reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Fuma dziekuje

Deneruje sie bo czulam juz codziennie po pare razy... mam nadzieje ze wzystko ok, ale jesli jutro nadal bedzie nic to wybieram sie do szpitala (obym nie musiala):-(

reklama
Ona-to-ma- na pewno jest wszystko ok, ale będę trzymać kciuki,żebyś poczuła ruchy.

Właśnie chciałam iść do drugiego pokoju a tam drzwi zamknięte:szok:.
Pukam ,a Mój się wydziera :"Nie wchodź!!",nieco się zdziwiłam i zapytałam dlaczego a on wyjaśnił,że prezent dla mnie pakuje i mam stąd spylać.
No, może to grzeczniej ujął ale sens jest taki.

Przypominał mi,że ja dla niego też jeszcze nie zapakowałam.Zrobię to jak pójdzie się kąpać:)

Ona-to-ma niektóre kobitki jeszcze nie czują ruchów bo są delikatne, a jeżeli teraz przed świętami zmieniłaś aktywność- więcej się ruszasz lub troszkę mniej bo weekend to dzidzi też może nieco inaczej się zachowywać! Nie stresuj się!

Fuma ja też jeszcze nie zapakowałam!!! Dobrze, że mi przypomniałaś :)

Ona to ma spokojnie kochana napij sie zimnej wody, powinno ruszyc mala. Gazownia tez swoje robi, no i jesli dzis popracowalas to mala siedzi cicho zeby mamie nie przeszkadzac;-) moje male sloneczko tez tak cicho siedzi jak popracuje, a jak czas spac to sie zaczyna wsciekac. Moj jeszcze sie wscieka po kapieli, ale pamietaj nie za dlugo i nie za ciepla.
No i przede wszystkim spokoj, nie denerwowac sie, bo to mala wyczuwa i tez bedzie siedziec cicho;-)

My ogladamy opowiesc wigilijna, kurczaki sie pieka, a kulki zrobie jutro;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam problem... nie czulam dzisiaj ruchow malej... juz prawie 20 a tu dalej nic. czy to mozliwe ze przez gazy tak mam?

Dodam ze pilam kawe, jadlam batony zeby tylko co poczuc i nic

Kochana spokojnie. Wystarczy, że się maleństwo przekręciło i okopuje coś co mniej boli :tak:
Zobaczysz, że za chwilkę poczujesz.

Hej.

Ja też w kuchni walczyłam.Przytargałam sobie wczoraj 3 kg mintaja z Intermarche bo była promocja i smażyłam a potem to octu.Aha, to trzy kilo to była ryba z lodem,zamrożona znaczy.Po rozmrożeniu zrobiło się jej 1,5 kilo.
Dzisiaj robiłam makowiec taki zwijany bo Mój lubi.Troszeńkę mi popękał ale go polukrowałam,posypałam posypką i nie widać:)

Ona-to-ma gratuluję córeczki.

Wikama- gratuluję synka.

Cieszę się ,że u wszystkich wizytujących jest ok.

Zapominajko - już wiem ,ze idę na Hobbita 29.12 to się nie spotkamy w kinie.

No szkoda, że się nie spotkamy.

Ruszyla sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Napilam sie coli z lodem i wkoncu dostalam delikatnego kopniaka :D Dziekuje Wam baaaaaaaardzo :-) Jeszcze Was "wykozystam" i chcialabym zapytac czy tez tak macie ze czujecie ruchy tyllko jak siedzicie i stoicie? no i moze jak leze na lewym boku, ale jak leze na plecach to juz nie. To mnie juz nie martwi, pytam z ciekawoci :)

Ona-to-ma to znaczy,ze "colo-manka" Ci rośnie:)

Zapominajka- no szkoda ale musiałam się poddać presji większości:)
Bo idziemy w większej grupie i im pasuje sobota bo to wolny dzień.
Napiszesz mi w piątek czy fajny film a niedzielę się podzielimy wrażeniami:)

Ona to ma na lewym boku podobno sa lepsze przeplywy, na wznak to mala jest jeszcze za malutka zebys czula;-).
Jak chodze za duzo to maly protestuje i obija albo cisnie pecherz, jak siedze i mu niewygodnie tez jest protest;-)
Ciesze sie ze zimna cola pobudzila mala:-)

Ona-to-ma super że wszystko ok! Ciekawe czy cola pobudziła córcie czy zimne i gazowane? Najważniejsze, że się niedenerwujesz!!!

ja dzisiaj więcej pochodziłam i jest mi aż niedobrze.... Ach, uroki ciąży.... Zawsze mnie ostro wkurza jak ktoś mi mówi, że ciąża to najpiękniejszy okres w życiu kobiety :/

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczynki, błagam, pocieszcie mnie:-(

otóż jestem w 7 tyg i 5 d, w czwartek byłam na wizycie i było serducho, dzidzia miała 10,3mm..w piątek złapało mnie mega przeziębienie, dreszcze miałam itd, od wczoraj dusi mnie kaszel... i nie mam od 3-4 dni żadnych objawów-jestem przerażona.. pół nocy nie spałam, bo po prostu płakałam.. poprzednim razem dzidzię straciłam właśnie na tym etapie i nie sądziłam, ze w tej ciąży będę tak sparaliżowana lękiem.. W ciąży z synkiem od 6 tyg miałam całodniowe mdłości, w tej ciąży co prawda mdłości były takie delikatne, ale był też bol (.)(.), podbrzusza, metaliczny smak w ustach i wyczulony zapach.. a teraz w sumie nic.. to chyba nie jest normalne..myślałam, ze po tym, co usłyszałam w czwartek będę miała spokojne i szczęśliwe Święta, teraz wiem, ze tak nie będzie:-(

Do góry