reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starania po straconej ciąży

Dzien dobry:-)

Anila moze sie mala ulozyla pleckami do brzucha i przodem do kregoslupa, wtedy ruchy sa mniej odczuwalne dla nas.

Martus to za rok juz bedzie zywa:-) choinka. Ja wole sztuczne drzewko, ale stroiki zywe;-) latwiej wymienic jak sie osypia;-)

reklama
laski wg OM dzisiaj zaczynam 6 tc, miałyście bóle w jajnikach? wczoraj myślałam, ze ducha wyzionę :/ wziełam tabletkę przeciwbólową i usnęłam ze zmęczenia.. dzisiaj narazie boli mniej ale coś czuję, że zaczyna się nasilać, zwłaszcza jak leżę na boku. Tak kłuje raz w jednym raz w drugim, ale zwłaszcza lewy, nie wiem kurde już co myśleć, bo głupie myśli przychodzą do głowy bo jeszcze usg nie miałam i nie wiem czy ciąża jest dobrze umiejscowiona.

może którejś się przyda, można dostać jakąś kartę rabatową http://dlamamyimalenstwa.pl/v1_mim/...content=LP1&utm_campaign=mpg_mim&buf=99999999

Ostatnia edycja:
Myszka - dzięki - o tym nie pomyślałam a coś w tym może być, bo dzień wcześniej bolał mnie wieloryb u dołu, a jak już czułam ruchy to w innym miejscu... a na to nie wpadłam...

choinka... ale się rozmarzyłam... jak was tak poczytałam to dziś kupiłam sukieneczkę i sweterek dla małej na pierwszą gwiazdkę (to jest ta za rok...hihi) za to wciąż nie mam nic na pierwsze dni i miesiące... hmmm...

a choinka tylko żywa - kupujemy w doniczce... i jest to najbardziej pstrokata choinka świata :-D

Dzień Dobry :)
Ja tez nie mogę doczekać się choinki. Chyba wyciągnę M by kupić choinkę w przyszły weekend (żywa-uwielbiamy zapach choinki). W tym roku będzie czerwono złota :-)

laski wg OM dzisiaj zaczynam 6 tc, miałyście bóle w jajnikach? wczoraj myślałam, ze ducha wyzionę :/ wziełam tabletkę przeciwbólową i usnęłam ze zmęczenia.. dzisiaj narazie boli mniej ale coś czuję, że zaczyna się nasilać, zwłaszcza jak leżę na boku. Tak kłuje raz w jednym raz w drugim, ale zwłaszcza lewy, nie wiem kurde już co myśleć, bo głupie myśli przychodzą do głowy bo jeszcze usg nie miałam i nie wiem czy ciąża jest dobrze umiejscowiona.

może którejś się przyda, można dostać jakąś kartę rabatową http://dlamamyimalenstwa.pl/v1_mim/...content=LP1&utm_campaign=mpg_mim&buf=99999999

Jajnik moze bolec bo coś tam z ciałkiem żółtym jest..chyba będzie powoli zanikać czy cos..nie pamiętam:-p.
W każdym razie ja miałam ciąze pozamaciczną i ABSOLUTNIE NIC mnie nie bolało..
Nie polecam w Twoim stanie tabletek przeciwbólowych- bierz nospę.

Anila dziec ma jeszcze duzo miejsca to zwiedza;-) nie stresuj sie.
Moj tez przespal sniadanie i jablko i teraz sie obudzilo na cappucinko czekoladowe:-D i harribo;-)

Marta jak poszedl pokerek?

Izka wszystkie w tym okresie ciazy robilysmy po nogach gdy tylko cos zabolalo czy zaklulo;-)
Jedne oczuwaja bardziej inne mniej, ale wszystkie przez to przeszlysmy. Lez jak kazali i nospe bierz lub max paracetamol 500 do 3 tab na dobe.
To mnie przepisali na wora od poczatku, wiec Tobie tez nie powinno zaszkodzic. Ja paracetamol bralam po pol tabl.;-)

Ostatnia edycja:
martooocha i myszka dzięki za odp :) jesteście kochane
wiecie jak to jest jak człowiek panikuje na początku bo nie wie na czym stoi, staram się naprawdę nie denerwować tylko wczoraj ten ból mnie zmartwił trochę, ale już mnie trochę podbudowałyście :*
myszka wzięłam jedna tabl apapu, jakoś staram się żadnych tabletek nie brać, ale wczoraj z bólu już gryzłam poduszkę prawie :p
wysłałam męża do apteki ma mi kupić paracetamol i kolejną dawkę dupka

Izka lez grzecznie mysl pozytywnie, macica sie musi rozciagnac a przy tym daje znac ze pracuje;-) jeszcze nie raz da znac o sobie wczesniej po prostu nie zwracalysmy na to uwagi, a po przejsciach jestesmy juz wyczulone na najmniejsze sygnaly jakie nasze ciala wysylaja. To calkiem normalne, acha appap to tez paracetamol tylko nie znam wartosci;-)

Wczoraj zajęłam 2 miejsce :) +30 zł w kieszeni, więc idę na manicure :-p.
Dziś impreza znajomych w klubie, więc muszę się zrobić ;-) a jutro obiad u teściów.

Co do mojego cyklu to trochę nie wiem na czym stoję, pierwszy raz mam tak dziwne tempki..chyba bezowulacyjny się trafił.
Trochę boję się 'serduchować', żeby się nie 'wstrzelić' :-p

Martoos to sie nazywa isc na zywiol:-D skoro sama nie odstawiasz termometru to Twoje cialo samo sobie radzi;-)
Acha ja tez zaszlam jak zaczelam biegac:-Di sie nabiegalam dwa tygodnie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry