reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wrocilam z zakupow, dla malego kupilam dwa kocyki, 3 sliniaki, ta torbe na butelke (taniej niz w sieci) po butelki pojade moze jutro. Tomaszowi kupilam buty (moglam wziac od razu, bo wzial te co sie im przygladalam) no i eM mi sernika rozmraza :-)
Jeszcze jutro wejde i jednak wezme dwuwarstwowy koc, bo w kwietniu moze byc roznie;-)

Suana u mnie ta butelka kosztuje 29,90 wiec wychodzi jakos okolo 120, a nie 160 jak na allegro. Jak przejde na mm to juz pewnie maly bedzie pochlanial te 170ml to wtedy moze kupie. Jak Danutaski zauwazyla niepelna moze miec rozne temperatury, o kupic i studzic to sie mija z celem. Choc jak na calodniowy wypad to bardzo przydatna...musze to jeszcze dokladnie przemyslec;-) i dotknac:-D

Kicia u nas w szpitalu te gatki siatkowe normalnie w lazienkach sa jak i podklady, moze u was tez sa na wyposazeniu?

Kupowalyscie pampersy 1 czy 2? Na poczatek? Bo zgluplam...

Danutaski wlasnie w takiej pozycji moj Tomaszek wygladal na psa i glowa walil o szczebelki:-D, nie bylo oznak, ze go to boli ale widok kiwaka do lez doprowadzal...i gdzie pies polazl tam przepelzal krecac sie w jedna strone :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Danutaski ależ ta Twoja Ninka jest słodka!!!!! Taka do schrupania!!!! Pewnie, że każde dziecko ma inne upodobania i każdemu spodoba się inna karuzelka, dla mojej Wiki była za mało widoczna. Ogólnie noworodki wyraźnie widzą tylko intensywne kontrasty (jak biel i czerń, pastele na ciemnym tle) i oczywiście nie widzą dali. Więc pewnie zależy to od dziecka, ostrości jego widzenia a może dziecko bardziej spogląda w miejsce skąd dochodzi jakiś dźwięk niż tak naprawde są jakieś zabawki. To jest trudne do ocenienia jaką karuzelkę kupić i tak sobie myśle, że wszystko zależy od naszego gustu i tego, że nasz pomysł zostanie "doceniony" przez nasze dziecie :)

Gatto dzięki Bogu, że dzieciątko ma szanse na normalną rodzinę!!!

Iza tak to jest z tymi weselami, ja w zeszłym roku miałam zaproszenia dwa a jakoś ochota na zabawę wtedy mi już przeszła, a w tym roku na jedno, ale daleko i napewno już nie będę w dwupaku, więc zobaczymy!

Mysia to zakupy udane!!! Super!!! Ja jeszcze się staram wstrzymać ale strasznie mnie korci aby chociaż jakieś drobiazgi pokupować :)

Wika ja zaczelam wczesnie, bo na raz to za duzo a znow czekac do feralnego 29 to bez sensu...co ma byc to bedzie zakupy tego nie zmienia;-) a daja tyle radosci. Musze pilnowac endorfin, bo seksu w tej ciazy to zaznalam raz:-(

Karo to moze, to latanie za autkiem sobie odpusc. Powinnas wiecej lezec i brac magnez zeby szyjke podchodowac chociaz do 3-3,5cm.

Ostatnia edycja:
Myszko nie ma tak dobrze, gaci nie ma i podpach tez nie, trza se samemu kupic. I nie ma zadnego feralnego 29!!!!!!! Wszystko pojdzie jak po masle!! Zobaczysz!!!!!

Danutaski Nina jest boska!!!!

