzeba miec recepte??

Nanu mialam napisac to co Zapominajka, ze za niedlugo bedziesz ekspertem od kupek!

Wikama gratuluje 3 ki !! ;-)

Kitus dowod mi sie skonczyl :-D i musze po to jechac do PL... ambasada wyda mi tylko paszport tymczasowy na rok... za 160€:szok: to mam ich w nosie :-D
Jak masz recepte to wplacasz kaucje zwrotna i dostajesz w aptece elektryczny ;-)

Wiem wiem że będę ekspertem;)
Dlatego napisałam że nie wypowiadam się "póki co" :)
Co do stanikow do karmienia to chyba Myszko masz rację:) Ja kupiłam na razie tylko jeden i mam jeden sportowy. Ten do karmienia nie wiem czy będzie dobry, nawet teraz w końcówce ciężko mi to określić.
Co do mnie to czuję się dobrze, skurczy żadnych. Właśnie leżę w wannie z maseczkami na włosach i na twarzy; )
Potem mamy w planach jakaś kawę w rynku:)

Aaa i kurier dostarczył dzisiaj kosz wiklinowy jaki zakupiłam za wygrana w konkursie; )
Tylko słońca brak do szczęścia!

Ha i jeszcze listonosz przyniósł polecony z banku o wysokości rat kredytu hipotecznego na najbliższe 6 miesięcy. Po obniżkach wiboru ratę mam mniejszą o 180zl ;)

Ostatnia edycja:
Myszko super, że można u was dostać laktator elektryczny, No czuję się autentycznie jakbym w jakimś dzikim kraju żyła.

Ja na razie ręcznym się wspomagam, ale ręce bolą ;-)

no to elektryczny odpadl, bo juz recepta niepotrzebna wystarczy dowod osobisty ale... 20 kaucja plus 1,65 za dzien plus nakladki na piersi trzeba kupic osobno.
eM kupil reczny ;-), wiec Zapo wyrabiam dlonie razem z Toba ;-):-D

reklama
haha, bedziecie mialy bicepsy nie tylko od noszenia glutkow :p ja tez walczylam recznym :tak:

Izka ja tylko raz jedyny przez cala ciaze skorzystalam z kasy z pierwszenstwem :) 2 tyg przed porodem, bo akurat poszlam kupic jedna glupia rzecz, a kolejka byla jak stad do Warszawy to stwierdzilam, ze po prostu nie chce mi sie czasu tracic:-p

Do góry