reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Kitka no jak mozna nie lubic bigosu:shocked2:
Moj niemoze zniesc nawet zapachu ogorkow kiszonych, a na zalewajke mowi, ze to trucizna...zidiocieli ci nasi faceci i tyle;-) nie znaja sie glupolki i tyle:-D no coz wiecej dla nas :-D:-D
Moj by jadl kartofle z ziemniakami, a Twoj pewnie kluski i makaronem przegryzal;-)
Dobrze, ze maja nas,bo tak to by nie wiedzieli co dobre :-D gamonie

Ostatnia edycja:
reklama
Kitus moj nadal nie moze zrozumiec po co tyle roboty z tym sprzataniem, gotowaniem... dla niego to o wiele za duzo:shocked2: i dlaczego ryba??:szok: ok my nie lubimy ryb, ale w wigilie jak tak bez ryby:sorry2: chociaz symbolicznie ale musi byc
na szczescie moj jada prawie wszystko, a oni tu na swieta robia sobie to co lubia:confused: zadnej tradycji... po prostu lubisz pizze jesz pizze, lubisz gulasz jesz gulasz itd...

Wiem Myszko, tu tez Wigilia jako tako nie istnieje, zadnych tradycji :no: Moja tesciowa na kazde swieto przygotowuje lasanie:shocked2: Ja generalnie zrobie rybe, barszcz czerwony z uszkami i pierogi z kapusta- to zje. Ale juz salatki sledziowej nie tknie jestem pewna:-(

Ewcik musisz leżeć, leżeć i leżeć! Jak jest temperatura to do lekarza! Da syropy i lekarstwa, a może i antybiotyk dla ciężarnych. A jeżeli martwisz się o brak objawów to myszka ma racje. Raz są, raz nie ma... Ja też się często zastanawiam czy aby wszystko ok, w zeszłym tygodniu też miałam dni że nic mi nie dolegało, dwa tygodnie temu zreszta też i na wizyty szlam pewna, że jest źle i co i okazało się, że maluch zdrowy i nadrobił swoje zaległości w wzroście. Ewciu jak bardzo się martwisz pojedz do szpitala i na usg. Lepiej być spokojnym na święta!!!

Myszko tak się właśnie zastanawiałam jak u Was z tym jedzeniem świątecznym, bo Ty na wigilię mięsko robisz, i teraz już rozumiem:)!!!

Gatto ale bym się zdziwiłam tą lasagne w święta... Ale nie ma się co dziwić, co kraj to obyczaj!!! Fajnie, że Ty robisz polskie dania!!! Dla mnie święta bez bsrszczu z uszkami to nie święta!!! Z reszta zaraziłam już córkę miłością do świątecznych potraw i nie dała by mi żyć gdyby nie było uszek czy krokietów!!!
Dziewczynki nie wiem czy dam radę jutro się odezwać bo mamy trochę planów, a chciałabym Wam złożyć życzonka!!!

Wesołych, Rodzinnych
Świąt Bożego Narodzenia!!!!
Aby troski Was opuściły
a w serduszkach zagościł spokój!!!!
Wszystkiego najlepszego!!!!
:)

Ja tez sobie nie wyobrażam innych Świat niż nasze.
Jeden moj brat był trzy lata w Ameryce Południowej i bardzo narzekał ,że tam to w ogóle Świat nie ma tylko robią sobie grilla i tyle. Choinki tez nie ubierają.Raz to wytrzymał ale w drugim już im urządził Wigilię po polsku.
Bardzo im się podobało.

Ja sobie zraz farbuje włoski na czarną wiśnię czy ciemną wiśnię ,jakoś tak.Mój ma mi nałożyć kolor wiec różnie może być:)))

Jutro wyjeżdżamy i wrócimy w drugie Święto,nie wiem czy mi się uda zajrzeć dlatego tu są życzenia dla Was:

Gwiazdki najjaśniejszej,
choinki najpiękniejszej,
prezentów wyśnionych,
świąt fajnie spędzonych,
sylwestra szalonego,
roku bardzo owocnego!

