reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Starania po straconej ciąży

Dziewczyny ja dziś tylko o sobie bo pisze z tel, doczytam was wieczorem. Byłam we wtorek u nowgo gin i kazał mi zrobić jeszcze dodatkowe badania-idę więc oddać jutro krew i zobaczymy co z tego wyniknie. A przy okazji zrobię betę -gin kazał zrobić i natychmiast przyjść jeśli będzie pozytywna. Chociaż powiedział, że lepiej, żebym jeszcze nie była w ciąży bo chce mnie do niej przygotować (dostanę acard i heparynę może). No i teraz się martwię, że się okaże że jednak zaszłam i znowu coś będzie nie tak bo to za szybko... Moja dotychczasowa gin dała nam zielone światło więc zaczęliśmy starania..

reklama
suana nie martw się na zapas. Jesli okaże się, że jestes w ciąży to nowy gin na pewno tak dobierze leki, że wszystko będzie ok! No i koniecznie daj znac jak wyniki :)

ja już po wizytce :biggrin2: co prawda niewiele zobaczyłyśmy z gin, bo mała tak ułożona, ze ciężko było cokolwiek namierzyć :/ leży w położeniu stópkowym, więc ewidentnie czuję ruchy na pęcherzu.. większości narządów nie dało się pooglądać, łożysko bardzo duże i właśnie centralnie na przedniej ścianie.
co do płci, to ginka nadal podtrzymuje wersję dziewczynkową, ale tak jak mówię-dzisiaj kiepsko było widać..
szyjka zamknięta, ale bardzo nisko..

Ewcik szczupła, szczupła!!! Nie kokietuj ;)!

normalnie aż Ci na pw napiszę swoją wagę :-D

nanu dobrze, ze dzisiaj lepiej się czujesz!!!

suana
&&&&& za wyniki

Martoocha i w co sie ubierzesz na urodziny swojego mężczyzny?! Wybrałaś coś z szafy czy jednak coś zakupisz? Pisałam ostatnio do Ciebie dwa posty i nic nie odpisalaś. Wszystko ok?
Przepraszam kochana, ale przez ostatnie 4 dni bardzo rzadko zaglądam do komputerka (zaczęłam się ruszać z domu). Nie zawsze przeczytam wszystko co jest w postach. U mnie wszystko super :) Ostatnio nabrałam sił i mam ochotę wychodzić z domu!:tak:. Dziś np. pojechałam do Złotych Tarasów i piłam sobie kawkę z duuużą ilością bitej na dworze..opaliłam mordkę;-).
Co do ubrania ciągle mam problem, bo nie wiem jaka pogoda będzie.. dziś w Bershce kupiłam sobie 2 bokserki w rozmiarze L- możemy przyjąć,że to 'pierwszy zakup ciążowy':-p. Śliczne kolory mają..jedna granatowa, druga pomarańczowo-różowa.

Dziewczyny ja dziś tylko o sobie bo pisze z tel, doczytam was wieczorem. Byłam we wtorek u nowgo gin i kazał mi zrobić jeszcze dodatkowe badania-idę więc oddać jutro krew i zobaczymy co z tego wyniknie. A przy okazji zrobię betę -gin kazał zrobić i natychmiast przyjść jeśli będzie pozytywna. Chociaż powiedział, że lepiej, żebym jeszcze nie była w ciąży bo chce mnie do niej przygotować (dostanę acard i heparynę może). No i teraz się martwię, że się okaże że jednak zaszłam i znowu coś będzie nie tak bo to za szybko... Moja dotychczasowa gin dała nam zielone światło więc zaczęliśmy starania..
Ja ACARD zaczęłam brać od pozytywnego testu- więc się nie denerwuj ;-). Acard ma rozrządzić krew jak zarodek się rozwija.. WIĘC Co by nie było będzie SUPER! :tak:.
Ważne że masz nowego ginka, który się Tobą zaopiekuje.

Martocha bardzo sie cieszę, że ostatnio masz taki pozytywny okres i to jest powód, że mniej Cię tutaj! Bałam sie ze jakies dołki łapiesz a duża cześć ekipy sie nam rozsypala i siedzisz z jakimiś zmirami sama! Ale jak byłaś na kawce w złotych i to z bitą śmietaną która mie wyszła drogą inną niż powinna to sie bardzo cieszę! Oby tak dalej!

Nanu wiesz co, ja tez tak mam jak jednego dnia za dużo porobie lub pochodzę to następnego dnia nie czuje sie kompletnie! Musisz poważnie zwolnić! Jeszcze tylko miesiąc i Matylda będzie z Wami a przecież niedługo majówka to i mąż będzie miał wolne, więc tez nie będziesz taka sama! A torbę masz już tak na wszelki wypadek spakowaną?

