reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Danutaski sterylizator do mikrofali to cos okolo 10, wiec da sie przezyc a przy moich chlopakach bedzie jak znalazl ;-)

W sumie zastanawiam sie nad tym cudem, bo my duzo spacerujemy chcemy wczesnie zaczac plywanie z maluchem a tu niestety ale nikt nie poda wody bez placenia wiec mysle nad zakupem dodatkowej butli. W sumie zakup materaca do lozeczka nam odpadl, bo nasz wspanialy adminek mowi, ze ma na magazynie do wyboru do koloru bo nikt ich nie chce :-)

iiamo go Samopodgrzewająca się butelka 170ml (2883905823) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Z tym schowaniem, zeby nie zgubic mam tak samo... no i prosze :-D jak w ruskim cyrku, bylo i nie ma :-D

Nanu mowimy o tym samym zestawie??

http://www.apo-rot.de/index_details...cq-6?_filterartnr=6838603&_random=-1325007184

Ostatnia edycja:
reklama
Myszko butelka ciekawa, trzeba się tylko zastanowić czy przydatna. Pierwsza rzecz, to to, że pisze, że jeżeli butelka nie jest pełna, to może podgrzać na inną temperaturę cyt "Jeżeli płyn ma inną temperaturę lub jeśli butelka nie jest pełna, wtedy temperatura podgrzanego płynu może się różnić". Czy dzidzia zawsze będzie dostawała pełna butelkę?
Zależy tez jaki sposób karmienia chcesz wybrać, czy całkowicie mm, czy piersią, czy swoim mlekiem z odciąganego. Jeżeli karmienie mm, należy pamiętać, że przygotowane mleko nie powinno stać dłużej niż godzinę zrobione, a więc nie ma sensu go "dogrzewać". Czytałam, że najlepsza temperatura dla mleka dziecka to 27stopni - co jest wg mnie prawie "temperaturą pokojową", a więc, teoretycznie, mleko można podawać z wodą w temp. pokojowej. Gdy będziesz karmiła piersią, butelka nie będzie zbytnio potrzebna, bo dziecko będize jadło bezpośrednio z piersi, a w razie czego, świeżo ściągnięte mleko można zostawić w temp. pokojowej na 12h i nadaje się do podania. Lepiej podać w temp. pokojowej niż grzać, ryzykując zabicie różnych substancji odżywczych jakie są w mleczku kobiecym. Gdybyś karmiła mleczkiem swoim po ściągnięciu, podgrzewasz mleko z lodówki - ja to robię w kąpieli wodnej, w letniej wodzie, bo zbyt wysoka także może zniszczyć mleczko. No i powracamy do momentu, gdzie zaznaczyli, że jeżeli butelka nie jest pełna, to może być inna temperatura.
Każdy może mieć własne zdanie, ja bez względu na sposób karmienia nie znalazłabym użyteczności dla takiej butelki. Jeżeli zatem miałabym używać jej raz na jakiś czas, byłyby to dla mnie stracone pieniążki.
Co mi sie przydaje do karmienia mm, to czajnik elektryczny który podgrzewa wodę na temperatury 40, 80, 90 i 100 stopni. Do mm wystarczy 40, gdy je przelewam w butelkę, samo nieco stygnie i ma koło 30 stopni - w sam raz do podania dzidzi.

Butelki dla Ninki kupiłam szklane z dr Brown's-a, bardzo się cieszę, bo plastik szybko zachodzi mlekiem i butelka ma zapach "ukisniętego mleka" pomimo że jest regularnie myta. W szklanej nic nie czuć, mam dwie buteleczki 125ml i 250ml i sądzę że jeszcze długo na nich zostanę, zobaczymy jak Nina jak będzie starsza, czy nie będzie trzaskała butelek - nawet, gdyby to miały być butelki tylko na pierwsze pół roku, absolutnie nie żałuję zakupu.
Butelki dr Brown's-a (także plastikowe) mają niespotykany w innych butelkach system odpowietrzania, dzięki czemu dzidzia połyka duuużo mniej powietrza, co się za tym wiąże, mniej boli brzuszek.
Tutaj przykładowa szklana butelka:
http://allegro.pl/butelka-szklana-antykolkowa-250ml-dr-browns-i2897381989.html
a tutaj plastikowe z szeroką szyjką - także z systemem odpowietrzania:
http://allegro.pl/dr-brown-brown-s-3xbutelka-240ml-szeroka-najtaniej-i2902909676.html

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Danutaski wlasnie dlatego sie zastanawiam nad tym cudem;-) zobaczymy czy i ile pokarmu bede miala, a zakup gdyby nawet to juz na pozniejsze miesiace gdy dziecie da rade wyciagnac te 170 na raz i byloby na mm ;-)

zaraz wrzuce Ci maila ;-)

Nanu jak mi dolicza wysylke tu, to wyjdzie to samo jak nie wiecej ;-) u mnie kosztuja 19,99 plus wysylka, a euro jest dzis po 4,11...

