reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Myszka ,to racja.Ja sama sobie tak mówię ,że następnym razem się uda i nawet w to wierzę.Tylko czasami mam jeszcze takie kryzysy.A mojej rodzinki nie zamieniłabym na żadną inną, chociaż czasami mnie wkurzają to nie są anioły:)Ale jak przyjdzie co do czego to można na nich liczyć.

reklama
No ja sama tez nie jestem aniołem:)) Nie na darmo mam taki nick jak mam, w okresie dorastania to była moja ksywa w rodzinie:) Ale już się poprawiłam.

Kiedys jak jeszcze Mój do mnie startował to przyniósł mi takiego szklanego aniołka i tam było napisane :"Jesteś moim aniołem". Moja mama jak to zobaczyła to powiedziała :" nie ma to jak miłosne zaślepienie":)

Zapytałam mamy czy uważa,że mniej pierzasta jestem a mama na to ,że bardziej rogata :)))

Cześć dziewczyny :)
Jestem nowa w tym wątku ;)
Napisze w skrócie o mnie. Poroniłam pierwszą ciążę i zabieg łyżeczkowania miałam 29.11.2012r. Wczoraj byłam u mojej ginekolożki i okazało się, że jestem w ciąży! Z jednej strony się cieszę, a z drugiej boję, że to za wcześnie... Biorę luteinę 2Xdziennie po 2 tabletki. Narazie jest mały pęcherzyk, kolejna wizyta za 2 tyg... Chyba nie przeżyje aż tak długo :(

Ailatan to super!!!! Ciesz się Kochana!!! Myśl pozytywnie a zobaczysz, że będzie dobrze! Prawda, jest to wcześnie, ale prawda jest taka,że jeżeli organizm nie jest gotowy to byś w ciąży nie była! Głowa do góry będzie dobrze!!!

dziewczynki ale sobie zrobiłam dzisiaj super dzionek!!! Przyjechała do mnie kosmetyczka zrobiła mi pazurki u rąk i nóg i henną brwi i rzęs :)! Czuje się taka piękna :-)!!!! A szczerze to bardzo potrzebowałam dzisiaj się zająć czymś przyjemnym, żeby nie myśleć o jutrze!!! Stracha mam, też jutro wizytuje:baffled:!

nanulinka chyba zaraz będzie po wizycie!! Trzymam kciukasy!!!

Napisze w skrócie o mnie. Poroniłam pierwszą ciążę i zabieg łyżeczkowania miałam 29.11.2012r. Wczoraj byłam u mojej ginekolożki i okazało się, że jestem w ciąży! Z jednej strony się cieszę, a z drugiej boję, że to za wcześnie... Biorę luteinę 2Xdziennie po 2 tabletki. Narazie jest mały pęcherzyk, kolejna wizyta za 2 tyg... Chyba nie przeżyje aż tak długo :(
Witaj, przezyjesz, przezyjesz :-) mysl o kolejnym dniu, a nie o "za dwa tygodnie" i dotrwasz!:tak:

Izka matulu jaka doza! zmniejszylabym! Tez jestem za tym jak pisala Myszka, sprobuj moze innego procudenta, moze rozpuszczalny, zmien smak i bedzie ok. Ja tez na poczatku mialam tabsy, ogromne byly i mi szlo kiepsko lykanie, a potem zmienilam na rozpuszczalny i jest duzo lepiej.

Fuma piękna dedykacja!
Też bym się rozczuliła.

A Hobbit mnie nie zachwycił. Wynudziłam się i zawiodłam.

Gratuluję i trzymam kciuki!!!
2 tygodnie miną szybko, postaraj się za dużo nie mysleć, zająć czymś ręce i głowę. Będzie dobrze.

Ailatan to ogromne gratulacje, że tak szybko się wam udało!! teraz się tylko nie denerwuj i dbaj o siebie i maleństwo :)

Wikama aaaajjj też mi się marzy taki dzień SPA :-p henny jakoś narazie się boje robic, normalnie wszystkiego się boje haha farby też na kłaki nie kładę narazie, ale te pazurki ahh aż mnie podkusiło. Całkowicie inaczej człowiek na siebie patrzy po takim upiększaniu :)

Nanu nas coś w niepewności trzyma, ale połówkowe to pewnie też troszkę dłuższe ma :)

Gatto no jakaś taka dziwna ta dawka, ale tak na ulotce pisze, aaa cholera wie :p za 2 tyg mam wizytę to się zapytam czy mogę do rozpuszczania coś pić :) jeszcze przeżyję, ale będę sobie brać po 1 tab 3x dziennie.

Iza, ja tez bralam w pierwszej ciazy asmag forte 3x2. Teraz tez lykam od czasu do czasu, jak mi sie wydaje ze czuje brzuch bardziej niz zwykle. Moze po prostu zmien lek na innego producenta i bedzie lepiej wchodzil? Te tabletki nie sa najprzyjemniejsze do lylania, to fakt. No i gratuluje super wiesci wczoraj!!

Nanu, i jak?????

Anila badanie przeplywow to sprawdzenie czy lozysko i pepowina dzialaja prawidlowo (transportuja odpowiednia ilosc skladnikow odzywczych i tlenu) czy krew u dziecka krazy prawidlowo. W przypadku nie dzialajacego lozyska (tak bylo u mnie) u dzieci wlacza sie mechanizm obronny polegajacy na tym, ze pompuja sobie wiecej krwi do glowki niz do reszty ciala (zeby dotlenic mozg). Tak wlasnie bylo u Nikodema :( czy ja dobrze zrozumialam ze ty nadal pracujesz??

Zapominajko zdrowka!!!

Marta brzusi super. I wcale nie taki duzy :)

Danutaski, powodzenia z kupkami. Wspolczuje tego odciagania, wiem co to za masakra bo tez tak robilam. Jak Nikodem lezal w szpitalu nosilam mu pokarm-mialam go bardzo malo wiec tez sie meczylam tak jak ty, kiedy wznawialas laktacje. Ale dla dzieci wszystko...

Dziewczyny ja po cesarce wyszlam do domu po...3 dniach! Po 24h postawili mnie na nogi i lazali chodzic (co bylo raczej srednio mozliwd ale stac sie dalo)-a teraz podobno robia to po 12h. W sumie lezenie w domu jest duzo lepsze niz w szpitalu bo lozko wygodniejsze a i maz bardziej pomocny niz pielegniarki ;)

reklama
Izka mnie powalila Twoja dawka, moj magnez jest w kapsulkach nazywa sie Magnetrans i nie mialam problemow z przyswajaniem.

Witam nowa dziewczyne no i jak Gatto pisala ciesz sie kazdym dniem, nie mysl w przod...my w taki sposob jakos jedziemy to i Tobie sie uda:-)
Wczesnie czy nie? Kiedy to jest wczesnie? Gdyby cialo nie bylo gotowe, to by ciazy nie przyjelo:-) i tego sie trzymaj. Jedne sa gotowe zaraz w pierwszym cyklu, a inne musza czekac znacznie dluzej...tak czy siak gratuluje Twojego malego-wielkiego cudu i teraz tylko pozytywnie myslimy:-)

Do góry