reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

I z tago co wiem plec sie okresla na podstawie przeczuc matki.

Ona to ma, ja pierwsze drygniecia sadla dojrzalam kolo 20 tyg i od tamtej pory tak sobie podgladam wyczyny maluszka:-)
Jeszcze chwila i u Ciebie zacznie podskakiwac:-)
Acha te skurcze to tez cos kolo polowy sie zaczynaja, wiec sie nie denerwuj to mialo byc ostrzezenie bo sama poprzednio fakt nie w wannie a pod prysznicem potrafilam stac i godzine no i brzus tez namietnie glaskalam... pozniej sobie poczytalam i generalnie duzo u mnie bylo tych niby normalnych odruchow, a mogly sie skumulowac i ze stresem do spolki wywolac porod. To teraz co doczytalam ograniczam i dziele sie tylko tym co doczytalam.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak jest 8 tygodni przy jednym dziecku,trzeba w usc zarejestrowac aniolki,ale trzeba miec do tego zaswiadczenie ze szpitala / od lekarza o martwym urodzeniu. Przechodzilam ta procedure,szybko wszystko bez problemu... mnie te 8 tyg bardzo pomoglo. Po pierwszej # poszlam po tygodniu do pracy,po drugiej juz nie potrafilam... 6 sierpnia wrocilam do pracy a moja OM to 17 sierpnia wiec widac jak mi psychicznie te 8tyg pomoglo... a w maju wydawalo mi sie ze swiat sie skonczyl....

Co do kapieli to wiem myszko ze nie wolno:p ale tak lubie ze jakos min 1raz na tydzien nie umiem sobie odmowic... tyle ze 10-15min max i zadnego glaskania,wiem:)

Myszko dziekuje za info bo pewnie gdybym miala tyko chwile wolna o bym odrazu leciala do wanny ;-) Mi narazie wystarczy ze czuje malucha (Oczywicie uciesze sie tez jak zobacze :d) za to maz nie moze sie doczekac az zobaczy lub poczuje pod reka ze wywija malenstwo :-)

Moj sie ze mnie smieje, ze jak juz zamiast prysznica wejde do wanny to woda sie dluzej leje jak ja tam siedze:-D no a musi mi pomoc wejsc i wyjsc wiec rozumiecie;-) do tego musi mnie ogolic i paznokcie u nog obciac...jestem jak duze upasione dziecko:-D a przeciez duzo nie utylam...

myszka z tym określaniem płci przez matkę to nie tak łatwo, wszystko zależy od lekarzy. Ja miałam przejścia z tym, walka ze szpitalem, i bieganie od szpitala do urzędu i tysiące pism do ministerstwa zdrowia nawet.. ale daliśmy radę. Nanu widocznie trafiłaś na porządnych ludzi w szpitalu.

No wlasnie ja ciagle sie zastanawiam jak to bedzie z goleniem i obcinaniem panokci, glupio bedzie mi chodzic do gina taka zarosnieta, a tez bede sie troche bala jak bedzie mial mnie maz golic bo wiadomo ze twarz jest 1000 razy latwiejsza do ogolenia nic nasze miejsca :-D Mama sie smiala zebym juz sobie paznokcie poobcinala do polowy bo pozniej bede miala problem :-) Malujecie wlosy normalnie? Ja kupilam sobie farbe i zamierzam pomalowac w nastepnym tyg za to maz sie na mnie drze ze mi nie wolno, jego zdaniem nawet paznokci nie mozna malowac (za to kryczec na mnie i derwowac to moze)

Izka wystarczy wejsc w ustawe i wydrukowac sobie podstawe prawna i niech sie w d...pocaluja.

My za niedlugo idziemy na swiateczny market bo mi sie zachcialo zupki, a i musze kupic nowe WIEKSZE spodnie ciazowe. Mam 3 pary w rozmiarach 38, 40 i 42... Wszystko za male juz...42 mi juz z brzucha zjezdza i uciska pod...wiec czas zmienic. Teraz wezme 46 moze mi wystarczy do konca, a na poczatek bede paska uzywac.

Ja tam swojemu ufam i poprzednio tez mnie golil i nigdy nie drasnal;-)
Wlosow nie farbuje, a widzialam ostatnio extra farbe imitujaca odrosty wiec juz modnie mam kolor zrobiony:-D
Paznokci nie wolno ale do porodu, bo po plytce widac najszybciej gdy cos sie dzieje;-)

Ostatnia edycja:
Powiem wam dziewczyny ze ja absolutnie umieram ze strachu.. Nie wiem jak wytrzymam do czwartku :( Ciagle sobie powtarzam ze pozno mialam ovu a sprzet u ginki nie jest jakis super i ze jak bylam u niej 2 tyg wczesniej to nie bylo widac absolutnie nic ale to wszystko pomaga tylko na chwile :(

reklama
Dokladnie,trafilam na normalnych ludzi w szpitalu,ale tez tak jak Myszka pisze -mialam przygotowane wydruki z ustaw i decyzje sadow,nie pamietam dokladnie,ale wszystko latwo znalezc w necie.... na szczescie nie byly potrzebne,ale bylam tak zdesperowana ze wiedzialam ze jak ktokolwiek zacznie fikac to go wlasnymi rekami......

Do góry