reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta - z tego co wiem, nadciśnienie może powodować problemy z przepływami - dlatego jest tak ważne, zwłaszcza w końcówce ciąży. Jeśli dzisiaj nadal będzie przekraczać 140/90, lepiej zgłosić się do lekarza.. Trzymam kciuki! I za ciśnienie i za rozwarcie :)

Anila
, oby choróbsko już sobie poszło! :)

Nanu, mieszkanie bardzo fajne :) Daj znać jak będzie w gazecie, kupię chętnie pooglądać :) Mój K. też jest archietektem, więc chcąc niechcąc też jestem trochę w temacie ;) Trzymam kciuki za premię!

Wikama musisz być bardzo dumna z małej! :))

Myszko
, a co jak będziesz miała wybrany szpital a zaczniesz rodzić będac zupełnie gdzieś indziej? Bynajmniej Ci tego nie życzę, tak mi po prostu przyszło do głowy - bo u nas gdzie pojedziesz tam rodzisz i już.

Ja mam zwolnienie do końca przyszłego tygodnia i chcę pojechac na kilka dni do rodziców ale najpierw muszę się upewnić czy wszystko się ładnie oczyszcza czy jednak szpital i zabieg będą konieczne - wolałabym, żeby nie.. Sama nie wiem dlaczego tak się bronię rękami i nogami przed tym szpitalem, ale jakoś się go boję. Poroniłam w sobotę wieczorem więc pójdę w środę może na kontrolę.. Trzymajcie kciuki, żeby było ok. A później badania jak najszybciej i okaże się co dalej..

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babolki,

nie uwierzycie, ale znalazlam majeranek! jeszcze od czasu do czasu mnie kaszlnie wiec moze bym sobie taki napar zapodala, co? jak to sie robi, ile tego majeranku na kubek wrzatku????

Danutaski czy ja sie urodzila Nina uzywalas do spania spiworkow?? mowi sie o tej smierci lozeczkowej, nie wiem kurcze czy kupowac czy jednak zostac przy kolderce? sama nie wiem....co myslisz?

Sorki dziewczynki, ze was nie doczytam:baffled:ale pozdrwiam wszsytkie bez wyjatku!!

Kicia ja parzylam 2 lazeczki na 3/4 szklani wrzatku i 10 min pod przykryciem. Pewnie, ze pij nie zaszkodzi na pewno.
Ja kupuje taki spiworek na szelki, bo pomijajac zagrozenie mloda Ci sie z pod kolderki najnormalniej wykopie i bedzie spala obok;-)

Suana nigdzie sie nie wybieram, ale gdyby to moge spokojnie rodzic w calej europie;-) a wybor szpitala polega na tym, ze unikasz biurokracji bo maja juz wszystko duzo wczesniej lacznie z historia prowadzenia ciazy i ewentualnymi schorzeniami matki...czyli teoretycznie wiedza wszystko o pacjentce lacznie z tym czy zyczy sobie aromaterapie, akupunkture i co tam jeszcze wymysli;-) jadac do innej placowki mam mniejszy komfort. Taka roznica:-)

Nanu ja lubie te ledowe listwy i poniewaz kuchnie mam w polowie drogi do wc to listwy sie pala w sumie 24/24 zebym sie w nocy nie zabila ;-)

Marta super, że tak wyszło z bratową:)!!! To teraz będzie razem z mężem mieszkać? Dla nich to ogromne szxzęście! Fajnie że im pomogliście! A co do umowy, to ja chce rodzić koniecznie w szpitalu na ul. Żelaznej w Warszawie a ten szpital miał zostać sprywatyzowany. Wiem niestety z czym to się wiąże, z kasą, ale bardzo chcemy oboje tam rodzić bo moja ginekolog tam pracuje. Wszystko się wyjaśni w ciągu najbliższego miesiąca, bo zobaczymy czy jest toxo czy muszę robić amniopunkcje czy dziecko jest zdrowe i w zależności od wielu czynników będziemy się decydować na taki szpital który jest najlepszy dla Maluszka. Na żelaznej jest bardzo dobra opieka nad matką i dzieckiem, również intensywna terapia noworodka, natomiast nie wiem jak ze specjalistami od toxo. Zasięgne szczegółowe informacje jak będę wiedzieć na czym stoję :)

Bo się przeraziłam że czegoś nie dopilnowałam:szok: ufff to kamień z serca. Ja poprasowałam szpitalne rzeczy które wczoraj uprałam i na nowo spakowałam torbę. Póki co swoje rzeczy na pobyt,te porodowe mam w innej torbie więc najwyżej jak będzie akcja to mi dowiozą.
Jeśli chodzi o brata i bratową to już widać ogromną różnicę w zachowaniu brata. Wcześniej bez kija nie podchodź a teraz milutki i nawet nie strach do niego zadzwonić ;-)Ciekawe tylko jak bratowa zniesie mojego eMa jako przełożonego:confused:

Marta - z tego co wiem, nadciśnienie może powodować problemy z przepływami - dlatego jest tak ważne, zwłaszcza w końcówce ciąży. Jeśli dzisiaj nadal będzie przekraczać 140/90, lepiej zgłosić się do lekarza.. Trzymam kciuki! I za ciśnienie i za rozwarcie :)
Przepływy badały w piątek i wszystko było idealnie. Decyzja zapadła że jutro jadę- co ma być to będzie. Dzisiaj tylko się będę modlić żeby były miejsca na salach chorych.

Hej babolki,

nie uwierzycie, ale znalazlam majeranek! jeszcze od czasu do czasu mnie kaszlnie wiec moze bym sobie taki napar zapodala, co? jak to sie robi, ile tego majeranku na kubek wrzatku????

ja też dawałam dwie łyżeczki na kubek wrzątku, parzyłam pod przykryciem 10 minut, odcedzałam i piłam. Pomaga doskonale i nawet mi smakowało.

Nanu ja lubie te ledowe listwy i poniewaz kuchnie mam w polowie drogi do wc to listwy sie pala w sumie 24/24 zebym sie w nocy nie zabila ;-)
mnie się podobały ale u nas jakoś mi nie podpasowały, wyglądało to jak dla mie zbyt kosmicznie, no i raziło po oczach jak były zapalone wiecorem jak się np siedziało na kanapie....
tak o wyglądało:

Zobacz załącznik 530674

suana - miłego wyjazdu do rodziców! Myślę że to dobry pomysł....*

Suana ściskam Cię serdecznie i również myśle, że wyjazd dobrze Ci zrobi! Oby tylko lekarz powiedział, że się dobrze oczyszczasz! Trzymam kciuki &&&!

Martuś spokojnie, nic nie przegapiłaś to w tym szpitalu były/może są problemy z przyjęciem jeżeli nie ma się podpisanej umowy!

Dziewczyny mam pytanko: czy któraś z Was farbowała włosy w ciąży? Mam już spory odrost i chcę coś z nim zrobić. Macie do polecenia jakiś szampon koloryzujący czy piankę czy farbę bez amoniaku? Z natury jestem ciemną blondynką a farbuje włosy na jasny cipły brąz. Doradcie coś bo już w lustro nie mogę patrzeć:(

reklama
ja farbowałam już 2 razy w tej ciąży... farby bez amoniaku to ponoć pic na wodę bo bazowo nie zawierają amoniaku ale po zmieszaniu już tak....
ja farbowałam Wellatonem w piance i nic mi nie było...

Do góry