reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

jakieś 6 godzin później :-D:-D:-D ciekawe czy od tamtej pory nikogo nie przyjmował bo jak każdego tak zbada to troszeczkę kosztów poniesie :-D mój brat w sumie nie musiał się zgodzić chyba ale w sumie co mu szkodziło. Będzie bynajmniej aktualnie przebadany bo w jego pracy nigdy nic nie wiadomo-ryzyko duże.

Rozmawiałam przed chwilą z tatą- czeka aż mu się kroplówka z ketonalu skończy i wybywa do domku. Ma już wypis w ręku, zdejmą mu tylko wenflon i bajbaj szpital. Ale szczęśliwy i ja w sumie też. Teraz Wojtuś się może brać do roboty. Chociaż u nas i tak zakaz odwiedzin w szpitalach więc dziadkowie będą musieli się wstrzymać aż wrócimy do domku. Dobrze, że jeszcze nie zakazali u nas porodów rodzinnych bo wtedy bym się załamała...

reklama
Cześc kochane;
właśme skonsumowałam śniadanko czytając co u was.

Wikama dobrze, że maluszek ok. Oby tak dalej!!!

zerknelam na poczte i widze, a tam przyslali mi mi wiadomosc "witamy w III trymestrze"... to juz trzeci sie zaczal??:szok:
cos im sie chyba pokickalo, bo wg mnie to od 28tc jest IIItrymestr...

No to super. Już III :-D Za chwilę i ja tam będę!!!

Marta u powlutku się doczłapiesz :tak:

hello :-)

właśnie zjadłam śniadanko i leżę.. choć aż mnie nosi, no ale jak trzeba, to trzeba:-)

marta niezłe z tym dentystą hihihih

myszka ja bym się chciała niemieckiego nauczyć,tak dla siebie.. angielski znam, ale jak byłam u rodziny męża w DE, to czułam się jak kretynka, że nic nie rozumiem..

gatto wyprawkę już masz dla Malutkiej? a w ogóle imię już wybrane?

miłego dzionka :-)

Ciężaróweczki pochwalcie się jakie imiona wybraliście dla swoich skarbów?

no własnie, dobre pytanie:-) my na razie nie rozmawiamy na ten temat, żyję z wizyty na wizytę.. dla dziewczynki zawsze podobało mi się imię Laura, ale nie jestem pewna do końca, czy dałabym córce takie imię.. a dla chłopca nie mam pomysłu, podoba mi się Dominik, Tymon, Ignacy..

Ewcik koleżanka ostatnio dała córeczce na imię Laura- na początku wszyscy sceptycznie podchodzili ale teraz nikt nie wyobraża sobie żeby mała miała inaczej na imię ;-)

U nas nadal imienia dla chlopca brak;-)

Ewcik w niemieckim nie ma co za duzo myslec, duzo slow jest zblizonych do angielskich, a i w polskim potocznym sporo sie ich uzywa. Moj dziadek mawial "nie mysl tylko sluchaj" no i mial racje;-). Mlodemu w pol roku weszla gramatyka na tyle, ze czasem tv poprawia, a z gadaniem...zastepuje sobie polskie slowa niemieckimi gdy nie jest pewny odmiany i naszej gramatyki...musze go stopowac, bo coraz czesciej to robi.
Mnie najlepiej sie jednak uczy razem z mala sasiadow;-) wiec nadal wiecej kumam a mniej gadam, ale jak musze to musze...na zasadzie" kali kochac" ale dziala;-)dostaje co chce.
A jak widze, ze mnie nierozumieja badz nie chca to przestaje sie wysilac i lece z angielskim;-) oni tu maja w szkolach od poczatku, wiec nie go kijem to palka i da sie :-)
Co do chinskiego dla eMa...co to, to nie szybciej nauczylabym go lamanego polskiego:-D

reklama
Do góry