reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

wszystko ma zawsze dwie strony, jak mnie nie ma to ktoś musi moją pracę wykonać - inna specyfika. W dodatku jestem kierownikiem działu, więc jak mnie nie ma, obowiązki zarządzania moimi ludźmi spadają na dyrektora...
także nie będę mieć pretensji jak potrącą, ale będę mieć jak nie wypłacą....
z tego co pamiętam to rok temu chyba potrącali, za każde L4 każdy pracownik miał % odliczany.... ale jak będzie dziś? zobaczymy...

reklama
hej dziewczynki
biggrin.gif

wczoraj nie miałąm siły wejść na forum.. rano byłam w pracy zanieść l4 i miała okropną rozmowę z szefowymi, pół dnia wyłam i chyba z tego stresu zaczęłam plamić
unhappy.gif
dziś jeszcze raz pojechałam i jakoś na spokojnie pogadałyśmy i lekko się uspokoiłam.. co nie zmienia faktu, że 4.02 wracam do pracy...

hej dziewczynki
biggrin.gif

wczoraj nie miałąm siły wejść na forum.. rano byłam w pracy zanieść l4 i miała okropną rozmowę z szefowymi, pół dnia wyłam i chyba z tego stresu zaczęłam plamić
unhappy.gif
dziś jeszcze raz pojechałam i jakoś na spokojnie pogadałyśmy i lekko się uspokoiłam.. co nie zmienia faktu, że 4.02 wracam do pracy...

A czemu było tak strasznie? mieli pretensje do Ciebie? Co to za ludzie, żeby tak kobietę w ciąży traktowac?

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki
biggrin.gif

unhappy.gif

No szok normalnie!
jak mogli doprowadzić Cię do takiego stanu!?

Ewcik - tak być nie powinno!

To jest to co mialam na mysli...
Mnie by widzieli tylko z L4:wściekła/y:

Ewcik zastanow sie, bo nie sadze zeby bylo lepiej jak wrocisz

Tak to jest chyba wszedzie... duze zaklady pracy maja zwiazki, maja notoryczne kontrole... i dlatego pilnuja przestrzegania prawa pracy!!!
Prywaciarze nie maja zwiazkow, nie maja tylu kontroli, bo praktycznie kontrol z Inspekcji Pracy pojawia sie gdy trafi do nich wniosek pracownika... dlatego robia co chca. Do tego pracownicy w obawie przed zwolnieniem godza sie na wykorzystywanie, robienie nadgodzin placonych normalnie... co daje im jeszcze wieksze pole do manewru.

Ewcik wspolczuje Ci ogromnie, ale musisz ustalic priorytety i tego sie trzymac!!! jak nie dla siebie to dla eMa i Fasolki!!!
Nikt Ci zdrowia i zycia nie wroci, a pieniadze nie sa najwazniejsze w zyciu.
Praca jak nie ta, to bedzie nastepna... o ciazy, dziecku i mezu juz sie tak nie da powiedziec lekko.

zastanow sie co jest dla Ciebie najwazniejsze, a reszte olej. Do porodu jestes chroniona, po porodzie ZUS bedzie Ci placil macierzynski (oby juz roczny) i bedzie sporo czasu, zeby znalezc cos nowego.

Ostatnia edycja:
Ewcik współczuję ale pomyśl co jest dla Ciebie priorytetem skoro plamisz. zastanawiam sie co od nich usłyszałas ze aż tak CIe wytraciły z równowagi:-(odpoczywaj,myśl pozytywnie.Dużo zdróweczka zyczę.;-)

reklama
Ewcik, bierz natychmiast L4 do końca ciąży.. W takim wypadku przez 1,5 roku bedzie Ci placiło Państwo- i będziesz miała wystarczajaco duzo czasu na znalezienie innej pracy.

Do góry