reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Jak tam? Nie przejedzone?:)
Ja spokojnie,nieduzo zjadlam,wigilie na raty bo nie umialam na raz:) wszystko pyszne,prezenty super,zmykam do spanka:) dobrej nocki!*

reklama
Wesolych Swiat kochane:-)My sie nie przejadamy, uwazamy co jemy:-DMlody zadowolony z prezentow juz wczoraj pogralismy rodzinnie:-)No i wlasnie mi pokazal jakas wysypke, ale ma te krostki tylko na brzuchu...jak eM wstanie pojedziemy do szpitala, bo ostatnie dni kaszle smarka i mial temp., ale jak mowilam idz dziecko do lekarza w piatek, to nie...a wczoraj wszystko pozamykane, wiec tylko szpital pozostaje gdzie sa lekarze w swieta...denerwuje mnie jak jajko chce byc madrzejsze od kury;-)EditNa nogach tez ma ta wysypke, a dalam mu getry do lazenia po domu...i chyba od tego go wysypalo, bo plecy i klatka piersiowa czyste, buzia tez. Malutek sie wscieka, ale tylko jak patrze, bo gdy chlopaki chca popatrzec to sie nie rusza;-) odwroca sie na chwile a brzuch hop do gory...chcialam im zrobic video ale to samo zero ruchu, odlozylam telefon i znow hop:-D

Ostatnia edycja:
dzień dobry świątecznie!

jak świętowanie?:-) prezenty i jedzonko... u nas cisza i spokój... mieliśmy iść do kina ale zaspaliśmy :-D

co do przejedzenia... od soboty mam problem z żołądkiem... muszę chyba jeść jak kurczaczek - po maluteńkich porcjach bo potem zaraz męka skręcającego się żołądka... niby wczoraj zjadłam odrobinę tylko i skończyło się bólem...
Gatto, Myszko -moja młoda ma to samo... brzuch wygląda jakby żył swoim odrębnym życiem ale jak tylko chce to nagrać albo pokazać Mężczyźnie zaraz się uspokaja... i już wiem skąd czerpali inspiracje producenci filmów o kosmitach :-D

rodzinnego świętowania!

Nanulika spokojnie, w tym tygodniu ciąży można jeszcze wcale nie czuć albo czuć raz kiedyś ruchy. Być może czujesz ale nie wiesz że "to jest to", za ok 3 tygodnie nie będziesz miała już wątpliwości ;-)

myszka, gatto ale macie złośliwe dzieciaczki, nie chcą tatusiom pokazać co już potrafią :-p

nanu doczekasz się i Ty :)

ja też starałam się nie objadać, bo i tak mam brzuch wystarcząjąco wydęty :/
ale dzisiaj miałam taki sen, że będę go chyba dłuuuugo pamiętać. Śniło mi się, że mój mąż miał coś nagle w brzuchu, powiedział, że idzie na policję, bo ktoś mu chce to zabrać.. później wylądowałam z jakąś koleżanką w jakimś domu i okazało się, ze ona to niby ja a ja stałam obok, przyszedł anioł i powiedział, ze chce zabrać to z jej brzucha, odganiałam go i nagle się kurde obudziłam i nie wiem czy wziął czy odszedł...były tam jakieś wilki, no normalnie cuda jakieś

Myszko jak ja chciałam pokazać mojemu M filmik, to potrafiłam z 20minut siedzieć z telefonem, mając guzik przygotowany do naduszenia na nagrywanie, albo czasami włączałam nagrywanie, leciały ok 2min i jak w tym czasie nie było kopniaka to wyłączałam i kasowałam, po czym włączałam następne nagrywanie :-D

Danutaski kochana zdjecia Ninki cudne :-) Musze wyprobowac Twoj sposob, ale juz wiecej czekolady z mieta nie wcisne w siebie:-D, po czekoladzie wscieka sie lepiej niz po mandarynkach;-) lepsza od czekolady puki co jest tylko wanna po ktorej bobo dostaje glupawki:-D Nanu ja pod koniec 18tc poczulam cos co wygladalo na ruszajace sie gazy, ale dziwne to troche bylo, bo po wizycie w wc to chyba raczej nie byly gazy;-)Spokojnie doczekasz sie i ty, sprobuj po wizycie w wc wypic cos zimnego, poloz sie i poczekaj powinno sie ruszyc;-)

reklama
Myszko widzę ładnie zachcianki - czekolada z mięta! Chyba nigdy takiej nie jadłam! I nie wiedziałam że jest. U mnie te początkowe ruchy najlepiej było czuć jak leżałam na plecach, na płasko, chyba wtedy skóra była jakoś najbardziej rozciągnięta i to było zawsze po zjedzeniu czegoś słodkiego. Jak dobrze pamiętam, to jeszcze odczuwanie ruchów zależy od tego jak umiejscowione jest łożysko - bo ruchy czujemy niejako od góry przez skórę brzucha, więc jak jest np przodujące łożysko między dzidziusiem a powłoka brzuszną to jest grubsza warstwa do "przebicia się" więc można czuć później, no i tak samo jak dzidzia ma więcej wód płodowych to też można później poczuć. Standardowo mówi się że pierwsze ruchy są odczuwalne ok 20 tygodnia, więc jak ktoś czuje wcześniej to moim zdaniem czuje szybko :) Nanu, spokojnie, jeszcze chwila i będziesz wszystko czuła, a zanim się obejrzysz, kopniaki się zrobią takie nie do zniesienia że będziesz marzyła żeby się wreszcie poród zaczął :-D czas mija bardzo szybko.
Stęskniłam się za Wami. Idziemy teraz posiedzieć do mojej mamy, tam zjeżdża się cała familia, więc miłego świętowania no i nie obżerać się za mocno! Albo i obżerać, w końcu od czego są święta! :-D buziaki

Do góry