reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczynki, mam wynik dzisiejszej betki = 111,8. Czy to dobry wynik na 4 tydzień i 1 dzień??? Ja się nie znam, a się tak boję, wiecie czego - powtórki, nie chcę pisać tego słowa....

reklama
Michalina mi się wydaje, że jak najbardziej ok :)
nawet sprawdziłam swoj wynik, ja miałam 623 w równiutkim 4 tyg, a widze norma jest od 101 do 4870 i to wskazuje 2-3 tydzien ciąży :) więc teraz zwolnić tempo i dbać o siebie proszę :-)

Izka87 to Ty miałaś dużo więcej.... kurcze, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Najpierw się martwiłam, że znów będę zachodzić 1,5 roku... a jak się udało to się teraz martwię, zeby znow się nie skończyło w 7 tc...

Karo malutka jest śliczna!!! I ta sesja wspaniała! Mam nadzieje, ze tez doczekam takiego szczęścia ;)
Michalina beta super :) Sprawdz jeszcze jak przerasta.

U mnie na razie plamienia ustapily. Dostałam Duphaston 3x1. Wizyta i usg w czwartek. Oby okazało sie, ze to nic takiego.

Izka87 to Ty miałaś dużo więcej.... kurcze, mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Najpierw się martwiłam, że znów będę zachodzić 1,5 roku... a jak się udało to się teraz martwię, zeby znow się nie skończyło w 7 tc...
ja miałam betę 63 w dniu spodziewanej @.. pamiętaj że powtarzamy tu ZAWSZE: nie ważny jest poziom..ale przyrosty! Więc proszę się oszczędzać i pojutrze powtórzyć badanie:tak:

A mi wreszcie zaczęły szybko lecieć tygodnie ciąży...:tak:już zaraz zaczynam 16! Dzięki temu dopplerowi już nie myślę ciągle o USG.. jestem dużo spokojniejsza i wyciszona.. możecie być ze mnie dumne!:cool2:

Michalina tak jak mówi Marta, najważniejsze są przyrosty :) Moja koleżanka w 28dc miała betę około 40, a ja w 29dc 948. To wszystko zależy od tego kiedy była owulacja i zagnieżdżenie. Sprawdź jak wzrasta i najważniejsze,żeby nie spadało w pierwszych tygodniach :)

reklama
Cześć dziewczynki!

Wielkimi krokami wchodzę w okres absolutnej niemocy :/! Jak jednego dnia coś porobie to niestety już wieczorem jestem nie do życia i nie mam siły nawet palcem ruszyć, a co dopiero następnego dnia :/! Malutka jest coraz cięższa i rzeczywiście teraz z dnia na dzień to odczuwam! W niedziele chciałam pomoc mężowi w pracach w ogrodzie i niestety poschylalam sie 15 minut i doszłam do wniosku ze to bez sensu: malutka zaczęła szaleć, a ja zamiast zrobic porządek to wiecej nasyfilam :/! Także siedzialam na chuśtawce i kierowniczylam :)!

Michalina dziewczyny maja 100% racje! Często niestety po poronieniu przy kolejnej ciazy w która zachodzi sie dość szybko dochodzi do plamień! Ważny jest odpoczynek, należy leżeć na lewym boku by ułatwić porzadne zagnieżdzenie sie pęcherzyka! Beta jest dobra, ale ważny jest przyrost, więc powtórz jutro! Ja tez plamiłam na początku przez 8 tygodni (od 5-13), chodziłam często na usg żeby sprawdzić czy jest wszystko dobrze i najważniejszy jest spokój! Leż, leż i jeszcze wiecej leż a do tego przeglądaj sobie stronki z rzeczami dla dzieci inam sie tu chwal co fajnego wynalazłaś! Staraj sie myśleć pozytywnie to naprawde dużo daje!!!!

Ewcik a jak u Ciebie zakupy? Dużo już rzeczy masz? I jak było u dentysty?

Nanu kiedy masz wizyte? W czwartek? Jak sie czujesz? Powiem Ci, że w związku z moim samopoczucie i trudnością w poruszaniu sie coraz większa tez zaczynam coraz intensywniej myśleć o robieniu na szydelku! Na ale jak narazie jeszcze brakuje mi cierpliwości!

Martoocha pewnie, że jesteśmy z Ciebie dumne! Jak patrzę na Twòj suwaczek to tak sobie myśle, że ostatnio rzeczywiście szybko ten czas leci! Kurcze a ja od czwarty zaczynam 30 tc! Nieprawdopodobne!!!! Aż mi trudno uwierzyć w to ze za dwa miesiące i ja będę tuliła Lilianke!!!! A Martuś mysleliście już nad imieniem czy czekacie aż będziecie wiedzieć czy chłopczyk czy dziewuszka?

Iza co u Ciebie? Jak Twòj brzunio sie spisuje?

Karo śliczna masz dziewczynkę i zdjęcia niesamowite! Wspaniała pamiątka!!!
Jak sobie radzisz? Jak sie czujesz?

Zapo, Myszko co u Was?

Do góry