Suana nie martw sie na zapas! Martoocha i Marcela dobrze piszą, najważniejsze ze lekarz nowy jest bardzo przezorny i od razu po wyniku bety masz do niego dzwonić! Będzie dobrze tylko skrupulatnie musisz wypełniać polecenia lekarza! Kciuki za wyniki!!!

Ewcik czyli dziewuszka! Dwa razy lekarka by nieklamała! Sukienka kupiona :)????? I już zaglądam na priva....

Myszko co u Was? Jesteście w domku?

Nanu wiesz co, ja tez tak mam jak jednego dnia za dużo porobie lub pochodzę to następnego dnia nie czuje sie kompletnie! Musisz poważnie zwolnić! Jeszcze tylko miesiąc i Matylda będzie z Wami a przecież niedługo majówka to i mąż będzie miał wolne, więc tez nie będziesz taka sama! A torbę masz już tak na wszelki wypadek spakowaną?

Torba dzisiaj rano została wyprana i już nawet wyschła, więc najpóźniej jutro zamierzam ją spakować.... Coraz częściej dochodzę do wniosku,że może lepiej niech faktycznie będzie spakowana i czeka.... Wizytę mam za tydzień w czwartek, zobaczymy czy coś się zmieniło. Ostatnio (2tyg temu) nic nie przemawiało za tym,że Matylda zamierza się spieszyć, ale wszystkie te moje akcje z brzuchem, twardnieniem i złym samopoczuciem miały miejsce już po tej wizycie.... zobaczymy więc jak się sprawy mają....
choć ja mam jakieś przeczucie że urodzę między 10 a 15 maja, nie wiem dlaczego...

a wczorajsze samopoczucie nie wiem skąd, dzień wcześniej nic takiego nie robiła bo byliśmy w Nysie załatwiać ślub, no chyba że jazda autem mnie tak załatwiła, ale to 1,5h w jedną stronę więc nie sądzę.... sama nie wiem, może po prostu gorszy dzień miałam....
dziś na szczęście tryskam energią, i oby mi tak zostało....

Martoocha - super,że samopoczucie Ci dopisuje:) korzystaj! :D

Myszko - jak tam? już w domku?

Ewcik - gratuluję wizyty!

Suana
- czekamy na wieści i nie martw się na zapas! najważniejsze że jesteś pod opieką:)

Myszka pewnie nie moze nacieszyć się Paulem w domku, albo odsypia :-)

Nanu pakuj pakuj, bo juz nie duzo zostao :-) zleci zanim się obejrzysz..
ja to torbę chyba będę mieć już spakowaną w 32 tc haha, bo będę panikować :-p

Martus fajnie, że dzionek i zakupy udane. Jednak coś w tym jest, że drugi trymestr i taka odmiana samopoczucia :) u mnie jakby nie ten brzuch to bym góry chciała przenosić :-p

Suana Ty nie panikuj nad wyraz, skoro lekarz chce włączyć jakieś leki to musi wiedzieć jaki ma grunt :-)

Ewcik ajjj na bank dziewuszka, widać było na zdjęciach co ma między nóżkami przecież ostatnio :)

Wikama a Ty jak tam dzisiaj? choróbsko już do końca wyleczone?

marcela jak samopoczucie?:)

Iza wyleczone! A dzisiaj miałam fajny dzień bo byłam w szkole u Wiki i ma bardzo dobre wyniki a poza tym brała udział w konkursie z języka angielskiego i aż mi sie łza w oku zakrecila :)! Chyba tak zawsze będzie, ze będę sie wzruszała takimi chwilami! Ta w białej sukience to moje szczęście!

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczyny.u nas ladna pogoda od rana ale barduo wietrznie,chcielismy isc na spacer ale jakos ten wiatr ostudzil moj zapal,moze jutro.A pozatym akurat polozna odjechala i jestesmy po pierwszej kapieli.Emily odrazu zasnela w tatusiowych ramionach bo chyba tak jej ta kapiel przypada dojo gustu.mala przybiera ladnie a ja nawet dobrze sie owysypiam.M gotuje nam obiadki wiec jest super
Myszko a wy juz w domku?
Ewcik zobaczysz bedzie dziewczynka i dziewczyny gora!!!
Suana sluchaj dziewczyn one sie znaja na rzeczy.Wszystko bedzie dobrze
Marcela a jak u ciebie betka napwwno wzrosla,bo chybs minelam gdzies twoj post.kiedy wizyta u gin?
Nanu dobrze ze dzisiaj juz lepiej u ciebie!!!
Martoocha ciesze sie rowniez z twojego dobrego samopoczucia
Wikama masz zdolna corke,wiadomo teraz angielski super wazny

Do góry