reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Ailatan Dużo bym dała,żeby tak szybko zajść. Moja koleżanka z pracy poroniła w 12tc, a w następnym cyklu zaszła. Teraz ma już ogromny brzuch i niedługo urodzi, to samo z dziewczynami tutaj. Każda przeżyła tragedię, ale kolejne dzieci pojawiają się na świecie. Ciesz się kochana i nie patrz w tył!

reklama
Wiecie co zauwazylam, ze syrop ktory wczoraj dostalam wywoluje kaszel...pluca i oskrzela mam czyste wiec odstawilam syrop a kaszel zanika po majeranku... No i znow mnie przytkalo, czuje sie pelna a boje sie zmusic do toalety... No nic odczekam jak sie samo nie ruszy to wezme znow ten tynk.
Mlody po sylwkowych nocnych harcach chyba upodobal sobie nocki...w dzien tez fika, ale nocki chyba mu bardziej sie spodobaly;-)

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona

oto dowód:

20130103_19t6db.jpg

2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kręgosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

a to profil naszej księżniczki, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm:

20130103_19t6da.jpg

Ostatnia edycja:
Nanu nooo, bo już się doczekać nie mogłyśmy!!
baaardzo sie cieszę, maleństwo rośnie jak na drożdżach :-)
i wszystko prawidłowe ahhh oby tak do 40 tc i myyk dzidzia na świecie :D

Nanu super, gratulacje!

Ailatan trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Zobaczysz te dwa tygodnie szybko zlecą. A czy szybko? No cóż, mój maluszek też jest z pierwszego cyklu a zobacz- za chwilę rodzę. Tak jak dziewczyny powiedziały tylko gotowe ciało przyjmie kolejną ciążę więc nie martw się na zapas. Ciesz się tym co jest i z nadzieją patrz w przyszłość.

Ja spędziłam miłe popołudnie z rodzicami,przed chwilą pojechali. Mąż dzwonił że jedzie z pracy. Wieczorkiem już pewnie nie wejdę zatem odezwę się jutro koło południa, po wizycie.

reklama
witam,

Ailatan witaj u nas
[*] dla Twojego aniołka i gratulacje nowej ciąży!!! życzę samych spokojnych i dobrych chwil...
Nanu - doskonałe wiadomości, a córeczka śliczna :happy2: dobrze, że wszystko zdrowe i w dobrej formie... uwielbiam takie wiadomości!

Danu, Sauna dziękuję za informacje dot. przepływów. tak Sauna - jeszcze w styczniu chcę popracować... mam kilka rzeczy do skończenia. choć przyznaję, że nie jest mi łatwo, nawet jeśli do pracy mam niedaleko i warunki świetne to jak wracam po tych 8 godzinach jestem wypompowana... mam nadzieję, że zdążę wszystko skończyc...

Danutaski - moja przyjaciółka z karmieniem swojej córeczki miała problem taki że od mleka które dostawała zupełnie nie spała... nie było im łatwo, ale zmienili mleko i wszystko wróciło do normy... mam więc nadzieję, ze i u Was zmiana mleka pomoże i problemy znikną... tego wam życzę :happy2:

miłego wieczoru!

Do góry