Danutaski ja dla Tomcia mialam i plastikowe i szklane flaszki, gdy sama go karmilam byly ok ale jak juz zaczal sam to zdarzalo sie, ze pelna flacha byla za ciezka do utrzymania ;-)
W sumie jak za 4 flachy plus kubek czy flaszka do picia to nie jest az tak duzo, przy Tomaszu flaszki byly zmieniane dosc czesto bo ciagle cos nowego dojrzalam i mnie urzeklo ;-)

Plan wiec spacerowo-zakupowy :-)

Ja dzisiaj też mam taki plan ale powodzenie jego zależy od samopoczucia i tego o której wpłynie mi przelew na konto :confused:eM mi wczoraj przelał swoją wypłatę ale zawsze jakoś długo to trwa zanim zaksięgują. Lubiłam jak mieliśmy konta w tym samym banku bo wtedy w ciągu 5 minut było. Ale popołudniu może się wybiorę po niego do pracy i przy okazji pooglądam jeszcze ciuszki i rzeczy dla małego- zastanawiam się nad kupnem leżaczka i karuzela by się przydała.

laski a ja dzisiaj wyczytałam, że po ph moczu można poznać płeć dziecka :-p nie wiem czy to prawda czy nie, ale dużo lasek po forach pisało, że im się sprawdziło. Patrzyły na dwa pierwsze badania w ciąży, jeśli bardziej kwaśne ok 5 to dziewucha, jeśli zasadowe od 7 w górę to chłopak. Aż jestem tego ciekawa :p

Izka sprawdziłam z ciekawości ;-) na początku pH 6,5 przez trzy pierwsze badania a potem 7,5

Spokojnego dnia laseczki

to jest butla do picia :-) cos na zasadzie kubka niekapka

Martus ja uwazam, ze karuzela to super wynalazek, na poczatku swietnie zajmuje maluszka :-) fotelik juz mam ale chyba do 2 miesiaca bedzie bezuzytecznie stal ale to sie okarze w praniu. Przy Tomku nie mialam lezaczka, ale byl pies ktory go absorbowal w 100% i mlody sie ladnie na podlodze krecil na boki gdy pies zmienial pozycie :-D w sumie najlepiej mu szlo bach na brzuch raczki pod siebie i kiwak obserwowal psa pysk :-D ubaw byl po pachy. Pies tez skutecznie blokowal jego przemieszczanie sie zastawiajac soba droge ;-)
Z ciuszkami nie szalej, bo lepiej kupic wiekszy rozmiar za dwa tygodnie niz teraz :-) przy przewijaniu trzeba pamietac, zeby pitolek byl skierowany w dol to Ci sie nie osika po pachy ;-) co tez minimalizuje czestotliwosc zmian bodziakow i kaftanow ;-)
Ja na poczatku nie wiedzialam i mlody sobie na buzke nasiusial :-D

Ciekawi mnie co tez to moje dziecie dzis wyrabia, bo co wstane to brzuch mam gdzie indziej... gora, dol, w poprzek... ze sie tak nie da podlaczyc pod tv i podpatrzec ;-)
No ale niech lepiej sie wywscieka teraz bo bardzo nie lubie jak to robi gdy chodze ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ciuszki to ja bardziej bym chciała takie na 3 miesiące pokupować bo bielizny na teraz mam aż nadto. No i nie wiem jaki rozmiar bo niby Wojtek miał być taki malutki a tu okazuje się że girkę ma długą i nie wiem czy 56 będzie dobre. Bardzo rozczulają mnie te maleńkie dżinsy, bluzeczki itp. Odnośnie siusiaka to na SR fizjoterapeutka nam to obrazowo opowiadała ;-)więc już mam zakodowane w głowie żeby go do dołu.
Wreszcie zawiesiłam aniołka którego kupiliśmy jeszcze przed potwierdzeniem płci- miała matka intuicję bo eM chciał wziąć dwa: Natalkę i Wojtusia a ja stwierdziłam że tylko Wojtuś a Natalkę się kupi za jakiś czas :-)

Załączniki

• SAM_0808.jpg
    SAM_0808.jpg
    23,7 KB · Wyświetleń: 27
Do góry