reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

hej!

&&&& dla Wikima i Gatto - niech to będą pomyślne wizyty!:happy2:

Marta - leżakuj kochana... bólu współczuję...

u nas mróz... kupiłam kapuchy na bigos i inne smakołyki na święta... postanowiłam w tym roku zrobić tartę z kiszoną kapustą...
pojadłam ananaska (młoda chyba lubi :-)) i gnam po ostatni z podchoinkowych podarków... przy okazji kawka z koleżanką, i to wszystko z wciąż zaciśniętymi kciukami...
miłego dnia!

reklama
Witam, ja wpadlam tylko zameldowac sie po wizycie.

Mialam badana szyjke i jest 3cm podobno w dolnej granicy normy. Z dzidzia wszystko ok, slyszalam serduszko. Widzialam na usg, ale tylko przez chwile bo to miala byc poprostu wizyta bez usg, ale namowilam gin zeby podejzala :) Do tego mam jakies drozdzaki i mam brac leki
baffled5wh.gif
. Dr niepokoi tylko ta syjka i ma byc obserwowana. 16 stycznia mam wizyte usg u jakiegos innego lekarza i to ma byc jakies konkretne usg.

I uwaga uwaga....DZIEWCZYNKAna 90%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo sie ciesze bo chcialam dziewczynke
biggrin.gif
za to zdiwila mnie reakcja meza, byl poprostu wsciekly ze nie chlopczyk
no.gif
az mnie zamurowalo :/ czasem sie zastanawiam po co ja z nim jestem.... ma strasznie glupie rozumowanie :|

Zapomnialam dodac ze przytylam 2kg od poczatku ciazy, maz juz mi gada ze jestem GRUBA

&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za reszte wizytujacych!

nie chodz tylko lez, wez nospe i jakby nie pomoglo idz do ginka

Myszka jak leżę jest jeszcze gorzej. Nospa bezsensu bo to wyraźnie bolą mnie kości biodrowe. W ciąży zgubiłam z nich cały tłuszczyk i może od tego leżenia na bokach tak bolą :confused:

Marta lezec mi tu!! ksiazka, laptop, herbatka, ktora zrobi eM i zyc nie umierac:-D no, chyba, ze przyjdzie ten koniec swiata...to juz nie masz wyboru:biggrin2::biggrin2:

eMek pracuje codziennie 12 godzin więc na herbatkę mogłabym się nie doczekać :no:

Martoocha &&&&&&&&&&&&&&&&&& kiedy testujesz?

Ona-to-ma gratuluję wizyty i dziewczynki!
Ale reakcja męża mnie zszokowała. Nie wiem jak można powiedzieć kobiecie w ciąży że jest gruba, tym bardziej, że to normalne i raczej wpływ mają geny i budowa. A dziewczynkę sam zrobił, więc skąd złość :szok:
Dziwny jakiś:no:
Pogoniłabym dziada.

Marta to może idź do lekarza, bo może to się coś zaczyna i dadzą ci leki na powstrzymanie...

Martoocha no to teraz lap ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i do wora zaciskamy kciukasy oby dobrze sie usadowila fasolka&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Marta no jak uwazasz, mnie kosci biodrowe i miednica bolaly do porodu z parciem jak na kupala, wczesniej cos tam cmilo, ale rzeczywisty bol byl wlasnie do porodu. Nospa nie bez sensu, bo jesli przy tym masz przykurcze to jesli nospa nie pomoze tzn, ze porod sie zaczal... a gdyby to tylko falszywy alarm powinno pomoc jesli nie calkiem to choc troszke... chodzenia tez nie polecam, bo to sie zaleca do przyspieszenia porodu... latwiej sie kosci rozchodza.
zrobisz jak uwazasz, ale ja bym uwalila cztery litery na lewym boku i odpoczywala, a na 100% bym skonsultowala to z ginkiem zreszta to juz wiecie, ze ja z byle czym lece na kontrole ;-)

Ona to ma no to gratulujemy udanej wizyty i oczywiscie dziewczynki :-)
nie przejmuj sie, moj tez byl rozczarowany, ze chlopak i po paru godzinach mu przeszlo... zobaczysz ze rozplynie sie na sam widok ;-) te nasze twardziele :-D

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny ale wydaje mi się, że ten ból to taki całkiem normalny jest. Wystają mi kości biodrowe więc jak leżę na bokach to potem bolą. Z natury mam bardzo wąskie biodra więc może trochę się miednica rozchodzi.

marta przepraszam, ze się wtrące, ale podczytuję Was na bieżąco.. i chciałąm zapytać, czy lekarz sprawdzał Ci na usg spojenie łonowe? bo takie objawy, jak Ty masz, występują, gdy spojenie zaczyna się rozłazić .. nie myśl kochana, ze Cię straszę, absolutnie, ale może warto to sprawdzić?

reklama
Ewcik nie sprawdzała chyba ale z tego co czytam to rozejście spojenia łonowego jest całkiem normalne na tym etapie ciąży. Mały jest już w kanale rodnym i pewnie dlatego go rozpycha trochę. Poza tym mnie nie boli ani spojenie łonowe ani pachwiny tylko ewidentnie kości biodrowe które mi wystają. Po nocy bolało bardziej a teraz już w sumie nie czuję więc pewnie od leżenia się to zrobiło. Teraz odpoczywam w pozycji półleżącej i tak mi najwygodniej.

Do góry