reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ja nie spałam z powodu małżona i młodego. Pierwszy tak chrapał, że chyba cały blok go słyszał, a drugi kaszlał.
O 5 przeniosłam się do salonu na kanapę - to kot skądś wyciągnął siatkę foliową i z nią biegał.
Mam ochotę zabijać! To moja 3 lub 4 nieprzespana nocka.
Ja chcę, żeby ktoś się mną zajął, żebym mogła leżeć i nie myśleć.

reklama
Gatto ja już od jakiegoś czasu mam kilka pobudek w nocy, ale odkąd przeniosłam się na inne łóżko zasypiałam dość szybko i dwie pobudki też były, ale od razu też zasypiałam, a dzisiaj wróciłam do sypialni i co? i był chyba punkt kulminacyjny :-p mam problem ze spaniem, bo kurde zawsze spałam na brzuchu a teraz dupaa i chyba za dużo myślę podświadomie żeby się na brzuch nie przekręcić.

Zapominajka wcale się nie dziwię, że chcesz pozabijać :-p

myszka ojjj to macie dużo czasu na chodzenie po sklepach, będzie chulaj dusza piekła nie ma :-)

Magda &&&& nasze radary coś czują, że będzie cykl owocny :D ja na początku ze śluzem miałam różnie, raz potop, raz suchutko, a teraz muszę kilka razy w ciągu dnia lecieć do toalety, bo mam wrażenie, że coś się ze mnie "leje" :-p
a co do buteleczek, ja sobie zamówiłam ostatnio z punktów payback :-p mieli jakąś promocję na stronie, że 2 tys pkt mniej za buteleczki aventu, więc zaszalałam i to mój pierwszy "zakup" dla dzidziuśka.. czekam, aż przyjdą bo mają jakieś braki na magazynie

Kochane u mnie jeszcze tydzień do testowania i ja co miesiąc mam objawy ciąży :):):) Także nie zdziwię się jak i tym razem organizm płata mi figla, ale zgaga od rana 5 dzień to trochę ponad moje siły :p

cześć kobity!!! produkujecie jak szalone!!!

Zapominajko a Iggy śpi w dzień? może z nim się połóż?? a jak nie sypia to włącz bajki i olej wszystkich którzy mówią, że to nie pedagogiczne, pochwaj noże i inne ostre i niebezpieczne narzędzia, wywal na środek pokoju masę bezdzwiękowych zabawek i się połóż... Jak się prześpisz nic się nie stanie, a wyspana mama to szczęśliwa mama:)

myszko ale się uśmiałam, gdy czytałam, że Twój synuś nasiusiał sobie na buziola:-):-):-)!!! Normalnie padłam!!! A swoją drogą jesteście kobitki skarbnicą wiedzy!!! U Nas też ma być podobno siusiak, więc czytam Was i chłone wiedze!!!
Udanego spacerku i zakupów!!!

Dorcia co do tak krótkiego cyklu, rzeczywiście może tak być po poronieniu, ale też niestety musisz się obserwować, bo tak częste miesiączki mogą wpłynąć nie korzystnie na krew (niedokrwistość). Jak będzie obfita to zadzwoń lub odwiedz ginekologa.

Magda trzymam kciuki aby okazało się, że tym razem coś wykombinowaliście :)

Marta uważaj na siebie!!! Ja upatrzyłam dla swojego dzieciątka taki trzy elementowy zestaw i'coo
Krzesło Grow With Me 1-2-3 łączy trzy produkty - łóżeczko, leżaczek i krzesełko - w jeden., tam też jest leżaczek, będę wdzięczna jak spojrzycie i powiecie co o nim myślicie.

Danutaski spójrz proszę na tego linka na górze i daj znać co o tym myślisz???

Nanu pazurki extra!! Fajnie, że rozmowa rozwiązała problem!!! oby tak już chłopakowi zostało ;). To co zaczynamy odlicznie do urlopu, więc : 5....

