reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Marta no jak uwazasz, mnie kosci biodrowe i miednica bolaly do porodu z parciem jak na kupala, wczesniej cos tam cmilo, ale rzeczywisty bol byl wlasnie do porodu. Nospa nie bez sensu, bo jesli przy tym masz przykurcze to jesli nospa nie pomoze tzn, ze porod sie zaczal... a gdyby to tylko falszywy alarm powinno pomoc jesli nie calkiem to choc troszke... chodzenia tez nie polecam, bo to sie zaleca do przyspieszenia porodu... latwiej sie kosci rozchodza.
zrobisz jak uwazasz, ale ja bym uwalila cztery litery na lewym boku i odpoczywala, a na 100% bym skonsultowala to z ginkiem zreszta to juz wiecie, ze ja z byle czym lece na kontrole ;-)

Myszko nie mam żadnych przykurczy. Nie chodzę tylko sobie siedzę z nogami na niskiej ławie.

reklama
:):):)
dzidzi ma 4,6 cm, serducho ok 165ud/min. Pani doktor zbadała wstępnie genetycznie bo ładnie się ułożył i przez. karkowa 1,1 (idealnie), nosek też ok, serducho już ma 4 komory, mózg elegancki, z pępowiną wszystko dobrze!!! Dokładniejsze za tydzień. No i mamy szanse na SYNUSIA :). Wcześnie jeszcze więc nie da gwarancji ale mówi, że to raczej ON!!!!

:):):)
dzidzi ma 4,6 cm, serducho ok 165ud/min. Pani doktor zbadała wstępnie genetycznie bo ładnie się ułożył i przez. karkowa 1,1 (idealnie), nosek też ok, serducho już ma 4 komory, mózg elegancki, z pępowiną wszystko dobrze!!! Dokładniejsze za tydzień. No i mamy szanse na SYNUSIA :). Wcześnie jeszcze więc nie da gwarancji ale mówi, że to raczej ON!!!!

Wikama gratulacje, ale super wieści na święta. Swoją drogą aż dziw bierze że na takim etapie pani doktor już przypuszcza jaka płeć :szok: my późno potwierdziliśmy nasze przeczucia

Wikama gratulacje :))

Ona-to-ma dobrze, że z dzidzią wszystko ok:) reakcja męża dziwna ale może mu przejdzie, tylko szkoda, że Cię zdenerwował. No i jaka GRUBA, cóż to jest 2 kg. Ech faceci... gdyby oni rodzili gatunek ludzki by dawno wyginął :)

Wikama no widzisz jakie super wiesci na swieta:-) mozliwe, ze juz dojrzala, u nas tez pierwsze bylo wczesnie ze chlopak a potem doktor zwatpil bo maly sobie robil przedluzenia pepowina ;-)
Lez kochana i sie relaksuj chlopaki sa silne dadza rade no i bedziecie mieli parke :-)
Gratuluje :-)

image.jpg
Jestem dopiero w domku! Mąż zostawił mnie w centrum handlowym i pojechał do pracy, a ja zrobiłam drobne zakupy i poszłam na obiadek. Niewytrzymałabym bez obiadu do domu:)!!! Dzieciątko nadrabia zaległości, było zawsze mniejsze w stosunku do wieku ciąży o 3 dni, a teraz jest starsze o 2! Urosło bardzo! Z tą płcią to ginekolog stwierdziła to bo między nóżkami są jakieś fałdki, które w zależności w którą stronę są skierowane to oznaczają czy to chłopak czy dziewczynka. Jestem bardzo szczèśliwa! Mam nadzieje, że ten stan mnie nie opuści przez całe święta i jeszcze dłużej! Dostałam namiary na położne i mam już rezerwować:) Pani doktor pozwoliła na kolejne usg przyjść z Wiki i zobaczy rodzeństwo. A wogóle to miałam usg przez powłoki brzuszne :0

Ona-to-ma super, że z dzidzią wszystko dobrze!!! To najważniejsze, a chłopem to się nie przejmuj!!! Takie miał trochę dziecinne zachowanie, ale myśle, że to tylko przez chwilę i mu przejdzie! Tak jak napisała Myszka, nie da się nie zakochać w tych naszym maleństwach. Dziewczynka, tak sobie myśle, zawsze bardziej rozbraja tatę , w końcu nie bez powodu się mówi: córeczka tatusia. Daj mu czas, może wydaje mu sie że każdy prawdziwy facet ma syna czy coś takiego, wiesz takie męskie schizy!!! Trzymaj się i nie pozwól, żeby jakieś chłopskie kręcenie nosem popsuło najpiękniejsze chwile w twoim życiu!!!

Gatto czekamy na wieści od Ciebie!!!

Martuś a ty co taka obolała! Może pokombinuje coś z poduchami! Albo między nogi włóż jak leżysz na boku, albo pod "taliè"... Powymyślaj, a ulży! Mnie też bolą biodra, i tak przekładać poduchè to z między nóg to pod nogi, to pod plecy. To leżenie wykańcza ;)

Dziewczynki ja się dzisiaj pożegnam świątecznie bo jutro z rana wyjeżdżam i nie wiem kiedy i jak często będę miała dostęp do komputera i forum. Trzymajcie się cieplutko, odpoczywajcie i dbajcie o Fasolki. Martooocha zaciskam kciuki za zagnieżdżenie tego nasionka ;-) W miarę możliwości napiszę co u nas, jakby co mam numer Zapominajki to dam znać (tfu!tfu!).

grafika-boze-bombki-choinka-prezenty-narodzenie.jpg

W tę Wigilijną noc, niech w Waszym domowym zaciszu, przy Wigilijnym stole,

Zapanuje miłość, poczucie radości oraz zgoda,
Niech rodzinne ciepło doda wam odwagi w nadchodzącym nowym roku,

Tak aby był jeszcze lepszy od bieżącego.

reklama
ona to ma superrrr!! gratuluję dziewczynki :)
uważam tak jak wikama, będzie córeczka tatusia zobaczysz :) a mąż przyjdzie z kwiatami i przeprosi, bo zachował się jak cap :-p
a z tą szyjką to lepiej dużo wypoczywaj i nie forsuj się.

Wikama ahhh ależ mnie cieszą takie wieści, wszystko idealnie!! ale masz info na święta, aż mi się łezka w oku kręci :* dbaj o siebie dalej kochana

a my w końcu ubraliśmy choinkę, oto efekty :)

DSC_0166.jpg

Do góry