reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Izka super że wyjazd się udał:)

popstrykałam foty tego co ładniejsze:

Slajd1.jpgSlajd2.jpgSlajd3.jpg

spis tego co dziś:

czapeczki - 13szt
body długi rękaw 3-6m - 4szt
body długi rękaw 0-3m - 5szt
body krótki rękaw 0-3m - 11szt
rampers krótki rękaw 3-6m - 2szt
rampers krótki rękaw 0-3m - 1szt
rampers długi rękaw 0-3m - 1szt
bluzeczka zapinana bawełna dł rękaw 3-6m - 1szt
bluza zapinana frotte 3-6m - 1szt
spodenki bawełna 3-6m - 3szt
spodnie (jeans/sztruks itp) 0-3m - 3szt
spodenki/półśpiochy 0-3m - 5szt
spodnie dresowe 0-3m - 2szt
pajace 3-6m - 5xfrotte + 3xbawełna
pajace 0-3m - 3xfrotte + 9xbawełna
bluza zapinana 0-3m - 7szt
śpiochy 0-3m - 10xfrotte + 12xbawełna
kaftaniki 0-3m - 4szt
łapki niedrapki - 2pary
kombinezon zimowy 68cm - 1szt
ciepły pajac z kapturem/kombinezon pluszowy 0-3m - 1szt
śpiochy pluszowe 0-3m - 1szt

reklama
dokładnie! jestem w szoku że tyle tego mam! jak zrobiła własnie podliczenie w tabeli to niektórych pozycji (np pajaców,śpiochów) mam po kilkadziesiąt w jednym rozmiarze!!!

A jeszcze od 2 osób co najmniej mam dostać ciuszki!

Edit
Dzień dobry! Ja już wstalam, coś mi ból bioder dokuczal pół nocy. .. stwierdziłam więc że zamiast się męczyć wstane i zrobię coś pożytecznego. ..
Dziś jedziemy do babci więc obiad z głowy...

Miłej niedzieli więc. ..

Ostatnia edycja:
Dzień dobry;
ja wczoraj nie posprzątałam. W ramach strajku poszłam na ploty ;-)
Ale niestety czeka mnie to dzisiaj...
Ciuszki już zaczęłam prać, ale mam wrażenie, że wszystko mi się nie zmieści :-D

Miłego dnia.

Dzien dobry:-)
My tez juz wstani, najedzeni i po lurze zwanej kawa;-)
Wczoraj znowu nie obylo sie bez sensacji z worem, ale po mixie buscopanu z paracetamolem gdzies kolo 3 udalo sie usnac. M czekal bidok w gotowosci na komende "szpital" i teraz kochany odsypia, pol nocy smyral mnie po plecach w nadziei ze usne.
Heh oby do kwietnia...

Nanu, Zapominajko w sprawie ilosci ciuszkow...od przybytku glowa nie boli:-) lepiej wiecej jak by dziec mial pol nago czekac az wyschnie;-).

Dziewczyny, Wy zwariowałyście z tymi ciuszkami :tak:
Przynajmniej połowa z tego co już macie może w ogóle Wam się nie przydać, szczególnie te pierwsze od 0-3 miesięcy.
Ja wszystkie mam po synku i sama się dziwię teraz po cholerę ja kiedyś tego tyle nagromadziłam! I faktycznie, sporo było nieużywanych przy Lidii. Po prostu musiałam odłożyć bo nawet nie zdążyłam ich założyć. A przecież dla niemowlaków to głównie uniseksy, więc nie mają znaczenia kolory. I tak większość z nich to zielona, żółta, biała, czerwona....
Dopiero później , ok 12 miesięcy przyda się więcej ubranek.

Ja wczoraj całej rodzinie stawiałam bańki, oprócz Lidii. A na infekcje zimowe to jak znalazł:-)

Dziewczyny faktycznie zaszalałyście z ciuszkami ale to taka przyjemna wariacja, jak ja zazdroszczę... też tak chcę :-) jak mi się uda zajść w ciążę i przebrnę przez pierwszy trymestr to też będę szaleć:tak: Poproszę duuuuużo fluidków ciążowych :happy:

Mamuska pewnie masz i racje:-)
Ale ta wielka paka z wczoraj jest w roznych rozmiarach od 62-80 o ile dobrze pamietam, no i cena 150 pln wiec nie bylo co sie zastanawiac:-) tylko brac. W sypialni mam szafe 7-mio drzwiowa, do pokoju malego tez dojdzie szafa do tego komody dwie...jest gdzie poupychac, a te na wyrost doczekaja do odpowiedniego czasu...dobrze ze ciuchy jesc nie wolaja i moga lezec:-D

Mnie sie zupelnie bez sensu wydaje kupowanie mleka i kosmetykow dla smyka, bo moze sie okazac, ze wszystko zle, uczula itp. i kasa wywalona w smieci. Minimum 3 dni spedzimy w szpitalach jest odpowiednio czasu poslac kogos do drogerii i po mleko ewentualnie, gdy juz bedziemy znaly reakcje dzieci na to co zaserwuja im w szpitalach.

No ja kosmetyki kupię, ale raczej sprawdzone. Tzn. na pewno oliatum - ono nie uczula i sudokrem (ten też nie powinien), ale taką większą ilość nie, bo faktycznie może się okazać do niczego ;-)

A fluidki już lecą do potrzebujących
​~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

reklama
Zapominajko z tego co mi wiadomo to sudocrem sie przydaje dopiero jak maluch sie odparzy, czeste stosowanie wiecej szkod robi niz pomaga, gdzies wyczytalam ze nadmierne stosowanie u dziewczynek moze prowadzic do zrastania pochwy...

fluidki leca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Do góry