Owocnego oczywiście w wiadomo co:)

i drugie:

Niechaj Betlejemskiej stajenki gwiazdka
Rozjaśni pokoje Waszego gniazdka I szczęściem rozjaśni cały mrok
A z dróg życia usunie wszelki smutek, zło i nie dopuści go na
krok:)

Wikama mieska porobilam na I i II dzien swiat, na wigilie musza byc pierogi, barszczyk z uszkami albo grzybowa, kapustka z grochem i z grzybkami, rybcia nawet jesli tylko symboliczna to rowniez bedzie. Co do mieska to jednak bedzie eM czekal na pierwszy dzien swiat, bo i tak nie przeje tego co postawie na stole ;-)

My rowniez zlozymy juz zyczonka, bo nie wiem czy uda mi sie jutro zajrzec ;-)

Zycze Wam nadziei,
wlasnego skrawka nieba,
zadumy nad plomieniem swiecy,
filizanki dobrej, pachnacej kawy,
piekna poezji, muzyki,
pogodnych swiat zimowych,
odpoczynku, zwolnienia oddechu,
nabrania dystansu do tego co wokol,
chwil roziskrzonych koleda,
smiechem i wspomnieniami.
Wesolych Swiat!

Oczywiscie dla ciezarowek spokojnych i beztroskich Swiat,
dla naszych staraczek owocnego okresu swiatecznego,
coby nam nowych fasolek przybywalo,
dla naszych dziewczyn ze strata...
duzo sil i wiary w to, ze wkoncu sie zisci sen o macierzynstwie.
:-) <3​

kobietki to i ja wam chciałam złożyć życzenia, bo wszystkie takie zalatane :)

Życzę każdej z was, aby te Święta natchnęły was spokojem, siłą do działania i wytrwałością :*
Aby ten następny rok był lepszy od tego, aby wszystkie wasze życzenia, nawet te najskrytsze się spełniły!!
Wszystkiego NAJ :*

Ja tez Wam kochane zycze spokojnych swiat pelnych radosci i milosci,w gronie bliskich,najwazniejszych dla was osob...
Kazdej z dziewczyn po stracie zycze by spelnily sie wasze marzenia,staraczkom by jak najwiecej nam radosnych nowin w 2013 przyniosly,zaciazonym? Chyba spokoju i zero stresu,kopniaczkow (licze ze nasze bobo zrobi nam w tym kierunku jakis prezencik swiateczno noworoczny) i odpoczynku... naszym forumowym mamom zas najcudowniejszej Pierwszej Wspolnej Gwiazdki!

My nadal jedziemy,na drogach koszmarne warunki,pol godz temu kilku cm braklo bysmy sie w bok VW wpakowali,niezmiennie mamy predkosc max 40-50/h.... uff.... wg gps jeszcze 57min....

reklama
Witajcie kochane bardzo długo sie nie odzywałam nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie....;-)
chciałam wszystkim szczęśliwym zafasolkowanym mamusiom z całego serca pogratulować - myszka, nanulika, zapominajka, gatto i marta oraz pozostałe kobietki (których wyliczyć nie sposób) zyczę spokojnych tygodni w oczekiwaniu na radosne rozwiązanie cieszcie sie każdą chwilą:-):-):-) a wszystkim oczekującym "cudu" życzę nieustającej nadziei która zaowocuje olbrzymią radością... trzymam kciuki za każdą z Was i mam sama nadzieję że n iedługo bedziecie mogły ukołysac Wasze Maleństwa w ramionach czego z całych sił życzę raz jeszcze...
" Podzielić sie opłatkiem,
powiedz mi, co to znaczy ?
- To dobrze życzyć innym
i wszystko im przebaczyć."

Życzę wiele radości
z narodzenia Pana,
by Jego blask oświecał
wszystkie dni Nowego Roku.
WESOŁYCH ŚWIĄT !!!!!
boze-narodzenie-162.gif

Do góry