Magda trzymam kciuki aby Wam się udało i ten cykl był owocny :):)

Dorcia Danutaski ma racje, najlepiej skontaktować się z ginekologiem! Tak częste miesiączki grożą niedokrwistością, a po poronieniu mogą świadczyć o źle oczyszczonej macicy. A może tak być, że to tylko plamienienie czy to jest taki okres z prawdziwego zdarzenia?

A mi najpierw wcieło posta, a później przy edycji pojawiły się stare wpisy - na babyboom dzieją się czary:):)

Ostatnia edycja:
Hello

Zapominajko ale masz szalonego kotka hehehe
Katherine witaj zapalam światełko dla Twojego Aniołka:-((*)

Ja tez mam problemy ze spaniem bo moja córa urzadza sobie nocny boksik i dopóki czegoś nie skubnę to obija mi zeberka:-D

Marta oj blisko już blisko do porodu, z ciekawościa oczekuję czy to JUZ u Ciebie:-)
Gatto to nastepna jesteś TY w kolejnoiści a potem ..................chyba ja:szok:szoooook
Magda coś czuję że beda II................:-)

mielgo dzionka

Pol poniedzialku pracowego za mna:) uff!

Mam nadzieje ze to ostatni tydzien. Czekam na dodatkowa premie od prezesa zeszly rok,boje sie ze jak bede na L4 to mi jej nie wyplaca... w tej choleernej firmie zmienia sie wszystko jak w kalejdoskopie! Jest szansa ze przyjdzie z wyplata w srode,jak nie to nie wiem jeszcze co zrobie... szefa poprosilam o jakies zwiady w temacie,zobaczymy...

Haha wszedł mi przelew zatem się wybieram do miasta :-) umówiłam się z mężem że przyjadę do niego około 16 i pójdziemy na obiad. Mam nadzieję, że jeszcze nie będę szczekać na ludzi.
Moja bratowa ma jutro rozmowę o pracę u mojego męża więc teraz zdradzam jej to co wiem o takich rozmowach i tym co mówił mój mąż o jego regionalnej kierowniczce sprzedaży. Znalazłam przypadkiem kartkę z pytaniami :tak: bardzo bym chciała żeby dostała tą robotę bo wtedy się przeniesie tutaj. Póki co mieszka u rodziców a mój brat sam. Wzięli cywilny i kupili mieszkanie ale ona nie ma pracy i żyją oddzielnie. Żal mi ich.

Wikama krzesełko fajne ale nie moje możliwości finansowe-totalnie poza zasięgiem.

No to ja wrocilam...puki co kupilam szafke pod umywalke i eM ja wlasnie sklada, a ja mam chwile na polezenie. Nie wiem co ten maly tam wyprawia, ba od samego rana brzuch mi doslownie spaceruje w rozne strony. Oczywiscie nie spalo dziecko jak mama chodzila...

Zapominajko ja spalam z Tomaszem w poludnie, mialam gleboko w d...co powie moj ex. Niewyspana bywam drazliwa, a nie chcialam warczec na malego;-) wiec spalismy razem:-)

Wikama looooo matko Ty bank obrabowalas?? Cena straszna i jak dla mnie krzeslo nie jest jej warte. Lezaczek kupisz za 200-350pln my mamy fisher price z wibracjami, bujaniem, melodyjkami i jakimis tam guzikami grajacymi i jak dziec cos tyka to swieci i piska (opcja do wylaczenia)
Krzeslo do karmienia kupisz tez cos w podobie...a ta gondolka to absolutnie Ci sie nie przyda, a jesli nawet to na 2-3 max 4 miesiace.
Ja kupilam fotelik uzywany, a wyglada jak nowiutki.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie moi rodzice koniecznie chcą nam kupić krzesełko do karmienia takie co potem na stolik z krzesełkiem się przerabia. A mi wpadło w oko coś takiego

FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK WIBRACJE 3w1 0-18kg (2897549944) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

co myślicie mamuśki?

Myszko moje dziecie też dzisiaj wyjątkowo aktywne.Brzuch mi cały lata a zapewniam że ma już co :-) tak się zastanawiam co tu na siebie włożyć na to moje dzisiejsze wyjście- w końcu jadę do męża do pracy i muszę wyglądać.

Ostatnia edycja:
Do góry