reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ewik niewiem co mam Ci napisać, bo naprawde Cię rozumiem i współczuje Twoich przeżyć ale jeżeli chodzi o dylematy finansowe to ciężko jest mi napisać coś mądrego czy cokolwiek zmienić. Co do in vitro to jest to duży koszt i napewno wymaga wielu wyrzeczeń lub zmiany całkowitej sposobu życia lub nawet miejsca zamieszkania. Wiele osób ze względu właśnie na swoje marzenia lub chęć zmiany na lepsze decyduje sie na drastyczne kroki. My z mężem opuściliśmy rodzinne miasto bo tam finansowo nie dalibyśmy rady, Myszka też sie przeniosła... Ewik zawsze są jakieś mlżliwości tylko wymagają podjęcia pewnych czasami trudnych decyzji. Nie chce Cię dodatkowo stresować swoim postem bo napewno masz już dość zmartwień. Chce Ci tylko tyle powiedzieć, że czasami warto sie rozejrzeć i zastanowić nad różnymi możliwościami!

Karo kciuki &&&&&&&&&&!

reklama
Karo trzymam kciuki za wizyte!

Myszko kicia pewnie czuje co sie swieci. Widze ze ty sie juz Helmutka nie mozesz doczekac ;)

Ewik sama nie wiem co ci poradzic bo wiem ze kasa moze byc ogromnym problemem.. Jakkolwiek zdecydujesz, bardzo mocno trzymam kciuki.

Wikama zdrowiej! Ja tez jakas przeziebiona, ta zima zdecydowanie za dlugo trwa :(

Zapominajko a ty jeszcze siedz w dwupaku! Matyldzie powiedz ze zima jest kiepska, niech na slonce lepiej poczeka ;)

A gdzie reszta sie podziala, spia wszystkie? :)

Ewik niestety w Polsce mamy takie realia a nie inne :/ jak jest umowa o pracę to jest cud.. no ale nie ma co liczyć, że na papierku będzie się miało wyższą kwotę niż najniższa krajowa.. więc i emerytura, składki itp są bez szału..

a ja apropo składek :-p miałam dobry humor więc wybrałam się na wycieczkę do Zusu :-) potrzebowałam zaświadczenie o wysokości zarobków, więc podchodzę do maszyny po numerek, klikam w dział "zaświadczenia i wnioski" czekam grzecznie w kolejce (przede mna 16 osób), w końcu łaaaaaał mój nr, idę i mówię pani co potrzebuję, a ona "to nie do mnieeeee", pytam grzecznie gdzie skoro pani ma tabliczkę zaświadczenia a ja takie zaświadczenie potrzebuję, i co? zaświadczenia wydają na dziale "zasiłki".. ale dalej cierpliwa poszłam do innej pani magister, zaświadczenie mi dała, więc pytam dlaczego zus co miesiąc przelewa mi inną kwotę skoro mam stałą pensję i dlaczego w dwóch ratach, na to odpowiedz pani " nie umiem pani wytłumaczyć, tak przelewają" i bądź tu człowieku mądry!!!!

Izka bo oni naliczają za długość l4/ długość miesiąca/ miesiąc kalendarzowy (tzn. dni pracujące) czy jakoś tak. Swoje na pewno dostaniesz. Tylko niestety czekać trzeba.

Ewik mam nadzieję, że ci się uda! Co ja mądrego mogę o Polsce i umowach śmieciowych napisać...

Karo jak po wizycie?

A gdzie się Nanulika podziewa?

Ewik rozumie cie doskonale,u nas podobnie bo oboje pochodzimy w malych wiosk z opolskiego gdzie bezrobocie bardzo wysokie.Moj M po pracy tez na czarno jeszcze do wieczora pracowal zebysmy mogli sobie cos odlozyc chociaz kiepsko to szlo.Pojechalismy do Holandi do pracy ale to tez nic dla nas niebylo i tak wyladowalismy tutaj w Niemczech.Bylo trudno ale zaczelismy oboje prace,wiadomo tesknimy bardzo oboje za rodzicami i rodzenstwem ale wiemy tez ze w Polsce niedalisbysmy rady.Trzymam mocno kciuki za ciebie!!!!!!
Izka to chyba typowa odpowiedz w ZUSie ze oni ci pomoc niemoga
Wikama zdrowka zycze,zebys sie niedoprawila jeszcze przez ten remont
Zapominajko niech sobie Matylda jeszcze posiedzi
Ja po wizycie dobrze.Jest 2cm rozwarcia.Reszta w porzadku,z jego obliczen mala powinna sie w tym tyg urodzic z waga ok 3500g ale wiadomo jak to z tego USG moze tez byc duza rozbieznosc.Okropnie zle sie czuje,slabo mi i niedobrze.Moze sie cos rozkreci.M juz niechcial dzisiaj do pracy isc ale mowie niech idzie bo moze to jeszcze pare dni potrwac

hejo
biggrin.gif

M z synkiem pojechali na zakupy, bo zaraz rodzinka M do nas przyjedzie. Musze jakiś obiad z czegoś zmajstrować.

myszka fajnie, że masz takiego osobistego kociego bodyguarda:-D

wikama zdrówka!!!!!!!!

karo &&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte, żeby już ruszyło

zapo
a jak Ty się czujesz? jak czop?

nanu??

izka szkoda nerwów na ZUS ;-)

Dzień dobry, wpadłam tu przywitać się z Wami i powiedzieć, że trzymam kciuki za finały Myszki i Karo, bo chyba w pierwszej kolejności teraz Wy się rozsypiecie :biggrin2: No , to już naprawdę końcówka....Myszko, ale Ci się udało wytrwać w tych końcowych tygodniach, uff...Śledziłam Twój suwaczek non stop, ale śmignął...
Karo, jeśli Twój bobas ma ok 3500 g to bardzo ładnie! No zobaczymy jak to będzie...Ależ jestem ciekawa :tak:

Poza tym gratuluję wszystkim zaciążonym!

Ech, super ten wątek...Taki optymistyczny;-)

U nas czas leci równie szybko jak Wam. Lidia rośnie jak na drożdżach i ma się dobrze. A to moje słodziaczki:-)
IMG_1029.jpgIMG_1038.jpg

Załączniki

• IMG_1029.jpg
    IMG_1029.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG_1038.jpg
    IMG_1038.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 32
a co tu dzisiaj taka cisza? Karo, Myszka, Zapo?? dajcie znać, żebyśmy wiedziały, że jeszcze w dwupakach jestescie :-)

Nanu?

Wikama i jak choróbsko? nie daj się mu :)

Ewcik a jak tam u Ciebie dzień dzisiaj?

kochajaca mamo ale masz śliczną niunie :-) jejjj aż się same oczy śmieją

Izka ja nadal tak jak bylam tak jestem,pomalu mam dosyc,czuje sie juz lepiej ale ten okropny bol plecow dzisiaj mnie wykonczy.No a Myszka jakos caly dzien sie nieodzywala
Kochajaca Mamo ale masz sliczne dzieciaczki!!!!!
A Nanulinka chyba jeszcze niewrocila od rodzicow albo?

reklama
Do góry