Aaaaa Myszko pampery na poczatek polecaja Pamper New born czyli 1-ki:tak:

hehe to Myszko uważaj! dawkuj te zakupy:)

danutaski - Ninka boska!!! jak patrzę na te zdjęcia maleństw to aż mi się mordka cieszy:D

karo - cieszę się że na wizycie wszystko ok:)

ja po pracy wszamałam z S obiadek, a potem leżeliśmy do teraz.... Wstałam,zajrzałam do Was i zaraz chyba spadam do łóżka - takie dziwne kłucia/nie kłucia dziś czuję w dole brzucha... może więzadła - nie wiem...

danutaski ale Ninka boska, same oooohyy i ahhhyy :-)

myszko ale się obłowiłaś, aż zazdroszczę takich zakupów. Też jestem zdania, żeby troszkę wcześnie zacząć sobie kupować, bo później to nagle kupa kasy do wydania i sił już na tyle brak. a 29 teraz będzie dla Ciebie szczęśliwy i przelecie zanim się obejrzysz :)

Wikama a ja akurat na te baaardzo mam ochotę iśc, bo fajni ludzie :) no ale coż zrobić, w maju się wybierzemy, jedno nam odpada bo do Czech jechać nie będę z takim bandziorem :p jak będę w 37 tc to mamy kolejne, jak będę się dobrze czuła to może też pójdziemy, oczywiście razem ze spakowaną w razie czego torbą do szpitala :-p

Tak Myszka mas racje powinnam odpuscic ale niechcialam szwagra samego zostwic i w sumie tylko musialam z nim jezdzic bo niezna sie u nas tutaj a tak to siedzialam w aucie.Magnez biore i duzo wypoczywam,gin mowil ze dobrze bo jak narazie sie nieskraca tak jak ostatnio zaraz o 1cm naraz,ale trzeba uwazac.
Ja tez kupilam pampersy 1-ki na poczatek ale 2-ki tez kupilam bo byly w promocji.
Tez mam juz duzo rzeczy dla malej,duzo dostalam od siostr,materacyk kupilam,posciel.Rowniez uwazam co ma byc to bedzie.Wszystko w rekach Boga!
Danutaski Ninka jest przeslodka!

Kupie wiec 1 i 2;-) jedynek w paczce jest tylko 27szt, w dwojkach juz sa 48szt, a roznica cenowa 2 euro...no i gdzies czytalam, ze jak dziec ma dluzsze nozki to lepsze beda 2...
Te 2 z pampersa tez sa new born;-) no i pamietam, ze Tomaszowi od poczatku kladlam dodatkowo tetrowa zeby bioderka ladnie sie uksztaltowaly...wygladal jak zaba, ale problemu z biodrami nie mial;-)
Fajnie, ze wladze tak szybko wydadza decyzje o adopcji tego malucha ma ogromne szanse na normalna kochajaca rodzine...a ze sprawa glosna to pewnie szybko znajda sie chetni oby odpowiedzialni rodzice:-)

Karo a jaka dawke masz dzienna magnezu? Na siedzaco tez jest ucisk na szyjke;-) mniejszy ale jednak.

Z zakupow na ten miesiac to jeszcze butelki i jak dorwe przybory kosmetyczne w jednym etui to wezme;-) i strylizator. Na nastepny miesiac juz bedziemy brac lozeczko ze dwa dodatkowe komplety poscielowe (2 juz mam) karuzelke, przescieradla i ceratki i tetre.
W marcu wozek i w kwietniu szafe i wanienke. No i gotowe ;-)

Ostatnia edycja:
Hej!
Nie udalo mi sie dzisiaj skontaktowac z lekarzem. Rano mial wylaczony telefon a potem nie mialam czasu dzwonic. Pozniej wieczorem jak probowalam to nie odbieram. Zobacze jutro co bedzie dalej. Dzisiaj w pracy to byla masakra. Podpaska maxi starczala mi na niecale pol godziny. Teraz jest troche lepiej. Zobaczymy jak bedzie w nocy.

Danutaski jaka Ninka sliczna i jaka juz duza!!!

reklama
Karo oczywiście gratuluje, że z dzidzią wszystko ok i że szyjka mniej się skraca! Ale Mycha ma racje, musisz poleżeć... Jak zrobisz jeszcze jakiś wypad to dowiemy się gdzie mieszkasz i dopadnie Cię gang ciężarnych i przywiąże do łóżka :)

MDziewuszki ja bardzo bym chciała coś pokupować ale paraliżuje mnie strach... Tak ostatnio sobie myślałam, że jak wszystko będzie ok to coś już Maluchowi pokupuje a tu wyszła ta toxo! Jakoś nie jest mi dane za dużo radości jak na razie. Za 1,5 tyg mam powtorkè badań w zakaźnym, zobaczymy co wyjdzie.

Do góry