reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martoocha juz niedlugo Ci przypomne Twoje slowa;-) &&&&&&&&&&&&&&&&&& ogromniaste za 22:-)
Ja tez mialam plan odpalic gry i czasem posiedze z eMem przy wowie, ale ogolnie za duzo nie wysiedze i zaraz mnie spanie lapie:-D wiec albo gram, albo mala mi nie da myslec, albo spie:-D
Kazdy sposob dobry;-) byle bez stresu.

Na drugie sniadanko zrobilismy sobie...nalesniki z dzemem truskawkowym;-) pychotka

Nanu ja bym z nim spala...to nie dla mnie. Lepiej juz nachodzic ginka co tydzien, czasem dwa;-) wtedy mam pelen obraz sytuacji az do nastepnego razu jak mi odbije;-).
Ale zdecydowanie lepiej sie czuje po takiej wizycie i moge znow do 14 dni normalnie funkcjonowac;-).
Co do ruchow, to zauwazylam, ze w dni kiedy nie bylo grubszej sprawy maly jest mniej aktywny albo przez pelne jelita slabiej go czuje. Natomiast po, dopiero sie porzadnie wscieka.

Anila mnie jak brzuch od kaszlu bolal to calutki od bokow, przez okolice pepka, w gore i w dol. Doslownie caly, nawet przy wstawaniu go czulam.

reklama
Marta trzymamy kciuki&&&&&&&&&&&&I pisz do Zapominajki zebysmy wiedzialy co i jak
Martoocha to za 22 &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nanu Danutaski chyba uzywala doopelera jesli sie niemyle,ale zobaczysz i ty poczujesz ruchy bez tego urzadzenia!
Anila mnie tez cos brzuch pobolewa od niedzieli,chociaz ani kaszlu nic niemam.Moze musze wiecej lezec.W piatek mam wizyte wiec popytam lekarza bo czesto u mnie sie tez brzuch napina.Ktora wizytuje jeszcze w tym tygodniu?

Ja jakos dzisiaj zle spalam,co godzine sie budzilam wiec jeszcze w lozku ale zaraz musze sie zebrac.Wczoraj w koncu zesmy lozeczko kupili i przywiezlismy siedzonko od kuzynki.Dzisiaj chce sie zabrac za segregowanie ciuszkow bo jak wszystko przywiozlam z Polski to stoi.Potem tylko pranie i prasowanie.Najgorzej taka pogoda bo niema gdzie suszyc bo nasza suszarnia jest na poddaszu a tak okropnie zimno.
Milego dnia no i moze powitamy dzisiaj Wojtusia

Ostatnia edycja:
Hej Kobity!

Ja też wczoraj miałam gorszy dzień, odbijałam się od ścian i co jakiś czas dopadała mnie myśl o jakimś czarnym scenariuszu, więc łzy pociekły mi nie raz i zadzwoniłam do mojej cioci. Ona naprawdę trzeźwo patrzy na życie i powiedziała mi, żebym wzięła się w garść bo przecież jest super dobrze, to że jakieś wyniki są gorsze nie oznacza że stanie się coś złego! Kazała mi się ciezzyć tym stanem, że rośnie we mnie Maleństwo, a na łzy i smutki jest czas wtedy gdy stanie się coś złego. No i kobieta ma racje! Gdy tak się zastanowie jak ja myśle w tej ciąży momentami to gdybym przełożyła to na normalne życie to przez strach, lęk i jakieś głupie myśli z domu bym nie wychodziła bo zawsze jest możliwość, że np. potrąci mnie auto, poślizne się i skręce kark, pójdę do sklepu i dach spadnie mi na głowę! Chyba wszystkie musimy nareszcie uwierzyć, że nam się uda i uśmiechać się więcej patrząc na nasze brzuszki!

Słyszałyście o tym, że matki w Polsce które urodzą po 17.03 będą miały roczny urlop macierzyński, a te przed bez zmian... Jakieś nowe przepisy wejdą w życie od 01.09.2013r

Martoocha jak 22.01 zobaczę fajerwerki na niebie to będę wiedziała, że to Wasza sprawka:-D!!! Oczywiście kciuki będą zacisnięte aby przytulanki były owocne!!!

Fuma oczywiście &&&& żeby @ nie przyszła przez najbliższy rok:)

Marta czekamy na wiadomości! Mam nadzieje, że rozwarcie większe a Ty czujesz się dobrze i właśnie jedziesz na porodówkę:)

Anila brzunio przy kaszlu może boleć, nawet cały! Ja jak kichne tak kilka razy po rząd to już coś odczuwam! Oby kaszel szybko przeszedł!

Myszko to dzisiaj nie pospałaś!!! Może w dzień się zdrzemniesz? Ale masz łobuziaka w brzuszku!

Kaso i jak się czujecie? Jak córa (ta w brzuniu i na zewnątrz:))? Gorączka starszej spadła? Ale paskudne te choróbska Was dopadły! Wiki też mi tak chorowała w przedszkolu, dużo tych chorób przeszła, a teraz jak chodzi do szkoły to na razie tylko raz jakiś wirus złapała przez co dwa dni szkoły opuściła:)

Karo to fajny nabytek macie! Jak brzunio boli i się napina to zawsze profilaktycznie możesz wziąść no-spe do 6 tab na dobę. Ale lekarza podpytaj może zwiększy Ci ilość magnezu:) . A co do wizytowania to ja jutro mam badania w zakaźnym, a w piątek usg i wizyta!

Ostatnia edycja:
Wikama no i ciotka ma rację!!!

A matki I kwartału faktycznie ślą petycje i bombardują rząd o zmianę zapisów. Co z tego będzie- zobaczymy. Choć nie wydaje mi się, aby cokolwiek były w stanie wywalczyć. Jak to w Pl...

Zapytaj koniecznie, bo glowe daje ze powinno byc wiecej magnezu. Zaszkodzic nie zaszkodzi, bo go wysiusiamy a jak pijesz kawe to ona dodatkowo wyplukuje magnez z organizmu. Wolalabym wiecej magnezu jak lykac az 6x nospe.;-)

Wikama
ma być rok macierzyńskiego ale np w moim przypadku ponoć (maj2013) niby miałabym mieć pół roku 100% na starych zasadach, a jak chce kolejne 6mscy to już za 60% pensji... trochę słabo chyba, ale nic no - też będę czekać na rozwój sytuacji...

Wikama a niech rozrabia to przynajmniej spokojniejsza jestem w domu mam duzych chlopakow wiec spac moge do woli;-) czasem sami mnie ganiaja. Ciekawe tylko czy teraz mi da pospac ten najmniejszy;-), bo chyba czas sie zdrzemnac.

Co do ciotki to ma kobiecina 100% racji, cieszyc sie poki mamy z czego. Czas na placz juz byl i oby wiecej nie wracal...jedynie ze wzruszenia:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ktora wizytuje jeszcze w tym tygodniu?

ja jaaaaaa, jutro o 15stej idę podglądnąc mojego dzidziola i po zwolnienie oczywiście, bo się kończy :)

Wikama słuchaj się ciotki!! mądra, życiowa kobieta!! i tak jak mówiła myszka.. oby były tylko łzy ze wzruszenia :tak:

A co do tego macierzyńskiego, to tak jak pisze Nanu, ma być 20 tyg (plus 4 tyg dodatkowego) 100% płatne i pół roku 60% płatne, dla niektórych to nie za wielkie pieniądze, ale dla tych które chcą czas spędzać jak najdłużej z dzieciaczkiem to fajna sprawa, bo zawsze jakiś grosz wpadnie.

Do góry