reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta-l to gratuluję każdego zrzuconego kilogramu który poprawia Ci humor ;-)
Fajnie że położna była "normalna", a co do mleczka - możesz próbować zmieniać na inne, ale jeżeli to służy Wojtusiowi, to nie wiem czy bym zmieniała. Jakie dajesz? Zobaczymy co powie pediatra, fajnie masz że przychodzi do domu, ja musiałam jechać do placówki i czekać w kolejce.
Super że Twój M jest taki chętny do pomocy - co do "numerku dwa", mój ma odruchy wymiotne - i wiem że nie wymyśla bo go widziałam wielokrotnie jak się robił siny i oczy mu łzami zachodziły :-D - twierdzi że to przez zapach - mi to nie przeszkadza, więc gdy jestem pod ręką a on się opiekuje Niną, to ja ogarniam "numerek dwa". Natomiast kiedy mnie nie ma, musi sobie poradzić sam no i sobie radzi ;-).

Daje mleczko GERBER 1 i wydawało mi się, że jest ok ale teraz widzę że mały coraz częściej się spina, robi czerwony tak jakby go bolał brzuszek. Niby kupki są normalne i tyle ile być powinno ale zastanawiam się czy nie przez mleczko on się czasami tak męczy. Pediatra ma raz przyjść do domu a potem do przychodni będziemy chodzić. Całe szczęście mam blisko domu,ale już się cieszę na te kolejki.

reklama
czesc laseczki :)

ja jakoś próbuje odganiać czarne myśli i póki mam wene i siłę to sobie sprzątam od rana :) głupie pierdoły przestawiam. Jakoś sobie znowu wmawiam i się zastanawiam czy serducho bije i az się umówiłam na wizytę na poniedziałek, bo planową mam dopiero 18 lutego.

no aleee, Nanu kołyska przesłodka!! ehh teraz to mieszkanko już wam wygląda jakby dzidziuś był, kołyska, szafeczki, ubranka ahhh

Karo u mnie też pada, ale przynajmniej troszke cieplej jest :)

Zapominajka i cooo, aż takie niedobre było??

Martus moj Tomek jedyna kolke jaka mial byla po gerberze a potem podawalam juz do przejscia na krowie Nan, nie wiem jak teraz ale wtedy byl rewelacyjny i nigdy wiecej nie bylo brzusznych problemow.

Moja pierwsza siostra tez od poczatku dokarmiala Nan i mu super pasowalo a druga siostra ktora urodzila 7 miesiecy temu to juz wogole problemy miala z dopasowaniem mleka ale Nan niepasowalo i teraz ogolnie z Hipp jest bardzo zadowolona.
Izka u ciebie juz 14tydzien wiec wszystko ok.Odganiaj te swoje czarne mysli daleko od siebie bo zobaczysz wszystko bedzie ok
Marta ja juz bym chciala miec swoje malenstwo przy sobie,chociaz musze powiedziec jestem ogromnym spiochem wiec niewiem jak to bedzie ze wstawaniem u mnie ale M zawsze mi pomaga przy wszystkim to i ze wstawaniem sie jakos bedzie trzeba podzielic.

Co robicie dzisiaj na obiadek?U mnie placki ziemniaczane,sama ogolnie nie lubie ale M bardzo lubi wiec postanowilam mu zrobic.Ide pranko powiesic i wyszywac dalej moje pieluchy.

U mnie na obiadek piersi z kurczaka w panierce, czerwona kapusta z jablkiem i ziemniaczki;-) placki robie jak chlopaki beda zcierac ziemniaki...ja sie nie pisze na to:-D

Nanulika kołyska prześliczna, taka... bajkowa :tak: w sam raz dla niemowlaka cudo!
Marta-l musisz obserwować Wojtusia, kładziesz go na brzuszek? Zwracaj też uwagę czy dużo gazów puszcza a dzieci często jak tak podkurczają nóżki do góry to może właśnie brzusio boleć.
Jednemu dzieciątku może pasować jedno mleczko, drugiemu inne, ja używałam Enfamil, Nan pro HA, Bebilon i obecnie - jako pierwsze - służy nam HIPP i przy tym zostanę.
Izka87 życzę aby głupich myśli było jak najmniej no i żeby czas do poniedziałkowej wizyty szybko minął ;-)

U mnie na obiad... pewnie coś z zamrażalnika :-D

Martus moj Tomek jedyna kolke jaka mial byla po gerberze a potem podawalam juz do przejscia na krowie Nan, nie wiem jak teraz ale wtedy byl rewelacyjny i nigdy wiecej nie bylo brzusznych problemow.

W sumie nie wiem czy to kolka była czy jakieś małe wzdęcie. Puścił dwa bąki i jak ręką odjął. A z tego co czytałam to typowa kolka trwa dłużej i gorzej.Jeszcze chwilkę poobserwujemy i zobaczymy jak to będzie z mleczkiem.
Była dzisiaj pediatra i powiedziała że śliczny zdrowy synek tylko jakiś szczupły jej się wydaje. Kazała przyjść na wagę ale mówi że może jej się zdawać bo wraca od noworodków 4600 i 4100 :-D

U mnie dzisiaj na obiad nogi kurczaka pieczone w woreczku, do tego ziemniaczki. Ja sobie zrobię surówkę z marchewki a eMek pewnie jakieś ogóry ze słoika zje.

reklama
Do góry