reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Wikama,spokojnie - samo przyjdzie,zobaczysz...

Ja wlasnie mocze sie w wannie,nie spalam pol nocy przez te bole brzucha... S tylko biedak sie nalatal po nospe,po magnez,po wode,po espumisan... ehh... nie wiem co to... jest lepiej ale ten bol sie w nocy przeniosl na wysokosc pepka i na calej szer brzucha go czulam... teraz ok jak nie wykonuje gwaltownych ruchow,postanowilam polezec z 10 min w wannie,to tez czasem pomaga... milego dnia kochane!

reklama
dzien dobry

Nanu moze idz do ginka sprawdzic co sie dzieje?

Ja dzis tez posrana, bo papier nie byl jak zawsze czysty, tylko lekko (bardzo lekko rozowy) i na 8 jade to sprawdzic.

Na razie sie uspokoilo po kapieli... pojade do pracy ale ja tylko cos to S po mnie przyjedzie i pojedziemy do gin... w sumie mnie ostrzegala w czw ze moge czuc rozne klucia i ciagniecia i zeby probowac nospe... mam wrazenie (oby!) Ze to znow gazy bo po wstaniu uszly ze mnie solidnie ze 4 razy i tfu tfu jakby lepiej...
Myszko kciuki za wizyte sprawdzajaca,moze te zakupy cie zmeczyly.... wierze ze wszystko jest dobrze...

Niby teraz czysto, ale jak nie pojade to bede sie denerwowac... jak bede u niego o samej 8:00 to moze jeszcze nie bedzie nikogo to zerknie czy tam w srodku czysto i jak szyjka.

Nanu mozliwe, ze to tylko gazy ale ja tez latalam z worek setki razy sprawdzac... lepiej isc 101 i uslyszec ze jest ok i to normalne niz raz nie isc...

Wiem,tylko dzis musze byc w pracy,moja gin jest od 13 chyba wiec i tak rano nic nie zalatwie... poki co kolejne gazy poszly,jest duzo lepiej... S po mnie przyjedzie jak cos,obadam sytuacje do 10-11 i zobacze...

tak, czy siak po robocie wejdz niech lookinie co tam u mlodej.
Ja tez sie zaraz zbieram, moj syn powiedzial ze chora jestem... ale w nosie mam to ;-) jak mowilam za kazda wizyte maja kase, wiec laski nie robia od tego sa
u nas na szczescie w necie mozna sprawdzic jak pracuja ;-)

b_2.jpg
b_5.jpg
b_w.jpg
b_5.jpg
b_d.jpg
pregnant.jpg
b_6.jpg
b_4.jpg
b_perc.jpg
complete.jpg
p_1.jpg
p_0.jpg
p_0.jpg
days_to_go.jpg

my juz od setki zaczynamy odliczac, juz tak nie wiele zostalo a strach coraz wiekszy...
dobra zbieram sie to akurat bede na 8:00 u niego

Ostatnia edycja:
Karo01 super wiadomości gratuluję ;-)
Myszko u mnie w szpitalu nawet te podkłady między nogi i te maty na których się leży trzeba mieć swoje :-D
Widok Tomaszka z pewnością był niesamowity :tak:a myśmy się wczoraj naśmiali, bo zauważyliśmy że jak czytam artykuł z gazety na głos, to Nina lepiej gada (i bez przerwy) niż jak do niej mówię!
Co do pampersów, dużo zależy od tego jakie duże będzie dziecię, Nina ważyła niecałe 3kg i 1-ki używaliśmy z półtorej miesiąca, ale koleżanka urodziła chłopca 4,2kg i u nich jedynki nie zdały egzaminu,były na styk. Lepiej więc za dużo jedynek nie kupować. Dwójki używamy do teraz, ale zaraz będziemy przechodzić na 3 i te prawdopodobnie będziemy używać do około roku. U nas jak jest dobra promocja, 1-ki kupowałam za 50gr/szt, dwójki 52-53gr/szt, trójki 56gr/szt.
1-ki waga 2-5kg
2-ki waga 3-6kg
3-ki waga 4-9kg
Nina obecnie waży 6.
Wikama co do kolorów karuzeli wszystko się zgadza, noworodki widzą tak jak piszesz, z tym że ja się o tym dowiedziałam od Myszki, jak już karuzelę miałam zamontowaną przy łóżeczku :-D początkowo planowałam zmienić na kolorową, ale położna poradziła mi, aby wiszące sznureczki poobwijać folią aluminiową, że się będzie błyszczeć i tak też zrobiłam, a po miesiącu z groszami mogłam folię ściągnąć.
A z zakupami spokojnie, masz jeszcze trochę czasu, i tak jak pisze Nanulika, przyjdzie samo :tak:
Izka87 ja byłam na weselu w 38tc, w nadziei że zacznę rodzić, wszyscy tylko mi mówili "masz wysoko brzuch więc tak szybko nie urodzisz, przenosisz", a 3 dni później zaczęłam rodzić ;-)
Dorcia to życzę aby udało Ci się skontaktować z ginkiem.

Myszko, Nanulika, mam nadzieję że wszystko dobrze i że nic się nie dzieje.

Mnie znow rozgazowalo a chwile temu jeszcze przeczyscilo,brzuch juz nie twardy i jest ok poki co - mam nadzieje,ze minelo...
Ale basta! Wyjasniam dzis kwestie premii i spadam na zwolnienie,mam dosc...

Spalam moze 1.5h.....

Patent z folia lepszy od wymiany miskow;-) przetestujemy:-) bo mnie sie ten fisher tak podoba, ze sama dla siebie chyba bardziej kupuje:-D
My w tramwaju za jakies 5 min bede u doktora...zalamie sie chlopina, tydz temu bylam;-)

reklama
Po wizycie, wewnatrz czystko bez sladu krwawien, szyjka dluga, twarda, zamknieta. Ktg bez oznak skurczy. Ogolnie znow paniki narobilam;-) ale co tam juz spokojna jestem.

Do góry