reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

No wiec i ja po wizycie. Serduszko bylo! Uff... Pecherzyk urosl sporo od ubieglego tygodnia i fasolka tez juz bardziej widoczna, ma cale 5mm. Ale policzylam wszystko jeszcze raz i wychodzi ze jestem w ciazy o mniej wiecek tydzien mlodszej niz wynikaloby z testow owu. A co wiecej, pozniej juz nie bylo przytulanek wiec tym bardziej mnie to dziwi... No ale najwazniejsze ze sis rozwija :)

reklama
Dziewczyny gratuluje wizyt,super wiadomosci.
Myszka to dziwnie to masz bo ja mialam teraz wizyty prawie co tydzien i zawsze mam robione USG i zawsze na kase chorych.Nigdy nic nieplacilam.Moja kuzynka jak chodzila z pierwsza ciaze to mowila mi ze niby tak jak w Polsce na kase chorych dostala tylko trzy zdjecia u USG a ja dostaje za kazdym razem,takze niewiem czy to od lekarza zalezy czy jak

:) to mamy komplecik wizyt na dziś - same doskonałe wieści
Marta, Sauna, Myszka - gratuluję! :happy2:
Gatto - w szkole która wybrałam pierwsze spotkanie chyba ma podobną tematykę...
za chwilę idę robić po raz pierwszy od kilkunastu lat pierogi... muszę sprawdzić czy umiem przed świętami... jak nie wyjdą zamówię gotowe...
jakie dania są u was na wigilijnym stole? ja co roku trochę eksperymentuję...
przedstawiam wieloryba - dziś 24t5d: wieloryb24t5d.jpg a w tle jeszcze przedświąteczny chaos... kiedy ja to ogarnę??

Ostatnia edycja:
Dziewczynki w sumie do jutra wytrzymam, z zakupow nici no bo kurcze jaki kolor brac??
Juz wole normalne kontrole niz samo usg, bo poprzednio mialam tylko usg i wiemy jak sie skonczylo... Najwazniejsze, ze wszystko od technicznej strony jest ok:-)

Karo co land to inaczej;-)

Suana no i widzisz, trzeba okielznac nerwy i uczyc sie cierpliwosci w sumie przy dzieciach nigdy jej dosc:-)

Gratuluje udanych wizyt i obysmy mialy tak dalej wszystkie:-)

Super! Supr! Super! Gratulacje dziewczyny!
Ja wlasnie dogorywam w kantynie po mega ciezkim dniu,alez dzien! Ale zrobilam herbatke i ucieklam coby dojsc do siebie... byle do 16!
Popoludnie tez dzis zajete bo babcia nasza pralke odkupila i dzis jedziemy jej ja zawiezc - jakies 25km w jedna strone... a tak bym poleniuchowala na kanapie... w sumie jade jako towarzystwo bo kuzyn przyjedzie pomoc ja zaladowac i rozladowac (ja przeciez S w tym nie pomoge),no ale jak nie pojade to sie babcia obrazi ze nie odwiedzilam jak byla okazja. Jeszcze przed swietami... ehh byle do piatku wiec bo chyba dosc mam:(

Nanu kobiecie w ciazy przysluguja przerwy czesciej i dluzej...chyba, bo juz niepamietam dobrze. Korzystaj ze swoich przywileji i pamietaj, ze nadgorliwosc jest gorsza niz nierobstwo;-) ile nie zrobisz to i tak roboty nie przerobisz;-) trosze olewcze podejscie nie zaszkodzi:-)

Wiem Myszko,ale koniec roku nie ulatwia. Ogolnie zle nie jest ale czasem mam dosc podejmowania decyzji,wyscigu z czasem... na szczescie juz niedlugo! Byle do piatku,a potem 2tyg stycznia....

Dziewczyny serdecznie gratuluje udanych wizyt!

Myszko rzeczywiście Cię przetrzymują! Trzymam kciuki, abyś jutro też usłyszała pomyślne wiadomości!

Anila śliczny brzuszek!!!

Suana gratuluje!!!! A teraz czekam na suwaczka ;)

ja dzisiaj jestem mega zmęczona!!! Coś wczoraj wieczorem nie mogłam zasnąć i dzisiaj prawie zaspałyśmy z Wiką do szkoły :/! Ledwo chodzę i znowu cycki zrobiły mi się jakieś dziwne i w brzuchu mi się przelewa. Kurcze, chyba rzeczywiście powolutku wkraczam w II trymestr, jak piątkowe usg będzie dobre, to już rzeczywiście się uspokoje!
a cały czas mam ochotę jeść, zrobiłam obłędny makaron pełnoziarnisty z piersią kurczaka i presto bazyliowym... Cały czas bym mogła to jeść... Mniam, mniam

Obiecane zdjęcie synka- pokazał wreszcie profil :-D i tradycyjnie tabelka w wymiarami.

U mnie dzisiaj były koleżanki z pracy- posiedziałyśmy przy dobrym ciachu i kawce. Miło spędziłam czas. Teraz leżę i pachnę i taki mam zamiar do soboty. A potem będę leżała, jadła, leżała, jadła i tyła :-D

Załączniki

• SAM_0710.jpg
    SAM_0710.jpg
    12,7 KB · Wyświetleń: 60
  • SAM_0711.jpg
    SAM_0711.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
reklama
Martuś śliczny i zdrowy chłopczyk!!! Gratuluje!!! Plany na najbliższe tygodnie też masz godne pochwały, co do tycia, to sądzę, że każda z nas w okresie świąt nieco się zapomni ;)

Do góry