reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

hejka

Wikama gratulacje takiej zdolnej Córeczki, rozumiem Cie moja Córa ma 5 lat ponad i chodzi do przedszkola a każdy wystep to bardzo nas wzrusza że ona juz taka panienka duża:biggrin2:dziekuje za troske ja czuje sie słabo bo temperatura spada i wraca i w zwiazku z tym jutro ide na kontrole co i jak do internisty.Mała sie rusza troszke dziwnie bo tak skacze no ale podobno nie ma sie czym martwic.Zastanawiam sie jeszcze nad wizyta u innego ginka tak dla spokoju.Ech ja to nic w sobote mloda dostała 40,3 st goraczki:szok: okazalo sie ze to szkarlatyna przyniesiona z przedszkola bo tam istna epidemia tej choroby.Wikama ja farbuje wlosy i farbowałam poprzednio w ciazy.

Marta skoro zalezy CI na porodzie SN zycze CI tego i zdrowej Dzidzi bo to najwazniejsze. JUz niedługo oj bardzo niedługo Wojtuś bedzie z Wami po tej drugiej stronie brzuszka:tak:

Danutaski to teraz przechodzisz na mieszkanke dla dzieci tak? Czy zamroziłaś sobie jakis zapasik pokarmu....chociaz to chyba by na długo i tak nie starczyło;-).

Suana oby sie obyło bez zabiegu&&&&&&&&&&&&&

miłego dzionka

reklama
Wikama ja też farbowałam włosy w ciąży, co prawda na początku 7 miesiąca ciąży ale jakoś szczególnie nie zwracałam uwagi na farbę. Tak jak mówi nanu farby bez amoniaku to pic na wodę.

Ja farbowałam Castingiem bo niby jest bez amoniaku. Nie polecam. Blond nie dał rady i musiałam wrócić do brązu.
Ale z szamponów i pianek to chyba wszystko jest ok. Ja musiałam mieć farbę i niestety buba.

Wikama ja tez kladlam kolor, jak sie boisz wez z palette maja 10 minutowe. Brak amoniaku tak jak juz bylo wspominane to czysty wybieg reklamowy, po zmieszaniu skladnikow powstaje co? Amoniak:-D ale, zeby Ci zaszkodzilo czy maluszkowi musialabys godzinami w nim siedziec;-) wiec jak ma Ci to poprawic humor rob kolorek i juz:-)

Kaso moj mlody tez w swieta przechodzil szkarlatyne, po podaniu penicyliny odeszla w sina dal;-) akurat ta chorobe dzieci moga przechodzic kilka i kilkanascie razy. Ty juz masz antybiotyk, wiec powinna Cie ominac...mnie rozlozyla, ale szkarlatyna nie jest grozna dla malucha. Paciorkowce, ktore ja wywoluja u nas przechodza w najgorszym wypadku w angine i z tego co moj domowy mowil nie dostaja sie do plodu.
Duzo zdrowenka kochana i nie denerwuj sie, choc latwo sie mowi a jak co do czego to czlowiek nie kontroluje sam swoich emocji.

Nanu to faktycznie nie wygladalo efektownie, lepiej z halogenem:-) aczkolwiek u nas halogen by nas zjadl finansowo przy takim zuzyciu jakie my mamy;-) a znow po ciemku boje sie lazic, bo czasem kot wpadnie w butki i bumm gotowe;-) potrafi mopa z lazienki wytargac do przedpokoju, wiec swiatlo w drodze do kibelka to mus;-)

Ostatnia edycja:
Siedzę w necie i czytam, czytam i czytam... wszędzie piszą, że w mojej sytuacji powinni po prostu wywołać poród i że nie ma jako takich przeciwwskazań żeby spróbować rodzić sn. Co prawda u kobiet z nadciśnieniem częściej taki poród się komplikuje i trzeba kończyć cc. Jutro chyba nie będę czekać do tej 13 tylko pojadę do południa bo później mogą znowu nie mieć miejsc.

Dziewczyny czemu tak nalegacie na poród siłami natury? Ja zawsze mówiłam, że wolałabym mieć cesarkę - nic nie boli, dziecko mniej stresuje, nie ma ryzyka niedotlenienia. Zresztą zawsze bałam się o oczy. To czemu?

Marta jutro już 38 tc, wiec wymówki nie będą mieli!

Jak zobaczą moje ciśnienie to nie będą mieli chyba wyjścia. Teraz miałam 155/89 :szok: więc dzisiaj będę się już chyba nastrajała na poród.

Małgonia ja nie chcę cc dlatego, że dzieci po cesarce są bardziej narażone na choroby układu oddechowego i alergie, że nie jest przygotowane na to co ma nastąpić i wyciąga się je gwałtownie z ciepłego mamusiowego brzuszka. A ze strony mamy to mnie przeraża rana i to, że dłużej będę do siebie dochodzić i nic nie będę mogła w domu zrobić.A ja raczej aktywna i samowystarczalna jestem.

małgonia akurat powodów za porodem sn jest o wiele więcej, niż za tym przez cc.. no nie mówię o sytuacji, gdy jest wskazanie do cięcia.. ale powiedzieć, że dziecko podczas cc "mniej się stresuje" to znaczy, że za bardzo się nie wie, co maluch czuje podczas porodu i jak ważne są dla niego skurcze macicy.. nie odbierz asolutnie tego jako atak, ale wiem co nieco na ten temat, naprawdę warto poszukać informację o tym, jak dziecko odbiera poród sn a jak cc:tak:

reklama
Martus nie daj sie splawic jutro, powiedz im, ze wiekszosc dnia jestes sama w domu i jakby co to niemialby kto Ci pomoc...

Malgonia cc niesie ze soba ryzyko jak kazda operacja, po sn jestes mobilna od razu, niski prog powiklan po...a po cc??
Poza tym po sn nie ma blizn widocznych, nawet jak szew pusci to nie ma tragedii, po cc juz jest inaczej.

Rodzilam dwa razy sn i nie chcialabym cc, nawet zastanawian sie czy brac znieczulenie ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry