reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Martus fajny i cena przystepna, zrobie fotke tego naszego to zaraz Wam wrzuce.
Oczywiscie jak przyszlo to eM mi od razu zlozyl:-)
Uwielbiam tego faceta;-)
DSC_0123.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny fajne te bujaczki!!! z Wiką miałam podobny, niesamowicie te bujaczki się sprawdzają. Fisher price ma dużo fajnych bujaczków i innych akcesorii dla dzieci.

Myszko od kiedy planuje drugie dziecko odkładam co miesiąc określoną kwotę i troche się już nazbierało. Nie mam zamiaru ze wszystkim szaleć ale są takie rzeczy na które chce sobie pozwolić. Z Wiką mieliśmy kompletnie inna sytuacje materialną i na wiele rzeczy nie mogliśmy sobie pozwolić a poza tym nie było też takiego wyboru. Wiki przez pierwsze miesiące spała w wózku, w gondoli. mieszkaliśmy na parterze i nie było problemu z wniesieniem jej do mieszkania. Czuła się w niej super, owijałam ją becikiem i miała przytulnie jak u mnie w brzuszku. Teraz mieszkamy w domu i nie dam rady zasówać z wózkiem na drugie piętro do sypialni i dlatego chce jakieś łóżeczko/kosz/kołyskę - szukam czegoś co będę mogła wykorzystać też później. W tym zestawie jest to bujaczek a później i fotelik do karmienia. Poza tym łatwo się składa i można zabrać ze sobą w drogę... Sama niewiem, jeszcze się zastanawiam... Mam jeszcze trochę czasu;) A i jeszcze jedno, na allegro można kupić w częściach i dużo taniej :)

Wikama rozumiem, ja z Tomaszem mialam podobnie...moj ex uwazal za zbedne takie akcesoria i to na "chwile"... Nie bylo tez takich cudow, cudenkow dla dzieci.
Teraz to eM wiele mi wymysla np meble dla malego na 2-6 lat kolorowe jak kiedys w przedszkolach byly...ok nie duzy wydatek bo komplet wychodzi okolo 150 a dziecie ma frajde i pokoj na miare jego wieku uzyteczny. Ale to cholernie mila odmiana gdy faceta nie trzeba prosic ani wymuszac podstawowe rzeczy;-).

Myszko fajny ten Wasz leżaczek, facet też ale to już mówiłam. Ja muszę mojemu pokazać ten co wyszperałam. U nas w sumie pierwsze dziecko i na wiele możemy sobie pozwolić ale jakoś tak racjonalnie podchodzimy do zakupów. Ja to muszę się przekonać że na serio jest nam to potrzebne-inaczej szkoda mi kasy.
Ja dopiero się umyłam ale jeszcze w piżamie siedzę :-) zaraz wysuszę włosy i się ubiorę w końcu. Ok 16 wychodzę.

Mysia mój M. jedynie boi się jak pokazuje mu jakieś rzeczy, że jeszcze za wcześnie abyśmy o zakupach myśleli. Boi się, że znowu skączy się niepowodzeniem i boi się o moją psyche. Ale widzę jak się cieszy jak widzi na usg że maluch się rozwija, aż ma łzy w oczach. On tak się nie zna na wyprawce i nie wie, że to trzeba się rozejrzeć i to czasami nie tak szybko coś w oko wpadnie. Ale wiem, że jak Maluch się urodzi to nieba mu uchyli. Teraz to tylko się modlimy aby zdrowe było i żeby albo tego tokso nie było albo jak jest to niech nie przejdzie przez łożysko.

Marta bardzo fajny!! Mnie kolezanka pozyczyla prawie taki sam tylko, ze jest do tego jeszcze stelaz i mozna zawiesic bujaczek i sie tworzy hustawka. Bardzo fajne!
Wydaje mi sie, ze te zabawki fishera sa bardzo bezpieczne:)

właśnie jeszcze poszperam za takim z którego można huśtawkę zrobić. Jakoś w tego typu sprzętach bardzo przekonuje mnie fisher price- jednak co marka to marka.

Wikama komplet bardzo fajny, bo na pierwsze miesiące jak znalazł, najpierw masz przenośną gondolę którą bierzesz tam gdzie idziesz, potem masz pochylony fotelik który się przyda do jeszcze nie siedzącego dziecka, a następnie masz krzesełko które nada się do obiadków. Musisz się zastanowić tylko czy chcesz na to wydać takie pieniążki.
Ja miałam ambę aby pokupować rzeczy porządne, kupowałam je jednak używane, bo nowe były mi za drogie. I tak, na początek nam bardzo sprawdza się kosz Mojżesza (ja kupiłam za 200zł) coś w takim stylu: KOŁYSKA KOSZ MOJŻESZA + KOCYK + PRZEŚCIERADŁEŁKA (2922848164) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. może stać sztywno albo być bujane, możesz nawet postawić sobie koło łóżka, w pierwszych tygodniach jak Nina się budziła a jeszcze nie była pora jedzenia, to ją usypiałam z powrotem nie wychodząc z łóżka a bujając nogą :-p
Na następne miesiące kupiłam fotelik bujany Mamas&Papas u nas w Polsce mało znana i droga firma, kupiłam używany poprzez Allegro za 250zł z wysyłką, mam dokładnie taki jak ten: MAMAS&PAPAS STAR-LITE HUŚTAWKA NAJTANIEJ (2865363228) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. masz kilka poziomów oparcia dziecka, na daszku są migające diody, dodatkowo możesz ustawić bujanie na 5,10 lub 15 minut na 5 poziomów intensywności bujania i puszczać muzyczkę. Też wszędzie można przenieść "za tyłkiem".
W dalszej kolejności mam krzesełko i stolik o kształtach obłych za 80zł używane aby dziecko się nie obijało, no i potem będzie to służyć jako stolik. Krzesełko mam identyczne jak to WIELOFUNKCYJNE KRZESEŁKO DO KARMIENIA KIDSMILE (2908258418) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Musisz sama si zastanowić co Ci najbardziej potrzebne, niewątpiwie bardzo fajne to co wysłałaś tylko troszkę drogie.

Jeszcze odnośnie zabawek, ktoś chyba pisał o karuzeli, chyba Myszka, potwierdzam w 100% bardzo fajna rzecz, Nina potrafi z dobre 15 minut patrzeć się na karuzelę, a jak jej powieszam to ma rogala od ucha do ucha tak ją lubi i się do niej non stop śmieje. Na noc ściągam aby nie przeszkadzała i tak samo jak chcę aby spała w dzień to jej ściągam, aby jej nie pobudzała, żeby mogła się wyciszyć. Zatem po nocy kiedy Nina się budzi, nie ma karuzeli, i wtedy bardzo przydają się obrazki powieszone na ścianie przy łóżeczku, wpatruje się w nie jak szalona i też się do nich śmieje. Jak ściana jest niedaleko łóżeczka to można coś takiego powiesić, u nas sprawdziło się w stu procentach. Coś takiego na przykład DREWNIANE OBRAZKI MISIE CUDNE DLA DZIDZI 3 SZTUKI (2917577474) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ja mam 3 drewniane kolorowe, powieszone nad łóżeczkiem ale nie przy samej głowie tylko od połowy łóżeczka do nóg, aby Nina nie zadzierała głowy do tyłu, tylko patrzyła jakby trochę "przed siebie".

reklama
Chyba mam ciążę urojoną hahaha. 7dc po owu nie powinnam mieć jeszcze dolegliwości, a zgaga wciąż męczy i zjadłam kawałek kanapki i mam ochotę na hafta. To urojenie,prawda? :)

Do góry